po wypadzie listopadowym do Soelden, mam jak najgorsze zdanie o austriakach...
Choc termy w Langenfeld są mniamniuśne!!!!!!!!
Włochy rzondzą!
Np. trasy na Zoncolan.
Kameralnie, cicho, spokojnie, bez tlumow i zadęcia.
Spanie w Arta Terme.
majeczka napisał(a):maslinka napisał(a):Na następny wypad bierzemy pod uwagę właśnie Włochy...
...koniecznie, chociaż pogodę również mieliście dość ładną...
maslinka napisał(a):Ilu ludzi, tyle opinii...
Trzeba będzie sprawdzić na własnej skórze
Serce w pasy napisał(a): Może po prostu źle "wylosowałem".
Serce w pasy napisał(a): ale widzisz w Austrii jak ruszają kolejki to rusza sezon i to jest zdrowe podejście, a we Włoszech kolejki jeżdżą a wszystko inne nie.
FUX napisał(a):Serce w pasy napisał(a): ale widzisz w Austrii jak ruszają kolejki to rusza sezon i to jest zdrowe podejście, a we Włoszech kolejki jeżdżą a wszystko inne nie.
Zaraz, zaraz. We Włoszech ruszyl koło 6 XII, Livignio. W każdym razie tak było na wiekszości knajp i sklepów napisane w listopadzie, jak tam bylem przejazdem.
W "porządnej" Austrii, okolice 11 XI, na lodowcu Soelden byly TŁUMY, dwa, parkingi na full i Austriacy mieli w DUPIE, że stoki ratrakować!!!
Rano byly takie same muldy, jak poprzedniego dnia. To nie była jazda, tylko gehenna.
Ostatniego dnia odpuściłem, podobnie jak większość narciarzy.
Do knajp nie mozna sie było dobić.
Ze stałymi bywalcami tych rewirów rozmawialem na stoku, że to jest norma , a stoki zaczynają przygotowywać pod koniec listopada, na początku grudnia.
Nięsmiało tylko dodam, że lodowiec jest całoroczny, a ceny karnetów zwalaja z nóg w porównaniu z np. Zoncolanem.
Na tym ostatnim można sie zajeździć, a najdłuższa kolejka to ze 3-6 min. w niedizelę na dole, kiedy okoliczni mieszkańcy sie zjadą np. z Udine.
Mi Austriacy podpadli!
Bocian napisał(a):consett0805 napisał(a):Austria Włochy Dolomity a ja tylko Jaworzyna od 6 lutego na ten rok
I ja będę na Jaworzynie od 6 lutego...
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe