Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W Polsce już nie jeździmy, czyli narciarska relacja na 78%

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 31.01.2011 20:07

maslinka - miłością raczej nie zapałam, ale próbuję, uczę się jestem na etapie nóżek iksów i 10km/h ;) po 4 godzinach w ciagu dnia po prostu jazda na nartach mnie nudzi - może to efekt 900 metrowych stoków polskich (cały czas te same widoki) i niebieskich tras ;) (choć i tak póki co to walka o życie :twisted: ) pewnie wśród pięknych alpejskich szczytów byłoby ciekawiej ;) ale jak tu jezdzić na nartach z lustrzanką w ręce ;) i jej nie rozwalić.

Czekam na ciąg dalszy :)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 31.01.2011 20:10

A kto ćię uczy?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2011 20:22

Witam.

Aby orientować się mniej więcej, co gdzie i jak i o czym piszecie - wczytałem mapkę Zell. Niezły mętlik tras i wyciągów.
Nie mieliście problemów z orientacją :) ?

Mistrzostwo świata to skrzyżowania 13-tki, 14-tki i 19-tki przy kanapie Karspitz :D . Rozumiem, że to już nie chwyt marketingowy :wink:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 31.01.2011 20:27

Dla mnie Zillertal Arena była zawsze jednym z ulubionych ośrodków. Pewnie dlatego, że jeździmy tam zawsze pierwszego dnia i mi się miło kojarzy ;)

Cóż mogę dodać... jedynie wkleić trochę fotek i powzdychać do tych idealnie przygotowanych tras ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A oto chyba najstarszy wyciąg na Arenie... tylko czekać kiedy go rozbiorą i wymienią na nowy, a stary wyślą do Polski ;)

Obrazek

Interseal napisał(a):Nie mieliście problemów z orientacją ?
Mistrzostwo świata to skrzyżowania 13-tki, 14-tki i 19-tki przy kanapie Karspitz . Rozumiem, że to już nie chwyt marketingowy

Pomagała ogólnie obowiązująca zasada: Zatrzymujemy się na skrzyżowaniach ;)
Absolutnie nie jest to chwyt marketingowy... da się pogubić :)
Ostatnio edytowano 31.01.2011 20:33 przez Roxi, łącznie edytowano 1 raz
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 31.01.2011 20:31

FUX napisał(a):A kto ćię uczy?

Sama sie uczę, kiedyś tylko wzięłam instruktora na 2 godzinki, aby skorygował moje złe nawyki nabyte po jednym dniu 'autonauki', aby mi się nie utrwaliły ;)
Problem w tym, że boję sie prędkości ;) i to ogranicza póki co dalszy progres :D :D, czyli zaniechanie półpługu.

O jakie widoki :) zdjęcie 3 i z ławeczką - tak tak mogłabym jeżdzic na nartach :P
Ostatnio edytowano 31.01.2011 20:38 przez CinnamonGirl, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.01.2011 20:36

Roxi napisał(a):A oto chyba najstarszy wyciąg na Arenie... tylko czekać kiedy go rozbiorą i wymienią na nowy, a stary wyślą do Polski ;)

Przydałby się w Wiśle na skoczni w Malince, bo mamy tutaj właśnie "aferę kolejkową" :wink:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 31.01.2011 20:37

Interseal napisał(a):Aby orientować się mniej więcej, co gdzie i jak i o czym piszecie - wczytałem mapkę Zell. Niezły mętlik tras i wyciągów.
Nie mieliście problemów z orientacją :) ?

Ale gapa ze mnie. Nie wkleiłam mapki ośrodka.
Naprawiam niedopatrzenie, żeby można się było lepiej zorientować w ilości tras i wyciągów.

http://www.zell.at/UserFiles/Image/bild ... 0x1564.jpg

Tak jak pisałam, jeździliśmy tylko w części Zell (po lewej stronie mapy). Gerlos i Königsleiten zostawiliśmy sobie na inny dzień.

A tutaj stronka całego ośrodka.

:papa:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 31.01.2011 20:38

CinnamonGirl, ja ostatnimi czasy zauważyłem u siebie, że na nartach tracę coraz bardziej instynkt samozachowawczy pozwalający przeżyć. Żona też mi to mówi :oops: Więc bój się prędkości póki jeszcze potrafisz :wink:
kkra
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkra » 31.01.2011 20:48

witam Was :)
miło widzieć kolejne Wasze wędrówki, zdjęcia piękne:)
lato też planujecie wspólne?
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 31.01.2011 20:57

kkra napisał(a):witam Was :)
miło widzieć kolejne Wasze wędrówki, zdjęcia piękne:)
lato też planujecie wspólne?

A my witamy Ciebie :)
Do lata jeszcze daleko, ja to w ogóle nie wiem, czy gdziekolwiek pojedziemy w tym roku, więc tak dalekie plany nie dla mnie ;)

Narazie łykam drugą już polopirynę i wchodzę pod kołderkę :roll:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 31.01.2011 21:10

Roxi napisał(a):
woka napisał(a):Narty biegowe wzięte :?: .. jak tak to jestem i patrzę. :lol: :wink:

O nie, wiedziałam, że o czymś zapomniałam ;)
Ale i tak mam nadzieję, że zajrzysz tutaj od czasu do czasu :)

Mylisz się, nie zaglądnem ....a co. :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 31.01.2011 21:11

Rysio bo Ty jesteś wariat, a nie narciarz! :wink:

CinnamonGirl Źle zaczęłaś!
Trafilaś na d... instruktora... :wink:
Ze Śląska masz dziebko daleko do Zieleńca. W Mieszku jest szkólka.
W niej jest kilku instruktorów, ktorzy ogarniają.
Nauczyli moje dwie latorośle i paru Znajomych. Dzisiaj smigają, aż milo.
Wiem, że im później się ucząc, tym gorsze efekty osiągamy. Moje starsze Dziecko jeździ stylowo i lepiej, niż ja. :roll: :oops:
Ale bardzo sie z tego cieszę!!!
Ja polecę 60-70km/h; Młody grubiej, ale On pewnie jest trochę bliżej ziemi... :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 31.01.2011 21:40

Dobra.
Pięć stron byczenia się, opalania i żłopania piwska :twisted:

Może byście się przejechały w końcu ... :wink:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 31.01.2011 21:42

weldon napisał(a):Dobra.

Bo najpierw sie jedzie na apres ski, a poźniej na stok, cokolwiek to znaczy... :lol:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 31.01.2011 22:02

FUX napisał(a):
weldon napisał(a):Dobra.

Bo najpierw sie jedzie na apres ski, a poźniej na stok, cokolwiek to znaczy... :lol:

:lol: ..jakby co, to ja tego nie mówiłem. :wink: ..... (namawiam na bieganie ale gdzie tam .... na bieganiu nie ma "szoł")
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

W Polsce już nie jeździmy, czyli narciarska relacja na 78% - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies