Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W Polsce już nie jeździmy, czyli narciarska relacja na 78%

Wycieczki objazdowe to świetny sposób na zwiedzenie kilku miejsc w jednym terminie. Można podróżować przez kilka krajów lub zobaczyć kilka miast w jednym państwie. Dla wielu osób wycieczki objazdowe są najlepszym sposobem na poznawanie świata. Zdecydowanie warto z nich korzystać.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.02.2011 08:47

Fatamorgana napisał(a):Maslinka i Roxi- wasz wątek pęcznieje tak szybko, że aż strach go czytać.
Macie chyba największy przyrost czytelników i postów w stosunku do czasu!
8O 8O 8O 8O

Bardzo mnie (nas :)) to cieszy :D
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 03.02.2011 08:52

Fatamorgana napisał(a):Maslinka i Roxi- wasz wątek pęcznieje tak szybko, że aż strach go czytać.

Ja też nie nadążam ;)
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 03.02.2011 09:04

:)
A tyle jeszcze dni do opisania i tyle miejsc do pokazania ;)

jantar1 napisał(a):obstawiam ze to nie gwiazda a wenus chyba ze to jakiś martwy piksel

Może być i Wenus, dla mnie to zawsze będzie pogodowa gwiazdka :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.02.2011 09:35

Roxi napisał(a)::)
Może być i Wenus, dla mnie to zawsze będzie pogodowa gwiazdka :lol:

Trochę się zdaje za wysoko jak na tę porę roku... ale astronom też ze mnie żaden :)

Najważniejsze to mieć taką własną "Jutrzenkę - pogodynkę" :wink:

Jak Twoje samopoczucie na dzisiaj?

Pytanie. Co oznaczają otoczki na liniach przedtsawiających trasy? Np. w Penken mają je wszystkie poza trasą nr 4.

Pozdrawiam.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.02.2011 09:39

Roxi napisał(a):Może być i Wenus...

A nawet dwie ... :oops:

:lol:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 03.02.2011 10:34

Interseal napisał(a): Jak Twoje samopoczucie na dzisiaj?
Pytanie. Co oznaczają otoczki na liniach przedtsawiających trasy? Np. w Penken mają je wszystkie poza trasą nr 4.

Jest lepiej, temperatura zeszła do trochę ponad 37. Przynajmniej wstałam dziś z łóżka ;)

Nie mam pojęcia co oznaczają te otoczki :roll:

weldon napisał(a):A nawet dwie ... :oops:

Aaaa chyba nie czaję o co kaman :oops: :lol:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 03.02.2011 10:46

Roxi napisał(a):Aaaa chyba nie czaję o co kaman :oops: :lol:

Noooo, jedna i druga ... Obrazek

Dwie Wenuski ... :wink:

Brałaś dziś jakąś aspirynkę? :D
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 03.02.2011 11:24

Interseal napisał(a):

Pozdrawiam.

To propozycja przejazdu trasami ośrodka. Zaznaczony masz start a strzałkami kierunek jazdy. Wyciąg - trasa - wyciąg - trasa i poznałeś cały ośrodek wjeżdzając każdym wyciągiem raz, max dwa razy. Mają kilka wersji w zależności od chęci i umiejętności narciarza.
piotrmks
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrmks » 03.02.2011 13:08

Dziewczyny nie narzekajcie na pogodę. Zdarzyło mi się jezdzic cały tydzien w padajacym sniegu na Zillertal Arena. W przypływie rozpaczy pojechałem na lodowiec majac nadzieje, ze bedzie nad chmurami. Nic z tego. Wiało tak, że człowiek z rozpostartymi rekoma był wpychany przez wiatr pod górę. Ale innym razem jezdziłem w marcu przez tydzien w super słoncu. Niestety snieg robił sie miekki koło 11 ale za to na dole chodzilismy w t-shirtach.
W dawnych czasch (1992) kiedy jeszcze taki wyjazd to było spore obciazenie budzetu, miałem okazje przekonać sie, ze Polacy to twardziele. Na słynnym Kicusiu czyli Kitzsteinhornie koło Zell am See w czasie załamania pogody jezdzili tylko Polacy. Przecież nie moglismy nie wyjezdzic zapłaconego karnetu. Jezdziło sie w wichurze a zimno było tak, ze jajeczka zamarzały.

FUX-zimówki i łancuchy sa niezbedne w Austrii ale bywaja takie warunki i drogi, ze najbardziej pomaga modlitwa i szczere wyznanie grzechów.
Miedzy dolina Ziller a Kaprun prowadzi droga koło wodospadów Krimmler. Droga jest płatna wiec w ramach oszczednosci pojechałem północna odnoga. Na mapie niby droga a w rzeczywistosci coś a'la asfaltowa krowia scieżka. I nieodsnieżona.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.02.2011 13:54

piotrmks napisał(a):Dziewczyny nie narzekajcie na pogodę. Zdarzyło mi się jezdzic cały tydzien w padajacym sniegu na Zillertal Arena.

Ja nie narzekam. Uważam, że było nieźle. Tylko jeden dzień (na sześć) z padającym śniegiem, to moim zdaniem przyzwoita pogoda :)

Jeśli chodzi o te zaznaczone trasy, to jest tak, jak napisała marze_na, to propozycje różnych przejazdów, tras. Pierwsza (ta żółta) to jest jakieś active fun coś tam, coś tam, nie pamiętam :wink:

Ale mam spadek energii... zaraz zasnę...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.02.2011 14:20

maslinka napisał(a):Jeśli chodzi o te zaznaczone trasy, to jest tak, jak napisała marze_na, to propozycje różnych przejazdów, tras. Pierwsza (ta żółta) to jest jakieś active fun coś tam, coś tam, nie pamiętam :wink:

Dziękuję Wam.
Widzę, że nie skorzystałaś z tych wskazówek i strzałek.

maslinka napisał(a):Ale mam spadek energii... zaraz zasnę...

Najwyższy bowiem czas na następny odcinek :)

Pozdrawiam.
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 03.02.2011 14:31

Też nieśmiało :oops: upominam się o ciąg dalszy. W zeszłym roku byłam w Mayrnhofen i miło tak sobie powspominać.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.02.2011 15:51

Interseal napisał(a):Najwyższy bowiem czas na następny odcinek :)

Może być ciężko, bo przecież musimy się spakować, na jakieś zakupy pojechać. Ale się postaram :)
jaceek1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaceek1 » 05.02.2011 19:53

Czy to już koniec, chyba nie bo ciekawie było. Ja wyjeżdżam w nasze góry bo na tamte jeszcze mnie nie stać :cry:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 06.02.2011 09:19

jaceek1 napisał(a):Czy to już koniec, chyba nie bo ciekawie było. Ja wyjeżdżam w nasze góry bo na tamte jeszcze mnie nie stać :cry:

Gdybyś tak wszystko zsumował, to wychodzi na to, że tamte tańsze... :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe

W Polsce już nie jeździmy, czyli narciarska relacja na 78% - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone