Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W pogoni za flamingami… część 2 (str.50)

60% ludności świata żyje w Azji. Chiny są tak szerokie, że naturalnie powinny przeciąć do 5 oddzielnych stref czasowych, ale mają tylko jedną - narodową strefę czasową. Obywatele Singapuru, Korei Południowej i Japonii mają najwyższe średnie IQ na świecie.
W Azji znajduje się najwyższy punkt na lądzie – Mount Everest (8848 m n.p.m.) oraz najniżej położony punkt – wybrzeże Morza Martwego (430,5 m p.p.m.). Spośród 10 najwyższych budynków na świecie 9 znajduje się w Azji.
maslinka
Weteran
Re: W pogoni za flamingami…

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.06.2017 14:02

Dzięki za relację, piękne widoki i flamingi :D

Świetnie się czytało 8)

Pozdrav :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 03.06.2017 20:28

ajdadi napisał(a):Fajnie się z Wami podróżowało po wyspie. Wiele ciekawych rzeczy się dowiedziałem.
Cieszę się, że się podobało :D

ajdadi napisał(a):A teraz się pochwalę...w roku 2003 miałem okazję z rodzinką ( Dominik miał wtedy 13-miesięcy )
być jeden dzień w Larnace w drodze do Egiptu...nie za wiele z tego pamiętam...ale być byłem :wink:
I nic się przez tyle czasu nie pochwaliłeś??? Oj nie ładnie :wink:

ajdadi napisał(a):Teraz czekam na zaległą relację z Grecji 8)
To zajrzyj tu :papa:

maslinka napisał(a):Dzięki za relację, piękne widoki i flamingi :D
Świetnie się czytało 8)
Dzięki serdeczne. Flamingi super :D Teraz czekam na wakacje w kolorze lawendy :mrgreen:
ajdadi
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) ajdadi » 04.06.2017 11:07

piekara114 napisał(a): To zajrzyj tu :papa:

Już przeskakuję :wink: :papa:
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 05.06.2017 07:03

Bardzo ładne podsumowanie :papa:
To lecę do Twojej Grecji bo mam zaległości po weekendzie :wink:
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 05.06.2017 10:35

piekara114 napisał(a):Podsumowanie

A zaskoczyła mnie przede wszystkim różnorodnością i mam nadzieję, że udało mi się to pokazać. Na Wyspie Afrodyty każdy znajdzie coś dla siebie

Podsumowanie z wyjazdu zrobiłaś doskonałe :!: :!:
Po moim wielkanocnym wyjeździe mam podobne odczucia co do Cypru, jego różnorodność zachęca do zwiedzania i wypoczywania (ale poza sezonem)

piekara114 napisał(a): :o Koszty:

RAZEM: ok. 3400 zł[i]

Bardzo przyzwoite jak na tydzień dla 3 osób :!: :wink:
...Nam wyszły wyższe (ale u nas 4 osoby) ale też przyzwoite 8)

piekara114 napisał(a):MUST SEE:
Sporo tego można wyliczyć,
a po analizie mapy i atrakcji stworzyłam plan A+ i w sumie został on zrealizowany prawie w 100%, noo w 95% :D

Takie plany są najlepsze :idea:

piekara114 napisał(a):MOJE HITY:
Najważniejszy to Capo Greko :hearts: :hearts: :hearts: i mozaiki w Pafos:hearts: :hearts: , a zresztą dla przypomnienia poniżej to, co na mnie zrobiło największe wrażenie

Na Cypr nie jest tak daleko, zaledwie 3 godziny lotu… Cypr może nie chwycił mnie mocno za serce, ale bardzo mi się tam spodobało i już dziś wiem, że wyspę na pewno jeszcze raz odwiedzę, ale jesienią, kiedy będzie jeszcze ciepło, a morze będzie ciepłe po lecie….
:papa:

Moje hity są podobne, dodam jeszcze Wąwóz Avakas... i również chętnie odwiedzę wyspę jesienią :hearts: :hearts:

dziękuję za miłą wycieczkę :smo:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 05.06.2017 17:29

Beata W. napisał(a):Bardzo ładne podsumowanie :papa:

trinity napisał(a):Podsumowanie z wyjazdu zrobiłaś doskonałe :!: :!:
Cieszę się, że się podobało :D

ajdadi napisał(a):Już przeskakuję :wink: :papa:

Beata W. napisał(a):To lecę do Twojej Grecji bo mam zaległości po weekendzie :wink:
To miłej leniwiej lektury :mrgreen:

trinity napisał(a):
piekara114 napisał(a):A zaskoczyła mnie przede wszystkim różnorodnością i mam nadzieję, że udało mi się to pokazać. Na Wyspie Afrodyty każdy znajdzie coś dla siebie
Po moim wielkanocnym wyjeździe mam podobne odczucia co do Cypru, jego różnorodność zachęca do zwiedzania i wypoczywania (ale poza sezonem)
Różnorodność to słowo, które Cypr opisuje najlepiej. :D

trinity napisał(a):
piekara114 napisał(a):MOJE HITY:Najważniejszy to Capo Greko :hearts: :hearts: :hearts: i mozaiki w Pafos:hearts: :hearts: , a zresztą dla przypomnienia poniżej to, co na mnie zrobiło największe wrażenie
Moje hity są podobne, dodam jeszcze Wąwóz Avakas... i również chętnie odwiedzę wyspę jesienią :hearts: :hearts:

Ja listę mam takę: przylądek, mozaiki, Kurion+Kykkos na równi :mrgreen: :mrgreen:

trinity napisał(a):dziękuję za miłą wycieczkę :smo:
To ponawiam prośbę o Twoją relację :papa: :papa:
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 05.06.2017 19:18

Cypr prawie doszedł do skutku w 2015. Na dzisiaj mam co prawda inne priorytety, ale za kilka lat na pewno chciałbym odwiedzić tą wyspę. Dobrze, że powstają takie relacje, bo jest z czego czerpać inspiracje.
dzięki i pozdrawiam, :) :papa:
M
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 05.06.2017 19:34

Gorąco polecam wyspę na wyrwanie się od naszych wiosennych czy jesiennych chłodów. W sezonie czerwiec-sierpień chyba bym się tam nie wybrała, jak czytałam temperatura odczuwalna jest ok. 40 stopni, a powietrze jest ciężkie... wyczytane na blogach...
trinity
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) trinity » 06.06.2017 10:03

piekara114 napisał(a):Gorąco polecam wyspę na wyrwanie się od naszych wiosennych czy jesiennych chłodów. W sezonie czerwiec-sierpień chyba bym się tam nie wybrała, jak czytałam temperatura odczuwalna jest ok. 40 stopni, a powietrze jest ciężkie... wyczytane na blogach...

... i do tego tłumy turystów (na fotkach z netu widziałam oblężenia na tych fajnych plażach :evil: )

:? o relacji na razie jeszcze nie myślę, bo Ty prawie wszystko już pokazałaś :D a są i inne relacje uzupełniające :papa:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 06.06.2017 10:27

trinity napisał(a): :? o relacji na razie jeszcze nie myślę, bo Ty prawie wszystko już pokazałaś :D a są i inne relacje uzupełniające :papa:

Jakby tak patrzeć na relacje, to w sumie trzeba zamknąć dział z relacjami, bo wiele się powtarza, zwłaszcza z Hvaru :D Na pewno widziałaś coś czego ja nie pokazałam...
Kończ Sardynię i pokazuj Cypr po swojemu. :papa:
maxredaktor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maxredaktor » 06.06.2017 13:23

piekara114 napisał(a):Podsumowanie

Na Cypr nie jest tak daleko, zaledwie 3 godziny lotu… Cypr może nie chwycił mnie mocno za serce, ale bardzo mi się tam spodobało i już dziś wiem, że wyspę na pewno jeszcze raz odwiedzę, ale jesienią, kiedy będzie jeszcze ciepło, a morze będzie ciepłe po lecie….

Polecam wrzesień, byłem na wyspie w pierwszej połowie tego miesiąca i morze było idealne (i to nie tylko przy brzegu, a kilka kilometrów od niego).

Dzięki za ciekawą relację. Też chętnie wrócę na Cypr, bo teraz wiem, że kilka ciekawostek mi umknęło (w tym flamingi, niestety).
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 06.06.2017 13:47

piekara114 napisał(a):... Będzie konkurencja do Tropical Island (nie byłam), ciekawe jaką cenę wyrzucą, bo np. odpoczynek w Banii (chyba najbardziej popularnych w okolicach) w sobotę lub niedzielę przed sezonem rodziną 2+2 do tanich nie należy 320 zł(cena za cały dzień, tylko jedna strefa zabaw i dzieci do 13 lat), a to tylko koszt wejściówki... (a te nowe wyglądają na większe, więc pewnie i droższe)...

To nie jest tania zabawa. W Tropical Islands bilet całodzienny dla 2+2 to koszt ok. 600 zł. (maluchy do 5 lat gratis).
Mają też tańsze tzw. bilety krótkiego pobytu, max do 4 godz.

Dzięki za cypryjską przygodę. :wink:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 06.06.2017 16:46

maxredaktor napisał(a):Polecam wrzesień, byłem na wyspie w pierwszej połowie tego miesiąca i morze było idealne (i to nie tylko przy brzegu, a kilka kilometrów od niego).
Myślę o październiku i nawet na ten rok jest na 3,4 miejscu w planach :mrgreen:

maxredaktor napisał(a):Dzięki za ciekawą relację. Też chętnie wrócę na Cypr, bo teraz wiem, że kilka ciekawostek mi umknęło (w tym flamingi, niestety).
Dzięki, myślę, że każdy znajdzie w każdym regionie jakieś miejsce, którego nie odwiedził... A flamingi to w okresie grudzień-luty, czasami jeszcze trochę jest ich w marcu....

walp napisał(a):Dzięki za cypryjską przygodę. :wink:
:papa:
kmichal
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kmichal » 11.07.2017 13:38

... a ja dopiero teraz wylądowałem ... 8) ... dzięki za relację ... :) ...
Pozdrawiam.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 11.07.2017 16:59

Długo ten Twój samolot leciał :wink: ale ważne, że bezpiecznie doleciał i mogłeś na spokojnie sobie widoczki pooglądać. A ja tym czasem gorąco pozdrawiam z Jelsy :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Azja

W pogoni za flamingami… część 2 (str.50) - strona 48
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone