Dzięki za relację, piękne widoki i flamingi
Świetnie się czytało
Pozdrav
Cieszę się, że się podobałoajdadi napisał(a):Fajnie się z Wami podróżowało po wyspie. Wiele ciekawych rzeczy się dowiedziałem.
I nic się przez tyle czasu nie pochwaliłeś??? Oj nie ładnieajdadi napisał(a):A teraz się pochwalę...w roku 2003 miałem okazję z rodzinką ( Dominik miał wtedy 13-miesięcy )
być jeden dzień w Larnace w drodze do Egiptu...nie za wiele z tego pamiętam...ale być byłem
To zajrzyj tuajdadi napisał(a):Teraz czekam na zaległą relację z Grecji
Dzięki serdeczne. Flamingi super Teraz czekam na wakacje w kolorze lawendymaslinka napisał(a):Dzięki za relację, piękne widoki i flamingi
Świetnie się czytało
piekara114 napisał(a):Podsumowanie
A zaskoczyła mnie przede wszystkim różnorodnością i mam nadzieję, że udało mi się to pokazać. Na Wyspie Afrodyty każdy znajdzie coś dla siebie
piekara114 napisał(a): Koszty:
RAZEM: ok. 3400 zł[i]
piekara114 napisał(a):MUST SEE:
Sporo tego można wyliczyć,
a po analizie mapy i atrakcji stworzyłam plan A+ i w sumie został on zrealizowany prawie w 100%, noo w 95%
piekara114 napisał(a):MOJE HITY:
Najważniejszy to Capo Greko i mozaiki w Pafos:hearts: , a zresztą dla przypomnienia poniżej to, co na mnie zrobiło największe wrażenie
Na Cypr nie jest tak daleko, zaledwie 3 godziny lotu… Cypr może nie chwycił mnie mocno za serce, ale bardzo mi się tam spodobało i już dziś wiem, że wyspę na pewno jeszcze raz odwiedzę, ale jesienią, kiedy będzie jeszcze ciepło, a morze będzie ciepłe po lecie….
Beata W. napisał(a):Bardzo ładne podsumowanie
Cieszę się, że się podobałotrinity napisał(a):Podsumowanie z wyjazdu zrobiłaś doskonałe
ajdadi napisał(a):Już przeskakuję
To miłej leniwiej lekturyBeata W. napisał(a):To lecę do Twojej Grecji bo mam zaległości po weekendzie
Różnorodność to słowo, które Cypr opisuje najlepiej.trinity napisał(a):Po moim wielkanocnym wyjeździe mam podobne odczucia co do Cypru, jego różnorodność zachęca do zwiedzania i wypoczywania (ale poza sezonem)piekara114 napisał(a):A zaskoczyła mnie przede wszystkim różnorodnością i mam nadzieję, że udało mi się to pokazać. Na Wyspie Afrodyty każdy znajdzie coś dla siebie
trinity napisał(a):Moje hity są podobne, dodam jeszcze Wąwóz Avakas... i również chętnie odwiedzę wyspę jesieniąpiekara114 napisał(a):MOJE HITY:Najważniejszy to Capo Greko i mozaiki w Pafos:hearts: , a zresztą dla przypomnienia poniżej to, co na mnie zrobiło największe wrażenie
To ponawiam prośbę o Twoją relacjętrinity napisał(a):dziękuję za miłą wycieczkę
piekara114 napisał(a):Gorąco polecam wyspę na wyrwanie się od naszych wiosennych czy jesiennych chłodów. W sezonie czerwiec-sierpień chyba bym się tam nie wybrała, jak czytałam temperatura odczuwalna jest ok. 40 stopni, a powietrze jest ciężkie... wyczytane na blogach...
trinity napisał(a): o relacji na razie jeszcze nie myślę, bo Ty prawie wszystko już pokazałaś a są i inne relacje uzupełniające
piekara114 napisał(a):Podsumowanie
Na Cypr nie jest tak daleko, zaledwie 3 godziny lotu… Cypr może nie chwycił mnie mocno za serce, ale bardzo mi się tam spodobało i już dziś wiem, że wyspę na pewno jeszcze raz odwiedzę, ale jesienią, kiedy będzie jeszcze ciepło, a morze będzie ciepłe po lecie….
piekara114 napisał(a):... Będzie konkurencja do Tropical Island (nie byłam), ciekawe jaką cenę wyrzucą, bo np. odpoczynek w Banii (chyba najbardziej popularnych w okolicach) w sobotę lub niedzielę przed sezonem rodziną 2+2 do tanich nie należy 320 zł(cena za cały dzień, tylko jedna strefa zabaw i dzieci do 13 lat), a to tylko koszt wejściówki... (a te nowe wyglądają na większe, więc pewnie i droższe)...
Myślę o październiku i nawet na ten rok jest na 3,4 miejscu w planachmaxredaktor napisał(a):Polecam wrzesień, byłem na wyspie w pierwszej połowie tego miesiąca i morze było idealne (i to nie tylko przy brzegu, a kilka kilometrów od niego).
Dzięki, myślę, że każdy znajdzie w każdym regionie jakieś miejsce, którego nie odwiedził... A flamingi to w okresie grudzień-luty, czasami jeszcze trochę jest ich w marcu....maxredaktor napisał(a):Dzięki za ciekawą relację. Też chętnie wrócę na Cypr, bo teraz wiem, że kilka ciekawostek mi umknęło (w tym flamingi, niestety).
walp napisał(a):Dzięki za cypryjską przygodę.