Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W piątek z Warszawy do Orebica na Korculę -mętlik w głowie..

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
noyle
Cromaniak
Re: W piątek z Warszawy do Orebica na Korculę -mętlik w głow

Nieprzeczytany postnapisał(a) noyle » 02.07.2009 11:47

wojciech70 napisał(a): Do tego, okrążać Budapeszt.
W wersji wschodniej jest obwodnica M0 i dłuższy odcinek przez Węgry.
I
Chyba Chyżne?

Patrząc na mapę obwodnica zaczyna się w okolicach drogi nr 2 z Chyżnego (Sahy).

dk 7 Mogilany - Krzyszkowice, Myślenice -8,0 km, przebudowa drogi

na kilku odcinkach ruch dwukierunkowy odbywa się jedną jezdnią przy ograniczeniu prędkości do 70 km/h (na przełączkach do 40 km/h) oraz zakazie wyprzedzania

generalnie 10-15 minut dłużej niż zwykle, ale np dzisiaj rano bez żadnego opóźnienia

dk 7 Spytkowice -Chyżne -26,0 km, przebudowa drogi
lokalne zwężenia pasa ruchu, a okresowo - na kilkusetmetrowych odcinkach - ruch wahadłowy; w sąsiedztwie przebudowywanych obiektów mostowych wybudowano
tymczasowe objazdy; ograniczenie prędkości do 40 km/h oraz zakaz wyprzedzania

w sumie 15 -20 dłużej niż zwykle
RobZel
Croentuzjasta
Re: Hej, sasiąd.

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobZel » 02.07.2009 12:29

wojciech70 napisał(a):Sąsiad, a kiedy Ty się wybierasz? Trasa przez Czechy jest dla mnie za droga. Nie lubię stać w korkach w Austrii. Dziękuję za wrażenia.

Urlop od 31.VII, ale czy w tym roku wyruszymy na wstępnie planowaną Istrię, to dopiero niemal w ostatniej chwili się wykluje :wink: .

W planach mamy "węgierski plan awaryjny" w zasięgu ew. koniecznosci jednodniowego szybkiego powrotu. :?

pozdrawiam
Cosmo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cosmo » 02.07.2009 12:36

A ja dalej z uporem będę Cię namawiał, jedź trasą wschodnią przez Barwinek. W Piątek 26 czerwca kolega wrócił z Miszkolca i potwierdził wszystkie pozytywne opinie na temat tej trasy. Żadnych korków, droga dobra nie dziurawa i jakich Ty górek sie boisz? Przez Słowację z Barwinka do granicy węgierskiej masz tylko 130 km, a potem ładna nowa droga krajowa do Miszkolca i autostrada aż do Ravca w Cro. No ale wybór należy do Ciebie. :lol:
RobZel
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobZel » 02.07.2009 12:44

Co racja to racja, przez Barwinek zero górek :!:
piotr62
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr62 » 02.07.2009 14:00

Cosmo napisał(a): Przez Słowację z Barwinka do granicy węgierskiej masz tylko 130 km, a potem ładna nowa droga krajowa do Miszkolca i autostrada aż do Ravca w Cro.

Tylko że z W-wy do Barwinka ma kawałek (prawie 400) i to nawet nie dwu-pasmówką.
P.
gszewczy
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) gszewczy » 02.07.2009 22:42

no to ja wtrace swoje 0,03 pln :)
trasa przez Barwinek - wybiore ja w tym roku gdyz:
Warszawa Radom - ekspresowka (powinna byc w calosci zrobiona do wrzesnia) plus
Radom- Rzeszów- Barwinek - drozka podobno pusta
Radom - Kielce - tragedia remont na remoncie + ruch jak sie masz
Kielce - Tarnow - podobno zmiany ostatnio, ale nie wiem
Tarnow - okolice Krynicy T R A G E D I A - ciasno, kręto i zatłoczone
Kielce - Kraków - Chyżne - do obwodnicy Myślenic tragedia

Barwinek - Węgry - 130 km potem luz
Chyżne - Węgry - dłużej i kręte dróżki + porąbany objazd przez Banską

gierkowką - zady i walety wszyscy znamy

Ale moze juz w 2048 bedzie autobahna z wawy do splitu???? Tylko o czym bedzie sie wtedy gadac? :)
JAREKPIOTROWICZ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JAREKPIOTROWICZ » 03.07.2009 07:33

gszewczy napisał(a):Radom - Kielce - tragedia remont na remoncie

Chyba, że zaczęli jakieś roboty wczoraj? Bo byłem w Radomiu przedwczoraj i droga super

gszewczy napisał(a):Tarnow - okolice Krynicy T R A G E D I A

A po co ty chcesz do Krynicy jechać? :) Za Tarnowem, a dokładnie za Ciężkowicami kręcisz w lewo na Gorlice, stamtąd na Konieczną. Z Tarnowa do granicy mam dokładnie 86 km i zazwyczaj w ciągu 1,5 godziny jestem na Słowacji. Droga Tarnów-Konieczna PUSTA, i przepiękna (przecinasz Beskid Niski).

gszewczy napisał(a):Chyżne - Węgry - dłużej i kręte dróżki + porąbany objazd przez Banską

Fakt, Chyżne zdecydowanie odpuścić.
tylut
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) tylut » 03.07.2009 09:10

wczoraj wróciłem z Tucepi- jechałem z małym dzieckiem wiec wyjeżdżałem na noc i bez noclegu po drodze. W stronę do cro jechałem przez warszawa-cieszyn-zylina-austria-słowenia (Mureck, Lenart, Ptuj)-Chorwacja-Tucepi na tym objeździe w Słowenii trzeba się pilnować i stosowac do ograniczeń prędkości ponieważ stoją patrole policji z radarami.
Powrót z Chorwacji przez Węgry i Cieszyn również na noc (bezstresowo, bez korków:)) i chyba jak będe jechał następnym razem to również wybiorę tą trase- jest moze o jakies 80km dłuższa ale za to jak wjadę na autostradę w Zylinie to zjeżdżam z niej dopiero w Chorwacji-zjazd ma Makarską Riviere super autostrady Węgierskie, winieta 4 dniowa 1530 HUF, na Słowację miesięczna. Cały czas M1 później obwodnica M0 i M7 do granicy z Chorwacją jechałem w nocy wiec trasa była pusta nie wiem jak jest w dzień i w weekendy? na autostradzie z Zyliny do Bratysławy jest kilka zwężek (remontów) i ograniczenie na nich do 80km gdzie lubi stać radiowóz ale jak macie CB radio to nie będziecie tam nawet zwalaniać do 100 km/h Pozdrawiam i szerokiej drogi
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

W piątek z Warszawy do Orebica na Korculę -mętlik w głowie.. - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone