Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W PiĄtek Do Cro??? Dobry Czy ZŁy PomysŁ???

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 20.07.2006 08:43

...w zeszłym roku jechałem na początku sierpnia na Istrię przez Graz, Klagenfurt i przełęcz LoiBpass...teraz wybieram się do Orebica i planowałem jechać przez Maribor, ale chyba wybiorę zeszłoroczną trasę i przez Rijekę do Zutej Lokvy na autostradę...myślicie, że będzie szybciej?
volt_777
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) volt_777 » 20.07.2006 11:06

thx
sobota ??? chyba jednak sobota.
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 20.07.2006 11:26

Witam,
Też wyjeżdżam w piątek 04/08 z Warszawy do Rogoznicy. Planuję wyjechać bardzo rano żeby na spokojnie ( ewentualne korki) dojechać na Węgry i tam gdzieś przenocować i w sobotę rano prosto do Rogoznicy.
Czy ktoś wie może jak wygląda sytuacja z korkami w piątek po południu na Węgrzech. A pozatym mając trochę czasu planuję zobaczyć balaton i może tam przenocować! Czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenie w tym temacie?
Pozdrawiam
Kubus
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kubus » 20.07.2006 13:41

Ja tak torche off ale nie dokońca.Mam zamaiar wyjechac w sobote ok 1 w nocy i pytanie możei głupie ale nigdy jesazcze nie wyjeżdzłąem za granice. Prześcia graniczne sa ottwarte całą dobę? a drugie pytanie z innego wątku czy w Słowenii można zapłacic euro za gaz
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 20.07.2006 13:53

Granice są otwarte całą dobę przynajmniej te przez które miałam okazje przejeżdżać: Pol-Słow, Pol-Czech, Czech-Austr. W Słowenii niestety niebyłam i nieznajduje się ona na mojej trasie.

Pozdrawiam
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 20.07.2006 14:24

Kubus:
Granice na Twojej trasie czynne całą dobę; W Slo można płacić kartą
amrys
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) amrys » 20.07.2006 14:34

jechałem raz w piątek!!! :cry: :x i nigdy wiecej tego nie zrobię korki przez całą słowenie! i długo w chorwacji!! teraz mam dwie zasady w piatek z Polski Nie! w sobote z chorwacji Nie!!!
exit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) exit » 20.07.2006 14:54

amrys napisał(a):jechałem raz w piątek!!! :cry: :x i nigdy wiecej tego nie zrobię korki przez całą słowenie! i długo w chorwacji!! teraz mam dwie zasady w piatek z Polski Nie! w sobote z chorwacji Nie!!!

aby tego bylo malo bede musial przejechac polske w niezlych upalach:-(((

pozdrawiam
exit
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 20.07.2006 14:58

To bez klimy też problem ( ja też nie posiadam niestety). Ale z Polski mam zamiar wyjechać przed południem.
I na jaką trasę się decydujesz?
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 20.07.2006 16:57

NIGDY NIE W PIATEK. Jechałem 23.06 w piątek z Tarnowskich Gór i to był mój ostatni piątek. Wyjechaliśmy o godzinie 20.00 i do Słowenii było super. Zero korków itp. spraw. Wjechaliśmy do Słowenii i się zaczęło. Słowenia i Chorwacja 5,5 godziny korków. Myślałem, że zwariuję. 1100 km jechaliśmy 17,5 godziny. Jednym słowem horror. Stanowczo odradzam piątek. Jeśli nie macie nic zaklepanego to wybierzcie inny dzień. W południe po kilkunastu godzinach jazdy bez snu zaczynałem widzieć białe myszki, więc pomyślcie o czwartku lub poniedziałku.
Powodzenia. :D
Ostatnio edytowano 21.07.2006 13:54 przez Adam,K, łącznie edytowano 1 raz
Beata W.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata W. » 20.07.2006 17:12

Niestety gorzej właśnie gdy się ma zaklepaną kwaterę od soboty! Myślę że jakoś to będzie. Zbytnio się nieprzejmuję bo mam nadzieje że przez 1,5 doby dojedziemy - a to w końcu wakacje i jakieś korki mi ich nie popsują! ( Szczególnie że już niemogę się doczekać)

Pozdrawiam
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 20.07.2006 17:50

...w takim razie chyba naprawdę odpuszczę sobie "szybką" trasę przez Maribor i pojadę po staremu -> przez Klagenfurt, LoiBtunnel i Rijekę...
Bahama
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bahama » 20.07.2006 17:58

Cayman napisał(a):...w takim razie chyba naprawdę odpuszczę sobie "szybką" trasę przez Maribor i pojadę po staremu -> przez Klagenfurt, LoiBtunnel i Rijekę...

Byłem przed dwoma przed 1,5 tyg. w Medulin koło Puli. Wyjechałem w piątek z Jarocina około 18.00. Do Wiener Neustadt jechało się kapitalnie, potem robiło sie coraz tłoczniej ale nie było najgorzej. Od Graz do przejścia ze SLO na Maribor już sporo aut ( to była gdzieś 6.00 ). W korku na granicy czekałem gdzieś 30 minut. od granicy do Postojnej autostrada puściuteńka. Potem sznureczkiem od do Rupy - na tej drodze to się wyprzedzać nie da... Ale od granicy znowu luz aż do Puli, więc myslę że piątek wcale nie jest zły na granicy ze SLO trzeba się poprostu zameldować wcześnie rano , a nie w południe... Na całej trasie w korkach stałem gdzieś 50 minut... nie tak źle
Cayman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cayman » 20.07.2006 18:25

Bahama napisał(a):
Cayman napisał(a):...w takim razie chyba naprawdę odpuszczę sobie "szybką" trasę przez Maribor i pojadę po staremu -> przez Klagenfurt, LoiBtunnel i Rijekę...

Byłem przed dwoma przed 1,5 tyg. w Medulin koło Puli. Wyjechałem w piątek z Jarocina około 18.00. Do Wiener Neustadt jechało się kapitalnie, potem robiło sie coraz tłoczniej ale nie było najgorzej. Od Graz do przejścia ze SLO na Maribor już sporo aut ( to była gdzieś 6.00 ). W korku na granicy czekałem gdzieś 30 minut. od granicy do Postojnej autostrada puściuteńka. Potem sznureczkiem od do Rupy - na tej drodze to się wyprzedzać nie da... Ale od granicy znowu luz aż do Puli, więc myslę że piątek wcale nie jest zły na granicy ze SLO trzeba się poprostu zameldować wcześnie rano , a nie w południe... Na całej trasie w korkach stałem gdzieś 50 minut... nie tak źle

Więc tak jak pisałem, korki można ominąć nie zjeżdzając na Maribor tylko dalej A2 w Austrii na Klagenfurt, przełęcz LoiBpass, Kranj, Ljubljanę, Postojną, Rijekę (tankowanie za Rijeką :)) i potem troszkę męki wynagrodzonej pięknymi widokami do Żutej Lokvy i dalej autostradą
exit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) exit » 20.07.2006 18:41

Beata W. napisał(a):To bez klimy też problem ( ja też nie posiadam niestety). Ale z Polski mam zamiar wyjechać przed południem.
I na jaką trasę się decydujesz?

Ja bym pojechal przez H ale zona woli standardowa trasa......:-))

Wobec tego,ze sa wakacje obojetne mi ktoredy bede jechal a ,ze jeszcze trasa w kierunku CR zapchana jest rodakami jak siodemka i jedynka w kierunku wybrzeza to bede po prostu podazal ,,za bialym kroliczkiem,,:-)))

Co by nie bylo nawet dzisiaj sobie mape kupilem;))

pozdrawiam
exit
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

W PiĄtek Do Cro??? Dobry Czy ZŁy PomysŁ??? - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone