amrys napisał(a):jechałem raz w piątek!!! i nigdy wiecej tego nie zrobię korki przez całą słowenie! i długo w chorwacji!! teraz mam dwie zasady w piatek z Polski Nie! w sobote z chorwacji Nie!!!
Cayman napisał(a):...w takim razie chyba naprawdę odpuszczę sobie "szybką" trasę przez Maribor i pojadę po staremu -> przez Klagenfurt, LoiBtunnel i Rijekę...
Bahama napisał(a):Cayman napisał(a):...w takim razie chyba naprawdę odpuszczę sobie "szybką" trasę przez Maribor i pojadę po staremu -> przez Klagenfurt, LoiBtunnel i Rijekę...
Byłem przed dwoma przed 1,5 tyg. w Medulin koło Puli. Wyjechałem w piątek z Jarocina około 18.00. Do Wiener Neustadt jechało się kapitalnie, potem robiło sie coraz tłoczniej ale nie było najgorzej. Od Graz do przejścia ze SLO na Maribor już sporo aut ( to była gdzieś 6.00 ). W korku na granicy czekałem gdzieś 30 minut. od granicy do Postojnej autostrada puściuteńka. Potem sznureczkiem od do Rupy - na tej drodze to się wyprzedzać nie da... Ale od granicy znowu luz aż do Puli, więc myslę że piątek wcale nie jest zły na granicy ze SLO trzeba się poprostu zameldować wcześnie rano , a nie w południe... Na całej trasie w korkach stałem gdzieś 50 minut... nie tak źle
Beata W. napisał(a):To bez klimy też problem ( ja też nie posiadam niestety). Ale z Polski mam zamiar wyjechać przed południem.
I na jaką trasę się decydujesz?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi