Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W którym kierunku z Zadaru?

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
boniek69
Turysta
W którym kierunku z Zadaru?

Nieprzeczytany postnapisał(a) boniek69 » 01.03.2011 10:13

Ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum na wstępie chciałbym się przywitać i pozdrowić wszystkich forumowiczów.Za nim się zarejestrowałem troche poczytałem i powiem że bardzo i się podoba to forum.Na początku lipca planuje tygodniowy rejs i am już zarezerwowany jacht z okolic Zadaru,jestem na etapie planowania trasy i teraz pytanie na południe czy na północ i dlaczego?w planach też chciałbym uwzględnić choć jeden dzień nurkowy dla żony a dla mnie w tym czasie może jakaś zatoczka z wędką.Jeszcze raz pozdrawiam Darek.
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 01.03.2011 11:14

o nurkowaniu niewiele jestem w stanie powiedzieć,ale jeżeli chodzi o ciekawe miejsca na lądzie to stanowczo polecam na południe: masz do wyboru min Sibenik,Primosten,Trogir,Split,Brac,Hvar,Vis,Lastovo,Korcula,Miljet,Lopud,
Sipan,oczywiście Dubrovnik,Cavtat i dużo innych mniej znanych ale równie uroczych miejsc,miasteczek,plaż i zatok ,które w wiekszości zwiedziłem od strony lądu bądź promami, :lol:
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 01.03.2011 11:18

na północ od Zadaru tez nie od macochy ale ja wolę jednak południe :D
boniek69
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) boniek69 » 01.03.2011 11:50

kilka lat temu wypłynąłem z Biogradu,wodospady Krk,Trogir i Sibenik mnie zauroczyły ale wtedy wiele nie zobaczyłem chociaż zostałem zarażony Cro.mam tylko tydzień także do Dubrownika nie dojdę i nie wrócę a nie może to być oranie morza od rana do wieczora chciałbym pokręcić się po zatoczkach,urokliwych starówkach,zapewnić atrakcje i nie zakatować reszty załogi :) No i wrócić do tamtych zapachów,smaków....
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 01.03.2011 11:57

Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 01.03.2011 13:18

boniek69 napisał(a):kilka lat temu wypłynąłem z Biogradu,wodospady Krk,Trogir i Sibenik [..]

Jeśli wodospady to NP.Krka (tak nazywa się ta rzeka); Krk to wyspa w Kvarnerze.
Pozdrawiam
Korala
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Korala » 21.03.2011 19:02

boniek69 napisał(a):Ponieważ jest to mój pierwszy post na tym forum na wstępie chciałbym się przywitać i pozdrowić wszystkich forumowiczów.Za nim się zarejestrowałem troche poczytałem i powiem że bardzo i się podoba to forum.Na początku lipca planuje tygodniowy rejs i am już zarezerwowany jacht z okolic Zadaru,jestem na etapie planowania trasy i teraz pytanie na południe czy na północ i dlaczego?w planach też chciałbym uwzględnić choć jeden dzień nurkowy dla żony a dla mnie w tym czasie może jakaś zatoczka z wędką.Jeszcze raz pozdrawiam Darek.

Może zerknij na moją stronkę www.korala.pl

Kiedyś zacząłem spisywać odpowiedzi na kierowane do mnie takie jak Twoje pytania. Powstała z tego mała "prywatna" locja :-)
Może się przyda.

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone