Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W końcu jest samolot Kraków-Split

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 12.04.2007 18:30

No to rzeczywiście niezbyt tanio :? Pozostaje chyba tylko last minute :?:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 12.04.2007 19:35

wiecie co - wpisałam tak daty na chybił trafił 10-24 lipca i mi wyszło w sky europe z Krakowa do Splitu 618 zł... Może wbrew logice taniego latania- im poźniej tym drożej...? :wink:

Albo z Bratysławy
https://booking1.skyeurope.com/Review.a ... qme51vu5qh jakies niecałe 500 zł chyba wyjdzie.

Teraz wypatrzyłam, ze mówiliście o koszcie za 2 osoby... No coż o takich cenach jak przed rokiem to chyba niestety każą nam zapomniec...
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 13.04.2007 07:03

Shtriga -Jovan po Was nie przyjedzie :?: 8O :D
deste77
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) deste77 » 13.04.2007 13:49

Twiga napisał(a):Ceny w tym roku są szokujące! Przelot w obie strony (Kraków-Split) dla dwóch osób w terminie 1-8 wrzesień 1465,66 zł 8O . Jaka szkoda, że nie odkryłam Crolandii kiedy były po 500zł... :?

No niestety w tym roku ceny są zupełnie inne niż przed rokiem i na takie okazje jak 2006 chyba się nie załapiemy.... W sierpniu zeszłego roku poleciałem do Dubrovnika (Cilipi) za 190 zł/ obie strony.
Szperam co jakiś czas na stronie Sky'a ale prawdziwych okazji brak...
Cypisek88
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cypisek88 » 16.04.2007 21:46

Obrazeknowy samolot z Trogiru
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 20.04.2007 22:53

Cypisek88 napisał(a):Obrazeknowy samolot z Trogiru

hahaha, toż to mały czarterowiec :wink:
kate.em
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kate.em » 19.07.2007 16:34

a czy ktos bardzo łaskawy mógłby mi przesłać link z rozkładem jazdy autobusów z lotniska w dubrowniku w kierunku splitu? chcialabym wydostac sie z lotniska jak najszyvbciej i zatrzymac na campingu mlini..moze ktos podobnie kiedys zrobil?-czekam na relacje..i jeszcze jedno pytanko a propos samolotu sky'a - czy doradzacie mi zakupienie ubezpieczenia w razie odwołania lotu?troche cromaniaków narzeka na te linie a ja bede leciec pierwszy raz nim.. z góry dzieki za info :D
izis
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) izis » 19.07.2007 21:53

[quote="kate.em"]a czy ktos bardzo łaskawy mógłby mi przesłać link z rozkładem jazdy autobusów z lotniska w dubrowniku w kierunku splitu? chcialabym wydostac sie z lotniska jak najszyvbciej i zatrzymac na campingu mlini..moze ktos podobnie kiedys zrobil?-czekam na relacje..i jeszcze jedno pytanko a propos samolotu sky'a - czy doradzacie mi zakupienie ubezpieczenia w razie odwołania lotu?troche cromaniaków narzeka na te linie a ja bede leciec pierwszy raz nim.. z góry dzieki za info :D[/quote]

Lecialam w zeszlym roku ze sky i nie mialam zadnych zastrzezen. Ubezpieczenia dodatkowego nie kupowalam,w tym roku tez lece i również sie nie ubezpieczam
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 05.08.2007 21:52

:D No i stało się zarezerwowałem bilety na Sky Europe, wylot 4 września do Splitu , powrót 15 . Cena 1187 zł za 2 osoby w dwie strony oczywiście. :D
verus
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) verus » 06.08.2007 17:58

nie tak tanio... ale szybko 8)
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 07.09.2007 09:33

W związku z tym, że linie SkyEurope likwidują swoją bazę w Balicach, w przyszłym roku raczej nie można się będzie spodziewać połączeń z Balic do Splitu i Dubrownika realizowanych przez tę linę. A że rynek próżni nie lubi to ciekaw jestem kto zapełni lukę po Słowakach? Bo sądząc po cenach biletów to puste samoloty raczej nie latały.

http://tanielatanie.net/aktualnosci.php?id=1,24,3897
Lela
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lela » 07.09.2007 14:23

Lider16 napisał(a):A że rynek próżni nie lubi to ciekaw jestem kto zapełni lukę po Słowakach? Bo sądząc po cenach biletów to puste samoloty raczej nie latały.

Wbrew pozorom chyba linia nie była tak atrakcyjna. Ceny biletów szły w górę, bo koszt przelotu za osobę jest nieco wyższy niż 200 PLN w obie strony, a więc nie mogli wszyscy kupić tak tanio. A wiele z maszyn latało z pustymi miejscami, a więc rozkład, w tym godziny lotów i liczba rejsów, był raczej dopasowany do potrzeb rynkowych. Chodzi mi o to, że nie tylko z Krakowa, ale i Pragi i Bratysławy nie udawało się zapełnić maszyn w 100%, więc raczej nie było takiego zapotrzebowania. W końcu nawet tu na tym forum pojawiło sie mnóstwo głosów, że do Chorwacji to tylko samochodem.

Moim zdaniem tego miejsca nie zapełni nikt, bo gdyby ktokolwiek mial potrzebę konkurencji, lub realizowania tej trasy, zrobiłby to już dawno. W końcu Sky wszedł do gry z tą relacją ledwo na wiosnę 2006 roku. Problem polega na tym, o czym mówił Skyeurope. W rejonie południowej Polski istnieje zbyt wiele tańszych lotnisk, żeby opłacało się inwestować w Kraków.

Istnieje jeszcze możliwość, że Sky wykorzysta inną bazę i np. zrealizuje połączenie Praga - Kraków - Split/Dubrovnik. Ale o tym dowiemy się dopiero w przyszłym roku.
Poprzednia strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

W końcu jest samolot Kraków-Split - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone