Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

w jakim kraju najlepiej zatankować samochód?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mpapu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpapu » 02.06.2006 13:05

Ja osobiście nastawiłem sie na tankowanie w Czechcach, a potem w cro. powinienem dojechac a w razie jak zabraknie gazu bede miał zapas pb.
Wiele osób polecało gaz w czechach ze względu na duzo lepsza jakośc.
Czy to prawda przekonam sie już sam niedługo :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.06.2006 17:54

daisykf
Powiem Ci szczerze, że nie pamiętam. Koło 9.30 wyjechałem z Oekotelu i na miejscu w Pakostane byłem koło 14-16. Nie patrzyłem na zegarek. Po drodze odstałem ten korek w okolicach Karlovaca około 2h (wprowadzili bramki; później z tego pomysłu się wycofali), chwilę przytkało się w tunelach i byłem na miejscu. Generalnie w miarę gładko.
W tym roku postaram się poprawić i będę bardziej precyzyjny. Jadę z łodzią, więc będę musiał być grzeczny :wink: i dołączyć na prawy pas dla TIR-ów.
Wielu kampingowcom ta wiedza może będzie przydatna.
FUX
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 02.06.2006 18:08

FUX napisał(a):daisykf
Powiem Ci szczerze, że nie pamiętam. Koło 9.30 wyjechałem z Oekotelu i na miejscu w Pakostane byłem koło 14-16. Nie patrzyłem na zegarek. Po drodze odstałem ten korek w okolicach Karlovaca około 2h (wprowadzili bramki; później z tego pomysłu się wycofali), chwilę przytkało się w tunelach i byłem na miejscu. Generalnie w miarę gładko.
W tym roku postaram się poprawić i będę bardziej precyzyjny. Jadę z łodzią, więc będę musiał być grzeczny :wink: i dołączyć na prawy pas dla TIR-ów.
Wielu kampingowcom ta wiedza może będzie przydatna.
FUX

Dzięki za odpowiedź.
Ja chyba znowu pojadę przez Węgry, bo mam dużą dozę pewności że nie będe stał na granicach, oszczędze ponad 100km na tym odcinu i jeszcze sobie dobrze podjem ( a lubie bardzo-może kiedyś pokaże zdjęcie), no i moje kochane węgierskie winka.
Patrzyłem przed momentem na kamery przy przejściach w CRO, od strony SLO już widać początek kolejek.
A przecież ty też nie pogonisz z łódką??

http://www.hak.hr/

.
mpapu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpapu » 04.06.2006 20:23

Fux a to przejscie w Breclav jest czynne calą dobę ? Wyczytałem gdziś na forum źe bywa zamknite.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.06.2006 20:29

mpapu napisał(a):Fux a to przejscie w Breclav jest czynne calą dobę ? Wyczytałem gdziś na forum źe bywa zamknite.

Po 20-ej było czynne, jak wracałem. Nie potrafię Ci na 100% powiedzieć.

FUX
mpapu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpapu » 04.06.2006 20:33

Dzieki za szybka odpowiedź :)
mpapu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mpapu » 05.06.2006 12:22

własnie znalazłem relacje jakiegoś rowerzysty ktory podrózował do cro i pisał że przejscie w Breclav jest czynne do 22. Potem otwieraja o 06 rano.
To by je mi dyskwalifikowało :evil:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

w jakim kraju najlepiej zatankować samochód? - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone