Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W jakiej cenie kuny?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mkuba79
Globtroter
W jakiej cenie kuny?

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkuba79 » 11.09.2003 11:47

Witajcie.

Ile w Polsce obecnie kosztują chorwackie kuny. Może ktoś wie, gdzie można tanio je dostać (Żary, Żagań, Zielona Góra, ewentualnie Wrocław)?
A może komuś zostały z podróży :-) - miasta jak powyżej.

Pozdrawiam
mkuba79
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 11.09.2003 11:49

to nie lepiej wypłacić potrzebną ilość kun w pierwszym bankomacie w Chorwacji ? Łatwo, szybko i po kursie z Twojego banku.
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 11.09.2003 11:54

A jeszcze łatwiej na granicy w kantorze wymienić 10 E i po sprawie. Wprawdzie kurs na granicy z reguły jest gorszy ale i tak lepszy niż w Polsce
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 11.09.2003 12:01

Bo po co właściwie latać po mieście i okolicach szukając kantoru lub banku oferującego kuny jak i tak nie będą one droższe od pieniędzy :lol:
mkuba79
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkuba79 » 11.09.2003 12:04

M.Smith napisał(a):to nie lepiej wypłacić potrzebną ilość kun w pierwszym bankomacie w Chorwacji ? Łatwo, szybko i po kursie z Twojego banku.

Mam kartę Visa electron
Mogę nią spokojnie wypłacić gotówkę w chorwackich bankomatach?
M.Smith
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) M.Smith » 11.09.2003 12:06

bez problemów
Łukasz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz » 11.09.2003 13:52

Jeżeli chodzio bankomat to wszystkie karty są właściwie równe bo przy wszystkich transakcjach gotówkowych musi być autoryzacja. Inaczej mówiąc, jeżeli Elektron z Twojego Banku chwilowo nie działa to i złota kredytowa nie zadziała. Ale na granicy może bankomatu nie być a kontorek pewnie będzie
VOID
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) VOID » 19.09.2003 07:02

Z tego co wyczytałem wybierasz się do Cro pod koniec września my też jedziemy w tym terminie (wyjazd 25 wrzesień z Poznania). Napisz gdzie jedziesz i kiedy to może się spotkamy. My jedziemy do Podgory.
Szukaj czarnej Fabi sedan z naklepką Cro.pl :D
604786931 lub GG 1960698
PZDR
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.09.2003 07:19

Łukasz napisał(a):A jeszcze łatwiej na granicy w kantorze wymienić 10 E i po sprawie. Wprawdzie kurs na granicy z reguły jest gorszy ale i tak lepszy niż w Polsce

z tym kursem (gorszym) na granicy to niekoniecznie musi być prawda. Byłem w HR na Krk na przełomie VII/VIII kurs na granicy Letenye/Gorican był o wiele lepszy (pomimo prowizji) niż na wyspie (bez prowizji) przykład: 1 USD na granicy 6,6 Kn w Basce na Krk 6,2 Kn, podobnie było z EURO i innymi walutami.
PZDR-Piotrek
mkuba79
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkuba79 » 19.09.2003 07:37

VOID napisał(a):Z tego co wyczytałem wybierasz się do Cro pod koniec września my też jedziemy w tym terminie (wyjazd 25 wrzesień z Poznania). Napisz gdzie jedziesz i kiedy to może się spotkamy. My jedziemy do Podgory.
Szukaj czarnej Fabi sedan z naklepką Cro.pl :D
604786931 lub GG 1960698
PZDR

Witaj.
My natomiast wyjeżdżamy 26.09. z Żar i jedziemy na Korculę, a dokładnie do miejscowości Prizba.
Nasz samochód (bordowy Opel Vectra) również będzie z nalepką Cro.pl :-)
GG5680935

Pozdrawiam
mkuba79
Skubi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Skubi » 19.09.2003 09:24

Piotrek_B napisał(a):
Łukasz napisał(a):A jeszcze łatwiej na granicy w kantorze wymienić 10 E i po sprawie. Wprawdzie kurs na granicy z reguły jest gorszy ale i tak lepszy niż w Polsce

z tym kursem (gorszym) na granicy to niekoniecznie musi być prawda. Byłem w HR na Krk na przełomie VII/VIII kurs na granicy Letenye/Gorican był o wiele lepszy (pomimo prowizji) niż na wyspie (bez prowizji) przykład: 1 USD na granicy 6,6 Kn w Basce na Krk 6,2 Kn, podobnie było z EURO i innymi walutami.
PZDR-Piotrek

Mam podobne obserwacje co Piotrek; przejeżdżałem przez przejście Letenye/Gorican w sierpniu. Na tym przejściu nie ma najmniejszych problemów z wymianą walut (złotówki też) jak również z wypłatą z bankomatów. Najlepiej od razu wypłacić z bankomatu większą ilość przewidywanej do stracenia gotówki, bo każda taka operacja kosztuje (w BZ WBK 10 zł).
Pzdr

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone