Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

W ciemno ? coraz więcej wątpliwości.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jarooos
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jarooos » 07.06.2011 21:25

Witam serdecznie, jak widać to mój pierwszy post,ale oczytany jestem i raczej co do drogi, opłat waluty itp. nie mam pytań.
Wybieram się z rodziną po raz pierwszy do Chorwacji i wybór padł na Riwierę Makarską, na forum czytałem, że w Czerwcu znajdzie się kwaterę bez rezerwacji a tu pojawiają się głosy że w związku z zamieszkami w krajach i arabskich w tym roku ciężko będzie coś znaleźć. Co o tym sądzicie? dodam, że planuję wyjechać 26.06 ok. 03.00 nad ranem.
Proszę o ewentualne uwagi.
Pozdrawiam.
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 07.06.2011 21:47

Riwiera jest spora ... w samej Makarskiej możesz jakieś tam trudności napotkać ze znalezieniem lokum (choć w to też wątpie).
Jedno jest pewne ... fajnie byłoby żebyś tak "wycyrklował, żeby zajechać "tam" przed połduniem koło 9-10 .. bo masz dużo czasu do szukania i wieksze pole manewru. Poczytaj o miejscowosciach, żebyś konkretnie wiedział gdzie chcesz stacjonować ... takie jeżdzenie od wioski do wioski jest moim zdaniem męczące ... Ja na riwiere jade za niecale 2 tygodnie po raz pierwszy ale naczytałem się sporo i na wyjazd rodzinny myślę, że Tucepi ... Podgora ... to super miejsca na wakacje z pociechami ... nie za tłoczno, ale też nie za pusto.

A co do szukania to uzbroj sie w cierpliwość, bo może akurat nie pierwszy a dopiero piąty oglądany dom spełni wasze oczekiwania. Rok temu w Primostenie miałem podobne wątpliwości był to mój pierwszy raz w Chorwacji i też mnie straszono, że nic nie znajde.
Rzeczywistosc wszystko zweryfikowala i moglem wybierac kolor barierki na tarasie :) oczywiscie w cudzysłowiu :) miejsca od groma, dlatego zamiast martwic sie o znalezienie apartmanu zajmij sie mysleniem, żeby autko i rodzinke ubezpieczyc na wyjazd :),a lokum znajdziesz
marcel232
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcel232 » 07.06.2011 22:30

Ale czemu w ciemno???

Mozna czegos poszukac

Ja osobiscie moge polecic miejscowosc Baska Voda i apartamenty Prvamaslina - przy SAMIUTKIEJ plazy :)
http://prvamaslina.hr/eng.html
tu maja jeszcze TYLKO 1 apartament wolny na tydzien od daty podanej. jesli bedziesz chcial zostac dluzej to przez tydzien NA PEWNO cos znajdziesz w okolicy
http://prvamaslina.hr/Kalendar/Biokovo.htm
Wlasciciel strasznie zakrecony ale mily i zawsze pomoze :)

My bedziemy w tym apartamentowcu od 25-go czerwca :P
ale do Baski zajezdzamy tydzien wczesniej i zostajemy w Hotelu Milenij po drugiej stronie Baski.

W ciemno bylismy w Cro tylko raz (za pierwszym razem) teraz od kilku lat zawsze rezerwujemy w basce ten sam apartament - jakos spokojniej psychicznie sie jedzie na taki wyjazd zwlaszcza, ze teraz jezdzi z nami 3-letnia coreczka.

pozdrawiam

marcel
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 08.06.2011 00:09

No szału nie ma :?
Tym bardziej że w sąsiedniej Breli w zeszłym roku podobne warunki 2+2 w ciemno wynegocjowałem na 35 euro w okresie od 28 czerwiec do 9 lipca. :lol: I maiłem znacznie więcej miejsca na plaży. Sama miejscowość fajna, ale właśnie na te tłumy na plaży szukam na obrzeżach takich miejscowości.
marcel232
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcel232 » 08.06.2011 01:12

No w hotelu Milenij mamy apartament za 220E/doba wiec zalezy kto i czego szuka. co do 'tlumow' nas to nie dotyczy bo plazujemy na plazy dla naturystow za barem Oseka na poludnie od Baski.

po 2 tygodniach w basce jedziemy na tydzien do Valalty (osrodek naturystyczny) i tam moze byc tloczno bo osrodek jest na 5 tysiecy osob i w lutym juz bylo 'ciezko' z apartamentami.
Dario85
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dario85 » 08.06.2011 07:47

mysle ze na tym forum jedna rodzina na 100 szuka noclegu z limitem 220E 8O
mariusz1234
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mariusz1234 » 08.06.2011 08:04

My też jedziemy 26.06 ale wieczorkiem . Jedziemy w okolice Zadaru i też w ciemno - 3 raz w ciemno i zawsze coś znajdziemy,
guniak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) guniak » 08.06.2011 08:04

Znajomy w Makarskiej w tamtym roku w sierpniu znalazł za 12 EU za dobe
MartaW
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) MartaW » 08.06.2011 08:14

Witam,
jeśli chodzi o jazdę w ciemno to polecam na riwierze Makarskiej miejscowosci takie jak Marusici, Mimice..
Na 100 % coś znajdziecie. :lol: za ok 50-60 euro 2 pokoje z kuchnią i łazienką ( dla 4-5 osób).

Pozdrawiam,
Marta
pablo2222
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo2222 » 08.06.2011 08:25

Zawsze się coś znajdzie, nie ma takiej możliwości aby wszystko było zajęte. Więcej optymizmu.
Krzysiekm
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiekm » 08.06.2011 09:05

Ja kiedyś przyjechałem do Zivogośce po 22 więc było ciężko,ale znalazłem lokum na jedną noc dzięki uprzejmości gospodarza pokój w jego mieszkaniu(przechodziło się przez jego sypialnię i kuchnię ;)) za 50E 4 osoby.Nad ranem nie zdołałem dojść do plaży a już miałem 2 ofery ,z których jedną wybrałem.
Moim zdaniem nie powinno być źle.
FortArt
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) FortArt » 08.06.2011 10:38

MartaW napisał(a):Witam,
jeśli chodzi o jazdę w ciemno to polecam na riwierze Makarskiej miejscowosci takie jak Marusici, Mimice..
Na 100 % coś znajdziecie. :lol: za ok 50-60 euro 2 pokoje z kuchnią i łazienką ( dla 4-5 osób).

Zadziwa mnie to. Za tyle to można bez problemu zarezerwować przez którąś z agencji. Po co pół dnia tracić na nerwowe latanie od domu do domu? Nie lepiej w tym czasie wybrać się na plażę? Wiem, że to jakieś takie nasze mocno narodowe, na hura, na ostatnią chwile, ale i tak tego nie rozumiem. :(

Ja siadam sobie spokojnie przed kompem na początku grudnia i wybieram wśród setek ofert. Jadę co roku z tą samą agencją wiec dostaję masy zniżek - nawet zwrot za autostrady z zeszłego roku plus jedno tankowanie :)
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 08.06.2011 10:50

FortArt napisał(a):

Zadziwa mnie to. Za tyle to można bez problemu zarezerwować przez którąś z agencji. Po co pół dnia tracić na nerwowe latanie od domu do domu? Nie lepiej w tym czasie wybrać się na plażę? Wiem, że to jakieś takie nasze mocno narodowe, na hura, na ostatnią chwile, ale i tak tego nie rozumiem. :(

Ja siadam sobie spokojnie przed kompem na początku grudnia i wybieram wśród setek ofert. Jadę co roku z tą samą agencją wiec dostaję masy zniżek - nawet zwrot za autostrady z zeszłego roku plus jedno tankowanie :)

Taaa a co to za agencja. Śmiało
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 08.06.2011 10:56

adriatic.hr jak się domyślam.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 08.06.2011 10:57

Pozdrawiam,
Marta

Gwoli ścisłości te miejsca nie znajdują się na Makarskiej Rivierze !
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone