Hej,
Po wieloletnich wakacjach spędzonych na campingach FKK głównie na Istrii i w zatoce Kvarner, w tym roku udało nam się znaleźć camping spełniające nasze oczekiwania w południowej części Chorwacji, co mnie bardzo ucieszyło bo wakacje spędzane ciągle na tych samych campingach zaczęły się "zlewać".
BigDaniel napisał(a):Ps. Mam nadzieje ze ktos po wakacjach 2014 wrzuci jakies nowe info na temat campu albo jakies foto.
Generalnie z tych zdjęć i informacji jakie są tu wrzucone to niewiele się zmieniło.Co nie znaczy że camping nie jest super - bo jest. Nie wiem czy o "specyficznych" kabinach prysznicowych - bez drzwi czytałam w tym wątku czy w innym... ale to też się nie zmieniło.
Nie wiem czy się dołączyło.. ale tu widać kolejkę właśnie do prysznica... trochę to deprymujące zwłaszcza przez pierwszych kilka dni... potem trochę przyzwyczajenie, ludzie też w większości przypadków obserwują z daleka i podchodzą dopiero jak prysznic się zwolni... choć zdarzają się tacy co staną i się gapią
Ten pomysł z prysznicami bez drzwi to chyba po to żeby mniej słodkiej wody się marnowało i żeby kolejki się nie robiły.. bo natrysków z ciepłą wodą na całym campingu jest chyba 5.
To w zasadzie jedyny mankament, reszta czyli lokalizacja, odległość od miasteczka, widoki, obsługa wszystko OK. Choć mi osobiście jeszcze jedna rzecz troszkę nie pasowała - na plaży słońce za plecami...
Byliśmy w lipcu - pogoda w porównaniu do wszystkich poprzednich lat bardzo słaba więc nie było z tym aż takiego problemu :->
Hvar, przepiękny... jako wyspa, jako miasto.... Vrboska - przeurocza.... coś czuje że w kolejne wakacje tym razem znów wylądujemy na tym campingu ;-D
Ceny zaskoczyły nas bo 3 tygodnie pobytu okazały się na tyle niższe niż za ten sam okres na Istrii czy Krku że zwrócił się wyższy koszt transportu i przeprawy promowej... Choć z drugiej strony, nie ma co porównywać tego campingu do Uliki na którym są basen, place zabaw, boiska... ten camping to zupełnie inna półka... ale i tez inne założenia...
Zdjęcia mam z campingu i z Vrboskiej i z okolic.. ale nie wiem jak je tu wrzucić bo można tylko linkować, więc zainteresowanym polecić mogę
http://www.chorwacja24.info/camping/vrboska-nudistJeśli ktoś z was ma informacje o campingu podobnym do tego ale na innych wyspach (Brac, Korcula..) to bardzo poproszę.. Szukamy alternatywy dla Uliki, Koversady, i Bunculuki... bo na tych campach głównie spędzaliśmy wakacje od ostatnich (o ja pierdziu) 10 lat
pozdrawiam