gertstary1 napisał(a):Wcześniejsze 2 wyjazdy to Peljesac ,raz Trpanj,raz Orebic z małego powodu ktory teraz ma 19 miesiecy szukaliśmy bliższej miejscówki
.i padło na okolice Kraljevicy,z widoczkiem na mosk na KRK
Mi osobiście tam sie bardzo podoba,miałem obawy ze po Peljesacu już mi sie Kvarner nie spodoba-tak pisali niektórzy,fakt jest inaczej,bardziej włosko,ale równie pieknie....
oglądam fotki Rijeki,podglądam co jeszcze jest do obejrzenia,Opatije zwiedziliśmy-fajne miejsce,piekne widoki,super park,tylko do kąpania z 8 miesiecznym brzdacem cieżki dostep pzdr
gertstary1 napisał(a):tak gwoli ścisłosci hale targowe w Rijece sa 3 ,aż zwatpiłem a byłem tam 3 razy,zajrzałem na mapy google,tylko ta ostatnia rybna krócej czynna
gertstary1 napisał(a):Opatija,śliski ten beton,nawet nie wiedziałem kiedy walnąłem szpagata bardziej zdziwiony niz obolały,kamienista zatoka pod autostrada to zatoka Bakarska i miasteczko Bakar,też urokliwe,sama Kraljevica-ciche miasteczko,puste,dopiero zaczyna sie ustawiać pod turystyke,nam podpasowało,mieliśmy ulubiona plaże-fakt z daleka było widać rafinerie,ale komu to przeszkadza?...
gertstary1 napisał(a):Wejść na TRSTAT z kapcia?współczuje,na sama myśl mnie nogi bolą
widoki fajne,co do zapachu z rafinerii,fakt blisko niej czuć zapach z płomienia z jednej z wież,dokuczliwy w Bakarze,w Kraljevicy
było ok,brak zapiekanek??? ha ha ha sa inne przysmaki,moja córa już marzy o burku se sirom
ciekawostka, w Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja jest jedyna w Europie kamizelka ocalała z TITANICA , warto zobaczyć
Powrót do Nasze relacje z podróży