tturek napisał(a):ufokking napisał(a):to jak to jest jedni piszą ze parking płatny inni znów ze nie trzeba płacić?
doradźcie jaka trasę wybrać żeby statkiem nie płynąc a pieszo pozwiedzać z kąpielą w wodzie będę mieć na to cały dzień
w Skradinie ja płaciłem za parking. może jest jakiś darmowy ale nie szukałem. zajechałem do pierwszego dużego. z tąd płyną statki do wejścia do parku.
jdubowski napisał(a):tturek napisał(a):ufokking napisał(a):to jak to jest jedni piszą ze parking płatny inni znów ze nie trzeba płacić?
doradźcie jaka trasę wybrać żeby statkiem nie płynąc a pieszo pozwiedzać z kąpielą w wodzie będę mieć na to cały dzień
w Skradinie ja płaciłem za parking. może jest jakiś darmowy ale nie szukałem. zajechałem do pierwszego dużego. z tąd płyną statki do wejścia do parku.
Wielki bezpłatny parking jest u góry w Lozovacu. Od strony Skradina jedziesz przez most na rzece, potem serpentyną po sporym pochyleniu w górę, wyjeżdżasz na płaskowyż i po jakichś 2 kilometrach drogi przez pustać masz kilka domków i skrzyzowanie w kształcie litery T - na nim w lewo na parking. Z parkingu idziesz do kasy i z biletem do autobusu który (bez dodatkowej płatności, inną droga nisz jechales samochodem) zwozi cię do wodospadów.
Sprawdzone w ubiegłym roku.
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Najpierw powiedź skąd jedziesz.
Potem wejdź na stronę parku
zakładka karta/ mapa, zaznacz opcję službeni ulazi i widać wejścia do parku
Lozovac, Roški slap, Skradin.
Z małym dzieckiem może najlepiej Lozovac (główne wejście); tam "parkowym" autobusem można zjechać na sam dół (Skradinski buk)... wszystko też zależy, co w parku chcecie zobaczyć, ile macie na to czasu...
Pozdrawiam
camera napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Najpierw powiedź skąd jedziesz.
Potem wejdź na stronę parku
zakładka karta/ mapa, zaznacz opcję službeni ulazi i widać wejścia do parku
Lozovac, Roški slap, Skradin.
Z małym dzieckiem może najlepiej Lozovac (główne wejście); tam "parkowym" autobusem można zjechać na sam dół (Skradinski buk)... wszystko też zależy, co w parku chcecie zobaczyć, ile macie na to czasu...
Pozdrawiam
Nie mogę otworzyć tych zakładek czy konkretną stronę mogę prosić? Dziękuję.
wierucha napisał(a):Jadąc autostradą, zjedź zjazdem Szybnik do miejscowości Lokovac. Tam jest bezpłatny parking, czyste toalety. Jest bezpłatny w ramach biletu autobus, do samego parku. W kasie można poprosić ulotkę o parku w języku polskim.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi