Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Voditelj Brodice (Skipper chorwacki) ktos zdawal?

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jedrol
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jedrol » 16.10.2010 09:02

Na wstepie witam kolegów.Mam pytanie jak wygląda ten egzamin i czy trzeba przejsc kurs czy mozna od razu przystapic do egzaminu.Pozdrawiam
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 16.10.2010 15:03

Np.tu jest o tym....
http://www.morka.pl/pl/events/voditelj-brodice

Jesli chcesz wiecej-poGOOGLAJ troche.... :wink:
Jedrol
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jedrol » 16.10.2010 15:53

Dzieki ale interesuje mnie relacja kogos kto zdawal i wie jak to faktycznie sie odbywa.Pozdrowka
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 16.10.2010 17:07

Witam Jedrol. Kilka mojich koleguw jest zeszlego roku zdalo egzamin za voditelj brodice w Horwaciji.Moge sie zapitać o co chodży w tych egzaminach? :D
Jedrol
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jedrol » 16.10.2010 17:18

Josko Bulic bede wdzieczny i z gory dzieki!Chce kupic 15m lodz i tylko ten patent da mi na razie mozliwosc plywania nia po Adriatyku.
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 16.10.2010 18:28

Jutro sie uslucham z kolegom i zapitam go o temu.Ja prawie co roku z kolegamy żeglujem po Adriatyku .Bez żon 7 dni odpoczynku i relaksu. Łudke dużom na 10 osub bieżeme i jazda.San Odysej czy Bawarija czensto som nasz wybur.Moji koledzi som stary morski wilky i majom wszyska uprawlienia na Adriatik,Baltik i pozostale szwiatowa moża.Zdaża sie do od 10 osobowe zaloge 5 jest skiperuw.Pozdrawliam i do usliszenia jutro :D :D
Jedrol
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jedrol » 16.10.2010 18:41

Jeszcze raz dzieki .Do jutra.
:D
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 16.10.2010 19:45

MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 16.10.2010 22:04

Kurs nie jest wymagany, jak dużo pływasz to możesz podchodzić "z ulicy" i zdasz bez problemu. Ja nie zdawałem, ale podrzucę Ci taki link:

forum/viewtopic.php?p=104739#104739

Poza tym polecam Ci kupienie książeczki, w której na 50 stronach A5 jest wszystko co potrzeba do zdania tego egzaminu. Myślę, że Piotr nie będzie mi miał za złe, jak zamieszczę tu skan spisu treści:
a1/Piotr_Lewandowski_Voditelj_Brodice(spis_tresci).pdf

stopy wody
pozdrav K
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.10.2010 17:43

Jedrol
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jedrol » 17.10.2010 18:27

Dziekuje wszystkim za pomoc.
vitalis
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) vitalis » 18.10.2010 09:02

Jedrol napisał(a):Na wstepie witam kolegów.Mam pytanie jak wygląda ten egzamin i czy trzeba przejsc kurs czy mozna od razu przystapic do egzaminu.Pozdrawiam

Możno zdać egzamin na kapitana w Polsce i to jest ważne tež i w Chorwacji. Podobnie jak prawo jazdy na samochód.

Myślę że tak jest łatwiej dla ciebie.

Mam takie pozwolenie od 2005 roku (mam 10 m żaglówku). Wystarczająca jest kategoria B. Wykłady nie są obowiązkowe.

Link: http://www.nautica.st/index.php?option= ... &Itemid=94 (język chorwacki)
Josko Bulic
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Josko Bulic » 18.10.2010 09:48

Jedrol moj kolega muwi da jest egzamin barzo latwy kedy sie poznaje gluwne osnowe żeglarstwa.Kurs trwa kilka dni i potem jest egzamin.Pozdrawlim :D
Jedrol
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jedrol » 18.10.2010 15:08

Dzieki ,dzieki Josko .Zdam w Chorwacji.U nas to same problemy z wszystkim sa!!!!! :D Jade jutro po ksiazke i zobacze co tam wymagaja 8O
msobanie
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) msobanie » 30.10.2010 09:47

Witam,
Zdałem w tym roku we wrześniu egzamin na Voditel Brodice.
Odbyłem tygodniowy kurs we wspomnianej wyżej szkole, później egzamin w kapitanacie w Zadarze.
Aby zdać egzamin kurs nie jest konieczny - egzamin jest teoretyczny.
Nie mniej polecam każdemu odbycie takiego tygodniowego kursu o ile nie pływał wcześniej w Chorwacji. Ja pływałem wcześniej sporo po naszym śródlądziu i uważam że taki kurs na początek jest niezbędny.
Chodzi głównie o obsługę jachtu / urządzeń na jachcie, manewrowanie (to są jednak pełne balastówki i bezwładność jest większa), nawigację itp.
Oczywiście, jeśli już ktoś wcześniej pływał na morzu to może sobie odpuścić.
Egzamin zdają praktycznie wszyscy, którzy choć trochę się pouczyli.
Nie mniej nie można pójść "z ulicy" - wtedy na pewno uwalą.
Koszt: 880 Kn (lub 840 - już nie pamiętam dokładnie).
Pozdrawiam
Mirek
Następna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone