Chętnie skorzystam z przydatnych informacji
napisał(a) ewelka8212 » 07.07.2011 19:21
Witam
wybieramy się z rodziną od 18-25.08 do Chorwacji, jedziemy tam po raz pierwszy, nie mamy jeszcze żadnego noclegu upatrzonego.Na razie serfuję po internecie i szukam wszelkiego rodzaju informacji.W jaki region najlepiej pojechać, jedziemy w 5 osób, w tym 4 osoby dorosłe od 21 do 29 lat i dziecko 9 lat. Nie zależy nam na miejscowości gdzie są tłumy,bardziej zależy mi na żwirowej plaży w pobliżu, żeby wszystkie plaże w pobliżu nie były tylko betonowe. Jedziemy z córką, która nie za dobrze pływa .Nastawiamy się też na zwiedzanie , nawet dosyć sporo zwiedzania.Jestem maniaczką fotografii (początkującą), ale już się nie mogę doczekać tych widoków.Więc bardzo proszę o jakieś dobre rady na początek, gdzie się najlepiej wybrać , w jakie rejony, może konkretnie ktoś zechce mi polecić jakąś miejscowość no i jakieś namiary na sprawdzone i niedrogie (w granicach rozsądku) noclegi. Jak w Chorwacji wygląda sytuacja z LPG, czy na każdej stacji paliw jest?. Gdzie kupujecie winiety, jedziemy z Wrocławia, może to coś pomoże?. Jakie są ceny, np: ile kosztuje obiad, piwo, deser lodowy?. Czy jadąc do Chorwacji zaopatrywaliście się w Polsce we wszystką walutę, która jest potrzebna na opłaty drogowe i na paliwo tankując po drodze, czy może wymienialiście kasę po drodze.?. Jeżeli ktoś z Was może mi pomóc w odpowiedziach na te pytania będę bardzo wdzięczna , mam jeszcze masę innych pytań, ale to później na razie chciałabym wiedzieć to
Pozdrawiam
ewelka