Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Vodice i delfiny

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Ajgor
Podróżnik
Vodice i delfiny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ajgor » 07.06.2007 09:54

Witam.

Czy w okolicach Vodic mozna zobaczyc delfiny?:) Zobaczyc delfiny na zywo to jedno z najwiekszych marzen mojego zycia:) A kąpać sie z nimi... To juz by byl odlot :)
marek2006
Globtroter
Delfiny

Nieprzeczytany postnapisał(a) marek2006 » 07.06.2007 17:10

Z Vodic stateczek wyplywa w morze na wycieczkę gdzie atrakcją są delfiny,ale nie zawsze udaje się je spotkać.
leopantera
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) leopantera » 07.06.2007 18:38

Delfiny to można spotkać pomiędzy wyspami Mali Losin a Susak oraz w kierunku na wyspę Rab, aczkolwiek nie miałem tego szczęścia.
Delfiny widziałem za to w Aberdeen (morze północne) ale o kąpieli z nimi nie było mowy (temperatura wody wynosiła ok. 7 stopni C)
Tomek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomek » 07.06.2007 20:43

Ajgor napisał(a):Witam.

Czy w okolicach Vodic mozna zobaczyc delfiny?:) Zobaczyc delfiny na zywo to jedno z najwiekszych marzen mojego zycia:) A kąpać sie z nimi... To juz by byl odlot :)

Byłem na Murterze i zdecydowałem się na "trochę nietypowy" rejs. Zamiast standardowego opłynięcie archipelagu Kornati wypłynęliśmy statkiem który wcześniej był większym kutrem rybackim. Zrobiliśmy krótką wycieczkę obrębie Parku Narodowego a potem wypłynęliśmy na otwarte morze na połów. Przez godzinę kuter ciągnął trał. Kiedy potem wyciągał na pokład sieci jak na zawołanie zjawiły się delfiny prawdopodobnie licząc na resztki z połowu (nie przeliczyły się :) ).
Słyszałem od kilku znajomych, że w czasie rejsów w tym rejonie spotkali delfiny więc myślę, że i Ty masz szansę.

Myślę, że z samą kąpielą może być problem bo z reguły jest to jednak dość daleko od brzegu i powrót wpław może być utrudniony :)

Pzdr
Tomek

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone