XxX123 napisał(a):Hej! Odkopuję temat.. W Chorwacji byłam już kilka razy, ale tym razem padło na Vodice po raz pierwszy. Wybieramy się w sierpniu na 10 dni. Znaleźliśmy nocleg na Blata 8, 22211 Vodice. Co myślicie o lokalizacji? Nastawiamy się na plażowanie i wieczorne wyjścia na coś do jedzenia czy do picia
marekkowalak napisał(a):XxX123 napisał(a):Hej! Odkopuję temat.. W Chorwacji byłam już kilka razy, ale tym razem padło na Vodice po raz pierwszy. Wybieramy się w sierpniu na 10 dni. Znaleźliśmy nocleg na Blata 8, 22211 Vodice. Co myślicie o lokalizacji? Nastawiamy się na plażowanie i wieczorne wyjścia na coś do jedzenia czy do picia
Ścisłe centrum Vodic. Plusy to: wszędzie blisko. Zarówno na plażę, jak i na promenadę z mnóstwem restauracji i bogatym nocnym życiem. Jeśli lubicie miejsca, w których dużo się dzieje i jest sporo turystów, to na pewno jest to strzał w 10!
XxX123 napisał(a):A jak plaża? Na Google Street View wygląda, że nie jest za duża, ale czy jest fajna, czysta? Obawiam się, że w szczycie sezonu będzie problem z miejscem.
Jaceł napisał(a):Jeśli za plaże uznajemy szeroki pas piasku, żwiry czy kamieni pomiędzy morzem, a drogą, to w Vodicach ... nie ma plaży.
Wzdłuż deptaka ciągnie się wąski, 4-6 metrowy pasek żwiru / betonu w całości zajęty przez ręczniki, namioty, parasole, itp.
W sezonie można tam wygodnie leżeć, pod warunkiem, że odstęp 50 cm. od sąsiedniego koca uznajemy za wystarczający
XxX123 napisał(a):Jaceł napisał(a):Jeśli za plaże uznajemy szeroki pas piasku, żwiry czy kamieni pomiędzy morzem, a drogą, to w Vodicach ... nie ma plaży.
Wzdłuż deptaka ciągnie się wąski, 4-6 metrowy pasek żwiru / betonu w całości zajęty przez ręczniki, namioty, parasole, itp.
W sezonie można tam wygodnie leżeć, pod warunkiem, że odstęp 50 cm. od sąsiedniego koca uznajemy za wystarczający
Mam nadzieję, że jednak tak źle nie będzie, bo rezerwacja poszła
Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedzi!
Jaceł napisał(a):Jeśli za plaże uznajemy szeroki pas piasku, żwiry czy kamieni pomiędzy morzem, a drogą, to w Vodicach ... nie ma plaży.
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje