lukasz22i napisał(a):Witam, nie chcę tworzyć nowego tematu z serii "ocena lokalizacj" dlatego odkopuje temat. Może ktoś znający Vodice podpowie coś na temat lokalizacji Marka Marulica 15..
Nie do końca podoba mi się pomysł wakacji w Vodicach (trochę wielkość miasta mnie przeraża) ale z drugiej strony dzieciaki by mnie zamęczyły gdybyśmy wylądowali na chorwackiej prowincji. Otrzymałem niegłupią ofertę pobytu więc myślę.
Ktoś podpowie czy lokalizacji jest ok, chodzi o dostępność do plaży, głośności od samochodów, odległości od centrum itp.?
KrisM napisał(a):w linii prostej masz plaże Srimy III, w mojej ocenie plaże bardzo ładne i dość szerokie. przy plaży parę barów i restauracji. mnie osobiście to miejsce bardzo odpowiada, choć ja mieszkałem bliżej plaży. plaże w wysokim sezonie dość zaludnione, ale zależy kiedy jedziesz. do centrum Vodice tak jak napisałeś - kilkanaście minut promenadą wzdłuż wybrzeża. po drodze atrakcje dla małych i trochę starszych
piekara114 napisał(a):Byłam we wrześniu na Lovatowo czyli na samej granicy ze Srimą - i szczerze to wtedy był na plażach dość tłoczno, więc w sezonie to pewnie ręcznik przy ręczniku - jak dla mnie plaże w tej okolicy są za wąskie w stosunku do liczby domów wynajmujących apartamenty.
lukasz22i napisał(a): Srima III to faktycznie przy samym morzu...a ja planuję pobyt z początkiem lipca, 03.07 w górę, na ok 8-10dni.
lukasz22i napisał(a):lechocz - dzięki za super wpis!!! Odświeżam Vodice bo są wciąż aktualne, dużo czytałem w między czasie, słyszałem też głosy że lepiej szukać apartamentów w stronę Srimy, ponoć mniej oblegane plaże a do centrum Vodic można się przespacerować, co o tym myślisz? - bądź ktoś kto bywa w Vodicach i może podpowiedzieć? Mam ofertę z tej ulicy, cena, odległość od plaży - na tak, może jakaś ocena lokalizacji?
Srima 1/44 , Vodice
We wrześniu 2016 były, zwłaszcza w cienki, pod winogronami czy pergolamilukasz22i napisał(a):p.s.jak sytuacja z komarami w tamtych rejonach? gdzieś czytałem że sporo ich w Tribunj, pewnie nie wszędzie i nie zawsze, ja do tej pory na 6 wyjazdów do Cro komara nie widziałem
Na nie preferują miejscówek przy plażach, ale dla mnie jest daleko i to na mapie, więc przy dojściu na plażę, szukania miejsca wyjdzie jeszcze więcęj do przejścia. A podjeżdżanie tam nie ma sensu bo problem z parkowaniem (+ opłata).hania9488 napisał(a):A ja chciałam zapytać co myślicie o tej lokalizacji: Ul. Andrije Kačića Miošića 19-25, 22211, Vodice? Jak zamawiałam wakacje to dostałam informację, że do plaży jest 400m, teraz dostałam dokładny adres i według Map Google jest to ok. 1km. Myślicie, że to bardzo daleko? Trochę się boję, że zanim dojdziemy do tej plaży to zdążymy się usmażyć
hania9488 napisał(a):A ja chciałam zapytać co myślicie o tej lokalizacji: Ul. Andrije Kačića Miošića 19-25, 22211, Vodice? Jak zamawiałam wakacje to dostałam informację, że do plaży jest 400m, teraz dostałam dokładny adres i według Map Google jest to ok. 1km. Myślicie, że to bardzo daleko? Trochę się boję, że zanim dojdziemy do tej plaży to zdążymy się usmażyć
Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje