Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Vir, Sv. Peter -- co wybrać dla dziecka?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
radpopl
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) radpopl » 19.07.2013 09:24

Wymyśliłem sobie pobyt w Chorwacji z cyklu 7 dni tu, a 7 dni tam (Pakostane+Sukosan).

W Pakostane nie znalazłem kwatery, ale znalazłem na wyspie Vir oraz w Sv. Peter. I tu pytanie -- co byście wybrali biorąc pod uwagę 5-latkę?
Ja skłaniam się ku Vir-owi, bo Sv. Peter wygląda mi na pustkowie, ale może nie mam racji?
desperadek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) desperadek » 22.07.2013 16:29

Chodzi Ci o Sv. Petar na Moru? Mała wioska nadmorska. Spokojna senna atmosfera i czysta woda ale zorganizowanych atrakcji to ciężko tam się doszukać. Vir to bardzo gęsta zabudowa i tłok na plaży. Woda jest czysta rano a później z racji dość rozległych płycizn z kamieniami na dnie porośniętymi glonami i brodzących plażowiczów robi się mętna. W centrum dużo się dzieje, imprezy, koncerty itp. Pyszne lody :D Poszczególne części miejscowości mają takie same nazwy ulic tylko oznaczane numeracją rzymską :lol: Jak dla mnie nie do ogarnięcia przy szukaniu jakiegoś adresu.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 22.07.2013 16:43

radpopl napisał(a):Wymyśliłem sobie pobyt w Chorwacji z cyklu 7 dni tu, a 7 dni tam (Pakostane+Sukosan).

W Pakostane nie znalazłem kwatery, ale znalazłem na wyspie Vir oraz w Sv. Peter. I tu pytanie -- co byście wybrali biorąc pod uwagę 5-latkę?
Ja skłaniam się ku Vir-owi, bo Sv. Peter wygląda mi na pustkowie, ale może nie mam racji?

Myślisz, że Sv.Petar to pustkowie? Zapewniam Cię, że nie. Teraz oczywiście można byłoby rozpocząć dyskusję co dla kogo jest "pustkowiem" :wink: .

Ale w temacie.
Jeżeli mała córa, nie potrzebuje fanaberii typu wesołe miasteczka - to wybrałbym Świętego Piotrka.
Nie ma oszałamiających widoków ale brzeg przyjazny dla maluchów.
radpopl
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) radpopl » 23.07.2013 11:05

Dzięki za odpowiedzi.

Jakieś atrakcje tego typu przydałyby się :).

Mam pytanie odnośnie Viru, znalazłem kwaterę tak jak kółko na obrazku.
Czy są jakieś znośne peryferie? Nie chciałbym, aby okazało się, że do cywilizacji mam 2km piechotą :).

Obrazek

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone