Bartek81 napisał(a):Wcale nie,ja doceniam jego klimat...byliśmy w tym roku w Zadarze i Szybeniku i dla mnie Szybenik jest wielokrotnie bardziej urokliwy i klimatyczny.Jeszcze tam wrócę.
Just in point
pozdrawiam, Michał
agata26061 napisał(a):Szybenik, to moje ulubione miasto w Cro Byłam w nim kilka razy, bo w 2013 roku stacjonowaliśmy na campie Solaris - 5 kilometrów od Szybenika i w 2016 byliśmy tam z wizytą powtórną. Z chęcią bym tam wróciła
maslinka napisał(a):Hmmm, chyba zrobili się bardziej restrykcyjni, jeśli chodzi o ubiór wchodzących do katedry. Ja weszłam co w prawda w długiej sukience, ale z odkrytymi ramionami i placami. Z tym, że to było w 2010 roku. Niestety, nie mam zdjęć z wnętrza, przestrzegałam zakazu fotografowania
Gorąco polecam wizytę, zwłaszcza, że baptysterium jest wspaniałe, no i odnowione (odczyszczone) o czym mogłam się w 2016 r. przekonać...beatabm napisał(a):Właśnie mi uzmysłowiłeś ze już kilkanaście lat nie byłam wewnątrz katedry. Zdecydowanie trzeba bedzie nadrobić przy najblizszej okazji i sprawdzić czy coś sie tam zmieniło
W 2016 r nie było zakazu fotografowania, ale stroju pilnowali... Zresztą zauważyłam, że w tych najważniejszych kościołach w Cro w danym mieście/regionie to pilnują stroju... podobnie jak w IT... Ja na wszelki wypadek (jak jedziemy w miejsce gdzie wiem, że będzie ciekawa świątynia) to mam chustę, która czy ramiona czy kolana czy włosy zasłoni...maslinka napisał(a):Hmmm, chyba zrobili się bardziej restrykcyjni, jeśli chodzi o ubiór wchodzących do katedry. Ja weszłam co w prawda w długiej sukience, ale z odkrytymi ramionami i placami. Z tym, że to było w 2010 roku. Niestety, nie mam zdjęć z wnętrza, przestrzegałam zakazu fotografowania
piekara114 napisał(a):... Zresztą zauważyłam, że w tych najważniejszych kościołach w Cro w danym mieście/regionie to pilnują stroju... podobnie jak w IT... Ja na wszelki wypadek (jak jedziemy w miejsce gdzie wiem, że będzie ciekawa świątynia) to mam chustę, która czy ramiona czy kolana czy włosy zasłoni...
agata26061 napisał(a):Widoki z twierdzy faktycznie dość ładne. My w 2013 roku mogliśmy wejść tylko na niewielki punkt widokowy, bo forteca była w rozbudowie. Wtedy wstęp kosztował 20 kun. Nam pani w okienku kasowym policzyła po 10 kun, no bo nie mieliśmy możliwości zobaczyć całej twierdzy, ale widoczki widzieliśmy
W tym odcinku trochę ich jest. Co prawda stare i krzywe, ale coś tam widać
majkik75 napisał(a):agata26061 napisał(a):Widoki z twierdzy faktycznie dość ładne. My w 2013 roku mogliśmy wejść tylko na niewielki punkt widokowy, bo forteca była w rozbudowie. Wtedy wstęp kosztował 20 kun. Nam pani w okienku kasowym policzyła po 10 kun, no bo nie mieliśmy możliwości zobaczyć całej twierdzy, ale widoczki widzieliśmy
W tym odcinku trochę ich jest. Co prawda stare i krzywe, ale coś tam widać
Oglądałem, normalnie jedno zdjęcie to mamy identyczne wręcz W sensie kadru na mury
pozdrawiam, Michał
majkik75 napisał(a):A, jeszcze będąc przy pieniądzach (wiem, wiem, dżentelmeni ... ) - Cro w tym roku jakoś "zdrożało" Paliwo po 10,5 KN, gałka lodów za mniej niż 9 KN nie do kupienia, ogólnie jakoś ceny w sklepach ... "wzrosły" ... ? Macie też takie obserwacje ?
Niby od 3 lat w Cro na wakacjach, ale jakoś w tym roku wyjątkowo ...
Powrót do Nasze relacje z podróży