Podobne "piaskowe" klify widziałem w pobliżu Zaton Holiday Resort - plaża Bilotinjak
https://www.google.com/maps/@44.2339747 ... 704!8i4352
Bartek81 napisał(a):Osobiście ja jak i żona z dziećmi wolimy typowe Chorwackie kamieniste plaże...jeśli jednak ktoś szuka plaż piaskowych w Chorwacji to ja zawsze będę odradzał...to nie piasek a błoto...szczególnie jeśli w nocy popada to to nie chce schnąć...my nad naszym Polskim morzem mamy o wiele piękniejsze piaszczyste plaże...Chorwaci powinni robić atut z tego że maja kamieniste plaże a nie jak np. na Pine Beach w Pakoštane gdzie jest ta glina zamiast piasku reklamować tą plaże jako piękną piaszczysta i brać jeszcze za to kase.
Bartek81 napisał(a):Czy aby napewno jest to Zadar w sierpniu ?
Byliśmy w tym roku w połowie lipca i była Ma sa kra...godzinę szukałem miejsca do zaparkowania,nawet płatne parkingi były "zawalone" ...ludzi na starym mieście i na miejskich organach tyle że nie było gdzie szpilki włożyć...zazdroszczę tego luzu w czasie zwiedzania.
majkik75 napisał(a):...
I mówiąc szczerze, nie tego się spodziewaliśmy ... Plaża o ciemnym piasku, mocno zanieczyszczonym kawałkami zdrewniałych części traw, sitowia, hgw czego
Do tego woda normalnie jak w Bałtyku, "brudna" (dobra, ja wiem, że nie "brudna", ale zamulona) ale nie zachęca do wejścia mając na co dzień kryształową wodę. N
Dobra, nie po to gonimy tyle kilometrów, żeby mieć to samo Ale to moja wizja i pewno będą ludzie zachwyceni taką plażą. Choć jak czytam gdzie indziej inni też mieli odpychające wrażenie ...
majkik75 napisał(a):...
Czyli jednak słusznie wykluczyłem Nin
Ominęliśmy największą atrakcję Ninu, czyli taplanie się w błocie
pozdrawiam, Michał
Powrót do Nasze relacje z podróży