Witam forumowiczów ,
czytam Was od kilku miesięcy i jestem mile zaskoczona, że panuje tu na forum miła atmosfera i potraficie podzielić się rzetelnymi informacjami. Przepraszam, jeśli moje pytanie wyda się głupie i trywialne, ale mam dylemat, którą lokalizację wybrać na wakacje?
Jadę w lipcu z rodziną pierwszy raz do Chorwacji. Samochodem. Ja, mąż i trójka dzieci (dzieciaki w wieku 5, 5 i 8 lat). Mam zarezerwowaną kwaterę w Vir (niedaleko Stari Put) a teraz pojawiła się opcja żeby pojechać do Zadaru niedaleko ul. Kolovare. Czytałam sporo o tych obu miejscowościach, ale ciężko mi podjąć decyzję. To na czym mi zależy to plaża, żeby dzieciaki mogły się taplać w wodzie, czyli zejście w miarę łagodne i przy brzegu płytko. Obejrzałam sobie na google.maps i google street review. Fajnie, jakby były wokół jakieś knajpki i pizzerie. Wiadomo, że Zadar to wielkie miasto. Znajomi mi odradzają wyspę, bo mówią, że tam, pomimo tańszej kwatery, będzie drożej na jedzeniu w knajpkach i sklepikach i mało atrakcji dla dzieci (przez atrakcje mam na myśli jakieś dmuchane zjeżdżalnie nad wodą, lody itp.). Przepraszam za może trywialne pytanie, ale jestem w rozterce kompletnej. Pozdrawiam serdecznie.