Roksana.concept, tomekwgurach, travel, agata26061, gusia-s, Habanero, Hercklekot, Epepa, maslinkaCieszę się, że jesteście
travelAle zajawka

Aż mnię zatkało, proszę ja Ciebie
Ponieważ do lata mało czasu zostało, to musiałam choć połowę wakacji w zajawce pokazać, żeby się wyrobić
agata26061Z szczególnym zainteresowaniem zdjęciami z Pagu, bo w lipcu tam będę stacjonowac
HabaneroBardzo ciekawi mnie Twój Pag, zwłaszcza na tle Visu.
Vis i Pag...
Jakże różne wyspy - na pewno nawiążę do tej różnicy...w podsumowaniu - gdzieś w okolicach późnej wiosny
Teraz już mogę powiedzieć, że to dwie ...przyrodnie siostry - obie dzikie z natury, z tym,że Vis ma większy temperament, mimo "antycznego" wieku zachowuje młodzieńczość i młodych ludzi przyciąga, stroi się w bujną roślinność i wyrywa ku otwartemu morzu aż po horyzontu kres - jest uosobieniem swobody, szaleństwa, czuć na nim dynamikę i mimo niewątpliwej dumy z tradycji - chęć i gotowość do rozwoju.
Gdyby zastosować porównanie z obszarów polityki - Vis jest liberalno - lewicujący
Pag wydaje się być dużo starszą siostrą - o surowej urodzie, tą poważną, pragmatyczną, stabilną - bardziej konserwatywną

, nastawioną na konstans.( opinia po całkowitym wyłączeniu Novalji

)
To tyle - w metaforycznym skrócie.
To moje odczucia po bardzo powierzchownym zapoznaniu się z Pagiem

Mogę się mylić.
Agatko, zdjęć trochę będzie, ale byłam za krótko na Pagu, by przedstawić choćby małą część jego odsłon
gusia-sNiezły żarcik
Jestem głodna tego gulaszu i morskiej wyprawy
Obawiam się, że nie będziesz mogła się ruszyć z przejedzenia

(
I to jest żart - tym razem ma być zwięźle
)
Hercklekot No i poszłaś w końcu na spacerek nad Komiżę. Super, czekamy, czekamy!!!
Spacerek

Poczekaj, poczekaj
Epepaw tym roku rozważam opcję: nocleg tranzytowy w winnicach na Słowenii +Vis + 2-3 dni na Pag, dlatego z tym większym zainteresowaniem będę śledziła relację.
Ty też...

Na Visie?? W jakim terminie? Może nam się niezła ekipa tam zmontuje
A jeśli chodzi o Słowenię - pokażę coś w rejonie winnic do których chcesz się wybrać, co może Cię zainteresować
maslinkaBardzo się cieszę, że już piszesz

Piękna zajawka! Oj, będzie się działo!
Dzięki, mam nadzieję ,że uda mi się to oddać, bo tym razem bardzo leniwie podeszłam do wakacji (na Visie zwłaszcza) i z dokumentacją nie zaszalałam