Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ViP 2019 - czyli niezły Gulasz :)

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Epepa
Cromaniak

Postnapisał(a) Epepa » 27.01.2020 23:06

travel napisał(a):A może to początek nowej tradycji- czyli corocznych wrześniowych cromaniackich zjazdów na Visie.
Będzie konkurencja dla Goulash Festival , tylko plażę musimy wybrać :mrgreen:

Jakoś tak skojarzyło mi się to z tą sceną z Mamma Mia 2:
https://youtu.be/cB3SjE3_NA8
:lol: :mrgreen: :papa:
wojak10
Odkrywca

Postnapisał(a) wojak10 » 27.01.2020 23:26

Będę tu zaglądać, uwielbiam Metajnę i wszystkie Twoje zdjęcia!
piotrf
Weteran

Postnapisał(a) piotrf » 27.01.2020 23:51

Gulasz ? :D W takim towarzystwie podeszwy można żuć i popijać je paliwem lotniczym :smo:

Pozdrawiam
Piotr
Katerina
Koneser

Postnapisał(a) Katerina » 28.01.2020 01:30

Epepa
najpierw muszę przekonać jakoś męża, który mimo moich usilnych starań wciąż pozostaje visosceptykiem

Co ma visieć nie utonie :wink: Kuj żelazo 8)

elka21
Skoro częstują gulaszem :lol: , to grzech by był odmówić, i nie zasiąść do skosztowania go :wink:

:D Fajnie, że zasiadasz :papa: Gulasz będzie czasami odgrzewany - porcjowany :wink: Ale mam nadzieję, że lekkostrawny :D

Janusz Bajcer
No to czekam na ciąg dalszy gulaszu
z Pagu i z Visu

Na Visie muzyczny, na Pagu jagnięcy :lol:
Cześć :papa:

travel
A może to początek nowej tradycji- czyli corocznych wrześniowych cromaniackich zjazdów na Visie.
Będzie konkurencja dla Goulash Festival , tylko plażę musimy wybrać

Epepa
Jakoś tak skojarzyło mi się to z tą sceną z Mamma Mia 2:

:mrgreen:
Najpierw spodobała mi się propozycja Izy - moglibyśmy zrobić taki festival konkurencyjny i nazwać go ... Beegos :mrgreen:
Ale jak zobaczyłam skojarzenie Ewy to pomyślałam... a może by tak, Dziewczyny - babski Rejs z Kapetanem Darko? :roll: :la: :nice: :lool:

wojak10
Będę tu zaglądać, uwielbiam Metajnę i wszystkie Twoje zdjęcia!

O, jak miło :D
Z Metajny nie mam nic, niestety, ale zapraszam na całą resztę :papa:

piotrf
Gulasz ? :D W takim towarzystwie podeszwy można żuć i popijać je paliwem lotniczym :smo:

:lool: :lool: :lool:
No, na tym drugim długo byśmy nie pojechali :oczko_usmiech: W sensie kondycji - :wink:
Będziemy wolniutko sączyć łagodne płyny do rytmu transowej muzyki :D
P.S. Na szczęście nic nie musiałam żuć, bo wszystko się w ustach rozpływało - jagnięcina i kalmary wszędzie trafione w 10 tkę :wink: A co tam żuli na festiwalu, to nie dociekałam :| :sm:
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 28.01.2020 10:07

Super porównanie obu sióstr :) ale czy Pag jest konserwatywny :?: sam w sobie może i tak przez swoją surowość ale w połączeniu z panującym nań obyczajami to już nie :mrgreen: Więcej swobody np. w naturyźmie to nie spotkałam nigdzie indziej. Do tego Zrce :devil: - chorwacka Ibiza, na którą też ciągną młodzi, toż to właśnie Beegos kontra Goulash.
:hut:
kadetdudi
Cromaniak

Postnapisał(a) kadetdudi » 28.01.2020 10:59

Dzień dobry.
kaeres
Cromaniak

Postnapisał(a) kaeres » 28.01.2020 12:01

Zapowiada się uczta. A jak uczta to cała na jeden raz.
Wrócę więc gdy relacja będzie gotowa bo nie dam rady się tak torturować :)
Epepa
Cromaniak

Postnapisał(a) Epepa » 28.01.2020 13:34

Beegos to dobra nazwa. :mrgreen: Jeśli zaciągnę jakoś mojego małżonka na Vis (wywinął się już dwukrotnie, ale przecież mówią, że do trzech razy sztuka :lol: ), to chętnie dołączylibyśmy do rejsu z Kapitanem Darko. :hut:
Katerina
Koneser

Postnapisał(a) Katerina » 28.01.2020 15:10

gusia-s
czy Pag jest konserwatywny :?:
Zrce :devil: - chorwacka Ibiza, na którą też ciągną młodzi,

No właśnie...napisałam...
opinia po całkowitym wyłączeniu Novalji :wink:

Poza tym...u nas też w każdej gminie tańczą... do pewnej muzyki promowanej odgórnie :mrgreen: , ale czy to oznacza, że nie jesteśmy krajem z lekka konserwatywnym :roll: :?:
Gusiu, to takie moje pierwsze wrażenie po kilku zaledwie dniach, opisałam to co najbardziej wydało mi się kontrastowe do Visu, ale może to też kwestia terminu - na Pagu byliśmy w ostatnich dniach września, gdy w uliczkach snuły się tylko starsze panie - čipkarki w czerni i nawet gazety nie powiewały na pustym rynku, bo powietrze stało w miejscu i wszystko inne też :roll: Przez pięć dni nie zobaczyłam ani jednej zmarszczki na wodzie, nie mówiąc nawet o fali :lol: , podczas gdy Vis smagany jest przez wiatry i rozbijające się o skały fontanny morskiej wody.
Więcej swobody np. w naturyźmie to nie spotkałam nigdzie indziej.

Nie będę się licytować - na Pagu trafiłam na puste plaże, więc ciężko mi wypowiedzieć się co do ilości naturystów - nikogo tam nie było, oprócz nas :mrgreen: Za to na Visie 8O O matko i córko :roll: :lol:

Ja nawet nie miałam samych ludzi na uwadze, decydując się na takie porównanie...
Jak teraz zamykam oczy i przywołuję obrazy z obu wysp... to też czuję tę różnicę - na Pagu wszystko jest stateczne jak te drzewa oliwne w Lun, a krajobraz niezmienny, bo ciężko w wielu miejscach coś zasiać, czy wybudować. Vis, który znam dużo lepiej, więc wiem dużo z obserwacji, zmienia się jak w kalejdoskopie z roku na rok - po wielu latach izolacji wyspa wyrywa się do nowoczesności( mam nadzieję, że nie pójdą za daleko w tych zapędach :roll:)
Eh, miałam się nie rozpisywać za mocno, na tym na razie poprzestanę :lol:

kadetdudi
Dzień dobry.

Dobar dan, Krzysztofie :D :papa:

kaeres
Zapowiada się uczta. A jak uczta to cała na jeden raz.
Wrócę więc gdy relacja będzie gotowa bo nie dam rady się tak torturować

Zapraszam, oprócz gulaszu będą też ciekawe ryby :lol: :papa:

Epepa
Beegos to dobra nazwa. :mrgreen:

Taka nasza narodowa :D
Jeśli zaciągnę jakoś mojego małżonka na Vis (wywinął się już dwukrotnie, ale przecież mówią, że do trzech razy sztuka :lol: ), to chętnie dołączylibyśmy do rejsu z Kapitanem Darko.

Na ten rok umówiliśmy się z nim na dłuższy, kilkudniowy rejs, w ostatnie wakacje to były dwa dni :)
A próbowałaś nastraszyć Męża, że pojedziesz sama i popłyniesz w rejs? :wink: Na pewno szybko się zdecyduje na ten Vis :nice:
pavlo
Cromaniak

Postnapisał(a) pavlo » 28.01.2020 15:58

Vis, oj no to trzeba lądować :D Mój niedoszły cel podróży paralotniowej. Przynajmniej gulaszu zakosztuję :papa:
Katerina
Koneser

Postnapisał(a) Katerina » 28.01.2020 18:41

pavlo napisał(a):Vis, oj no to trzeba lądować :D Mój niedoszły cel podróży paralotniowej. Przynajmniej gulaszu zakosztuję :papa:

Paralotnią na Vis 8O 8) Musiałoby być bardzo ciekawie, drona nie trzeba - a skąd miał być start??
Zapraszam, gulasz już się rozmraża :wink: :papa:
pavlo
Cromaniak

Postnapisał(a) pavlo » 28.01.2020 23:08

Katerina napisał(a):
pavlo napisał(a):Vis, oj no to trzeba lądować :D Mój niedoszły cel podróży paralotniowej. Przynajmniej gulaszu zakosztuję :papa:

Paralotnią na Vis 8O 8) Musiałoby być bardzo ciekawie, drona nie trzeba - a skąd miał być start??
Zapraszam, gulasz już się rozmraża :wink: :papa:

Znaczy się; nie paralotnią dolecieć, zaś na niej latać na miejscu, jak na przykład ten szczęśliwiec :) :
Zapach gulaszu już mię dolata, mniam, mniam :D
marko350
Cromaniak

Postnapisał(a) marko350 » 28.01.2020 23:12

Ja też tutaj trafiłem :D :papa:
Katerina
Koneser

Postnapisał(a) Katerina » 29.01.2020 11:19

pavlo

Fantastyczny filmik :hearts: Od razu nastąpił wyrzut endorfin, których bardzo potrzebowałam :D
Osobiście nigdy tego cudnego uczucia i widoków nie doświadczę - nie zdobędę się na lot z moim lękiem wysokości :cry:
Życzę Ci, abyś mógł zrealizować ten plan jak najszybciej ( ach, chcę już tam być :roll: )
P.S. Boney M jako podkład muzyczny dobrze koresponduje z Goulashem :D

marko350
Ja też tutaj trafiłem :D

Miło mi, zostań :papa:
gusia-s
Koneser

Postnapisał(a) gusia-s » 29.01.2020 12:05

pavlo napisał(a): Znaczy się; nie paralotnią dolecieć, zaś na niej latać na miejscu, jak na przykład ten szczęśliwiec :) : ...

"No i w pi**u i wylądował" :mrgreen:
ea9u2ih7yi9q24any823pd9xrztgoopb.png

Katerina napisał(a): ... Osobiście nigdy tego cudnego uczucia i widoków nie doświadczę - nie zdobędę się na lot z moim lękiem wysokości :cry: ...
Nigdy nie mów nigdy ;)

Co prawda nie paralotnią a parasailingiem w ostatnie wakacje się przeleciałam nad Biokovem i Jadranem i żałuję, że dopiero tak późno się na to zdecydowałam.
Tam w górze jest bosko :hearts:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży