Fajny kot na ogrodzeniu
Kobieta z synkiem, którą obserwujesz od 4 lat, chyba ma zawsze ten sam czarny strój kąpielowy
Pościel tematyczna
.png)
.png)
No szkoda, że tylko prowizorycznymKaterina napisał(a): ... dotarło do nas, że ta kolorowa brać, a przynajmniej jej połowa pragnie rozbić się na naszym parkingu nad Komiżą na zaaranżowanym - jak co roku - prowizorycznym kempie...
Rumunia ma swoją Transalpine i Transfogarską a Vis TranskomiskąKaterina napisał(a): ... I już jesteśmy na Serpentinie ...
Wygląda na to, że w najbliższe wakacje masz szansę obserwować kolejnego półroczniaka ze starszym braciszkiemKaterina napisał(a): ... W ogóle nie dziwi mnie, że widzę tę kobietę z synkiem - to rodzina sąsiada - rybaka, która zjeżdża tu na wakacje we wrześniu. Małego widziałam po raz pierwszy, gdy miał pół roku, teraz musi mieć cztery i pół...
Oczadziałtomekwgurach napisał(a): ... Coś czuję,że moja cepka będzie musiała sobie postać
w tym roku![]()
...
.png)
Złośliwa coś jesteś dzisiaj
Coraz bardziej
Ach ten babski humor
może kiedyś też znajdę takie swoje miejsce na ziemi
Takich zdjęć znalazło by się kilkadziesiąt![]()
![]()
![]()
Świetna ta Twoja miejscówka. Jestem zauroczona widokiem z balkonu i otoczeniem.
Małż by mnie zabił jakby musiał tam parkować
Wystawiam z samochodu na świeże powietrze sadzonki............Po chwili chowam je z powrotem na podłodze Skody, a szyby okrywamy odblaskową folią przeciwsłoneczną.
Muszą tu wytrzymać do jutra, lub dłużej, gdyż dzisiaj nie wybierzemy się wgłąb wyspy, by obdarować nimi znajomych
No mercy , dziewczyno
Ciekawe jakby ktoś Ciebie tak zamknął i przykrył folią
No nie to już lekka przesada, on też![]()
![]()
Piękne jest to, że niektóre miejsca się nie zmieniająChociaż małe zmiany jednak są...
Kobieta z synkiem, którą obserwujesz od 4 lat, chyba ma zawsze ten sam czarny strój kąpielowy
Pościel tematycznaA pogačę bym teraz chętnie wciągnęła
Katerina napisał(a):
... dotarło do nas, że ta kolorowa brać, a przynajmniej jej połowa pragnie rozbić się na naszym parkingu nad Komiżą na zaaranżowanym - jak co roku - prowizorycznym kempie...
No szkoda, że tylko prowizorycznym
Poczekaj, jeszcze kila lat i będą.
Katerina napisał(a):
... W ogóle nie dziwi mnie, że widzę tę kobietę z synkiem - to rodzina sąsiada - rybaka, która zjeżdża tu na wakacje we wrześniu. Małego widziałam po raz pierwszy, gdy miał pół roku, teraz musi mieć cztery i pół...
Wygląda na to, że w najbliższe wakacje masz szansę obserwować kolejnego półroczniaka ze starszym braciszkiem
Chyba, że się mylę
Ja tez tak myślałam za drugim i trzecim razem, ale to chyba zły trop
tomekwgurach napisał(a):
... Coś czuję,że moja cepka będzie musiała sobie postać
w tym roku![]()
...
Oczadział
.png)
Katerina napisał(a):travel napisał(a):Małż by mnie zabił jakby musiał tam parkować
To jak On zniesie wizytę na festiwalu
![]()
Katerina napisał(a):travel napisał(a):No nie to już lekka przesada, on też![]()
![]()
Na razie dowiadujemy się o cechach wspólnych![]()
A pogačę wolę w tej viškiej wersji, niż komiškiej - bo zawiera slane ribe![]()
.png)
Bo określone typy kobiet przyciągają facetów o określonych cechach..... resztę sama sobie dopowiedz
To która w końcu zawiera slane ribe , bo moja Lecija z Komižy poczęstowała nas pogačą ze slanymi ribami
)
.png)
Ciekawi mnie tegoroczny termin...

.png)
Jednak kamienny domek nie przy a na plaży, to je to
Hipi-kampery rewelka. Dałbym się jeszcze skusić na taki powrót do przeszłości

.png)
), to zarządziliśmy odwrót, ale obiecujemy sobie jeszcze tu wrócić za kilka dni.

Katerina napisał(a):
.Dzisiaj Walentynki, więc na zakończenie geo - odcinka - puno srca - dla zakochanych już teraz i kiedyś tam .

Trajgul napisał(a):tomekwgurach napisał(a):Mnie urzekło to zdjęcie
szkoda,że nie ma go w kalendarzu![]()
![]()
Myślę, że jako plakat nad łóżkiem też mogłoby służyć. Pomiędzy Sandrą i Sabriną.
.png)
Katerina napisał(a):Na parkingu względnie pusto - większość hipisów już zapewne gulaszuje na plaży Kamenice
Jak wiecie, Vis zyskał niedawno miano Geoparku
Szczyt szczytów nastąpił, gdy usłyszałam gromkie:
"Rysiek, zrzucamy szambo?"
![]()
![]()
Robię sobie selfie...Dziewczyny na pewno pamiętają z dzieciństwa takie papierowe laleczki które "ubierało się" w papierowe ubranka ??
Te skamienieliny to pozostałości prehistorycznych skorupiaków, których muszle współutworzyły skalne podłoże terenów wokół wsi Rukavac.
Ale to co znaleźliśmy potem spowodowało, że zbieraliśmy szczęki z tych kamieni
To były całkiem duże kręgowce, nie jakieś tam rudysty - mięczaki.
Odciski te znajdowały się tylko na ciemnych warstwach skał - tych leżących poniżej jasnych - geolog, czy paleontolog na pewno miałby tu badawczy wypas.
Jest tego więcej ...
Powrót do Nasze relacje z podróży