Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ViniŚcie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
leszek0250
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszek0250 » 02.07.2012 18:51

ja jestem fanem prżenych lignji.....
:D
titus.ok
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) titus.ok » 05.07.2012 22:56

Ja już nie mogę się doczekać. Będę w Vinisce od 18 sierpnia.
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 05.07.2012 23:11

jkos33 napisał(a):Mieszkamy tuz przy Kaktusie wiec.... poszlismy do Linarskiej :)
Miesna plata dla dwojga wyglada dokladnie jak na zdjeciu ktore zalaczyla Ania W i nadal w tej samej cenie 150kn.

Hej! Jeśli mieszkacie przy Kaktusie, to ten domek:
http://www.apartmentscroatia.net/apartm ... djelic.htm
powinien być tuż obok. Widzieliście go może? Wygląda ok?
Będę w nim od 3 do 19 sierpnia :D

Czas tak wolno płynie, gdy się czeka na wyjazd.....
titus.ok
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) titus.ok » 06.07.2012 10:06

Ja wybieram się do apartamentu Cicak, do Pani Ivony Ducic. To ten apartament który opisywała Ania W.
titus.ok
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) titus.ok » 06.07.2012 10:20

Proszę o informację czy w Vinisce jest jakieś miejsce gdzie można wymienić euro na kuny np. jakiś kantor.
Anitaanitamta
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Anitaanitamta » 06.07.2012 11:01

Nie ma ( przynajmniej w 2010 nie było... ) , w Marinie po drodze jest bankomat , ale nie wiem czy kantor... :)
jkos33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jkos33 » 06.07.2012 12:43

Pasjonat Chorwacji napisał(a):
jkos33 napisał(a):Mieszkamy tuz przy Kaktusie wiec.... poszlismy do Linarskiej :)
Miesna plata dla dwojga wyglada dokladnie jak na zdjeciu ktore zalaczyla Ania W i nadal w tej samej cenie 150kn.

Mieszkamy dokladnie w tym domku, ja i moja rodzinka na parterze, a znajomi na 1 pietrze. Wiec jak masz pytania to pytaj :)
grzegorzch
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzegorzch » 06.07.2012 12:49

Anitaanitamta napisał(a):Nie ma ( przynajmniej w 2010 nie było... ) , w Marinie po drodze jest bankomat , ale nie wiem czy kantor... :)

Kantor też jest (w Marinie)

Pozdrawiam
B_Magdalenka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) B_Magdalenka » 06.07.2012 14:00

titus.ok napisał(a):Ja wybieram się do apartamentu Cicak, do Pani Ivony Ducic. To ten apartament który opisywała Ania W.

ale ci dobrze! :lol:
Anię W. do Ivony przekonałam ja po swoim pobycie w 2010 8)
koniecznie opisz wrażenia po powrocie.
skwarek77
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) skwarek77 » 06.07.2012 17:45

titus.ok napisał(a):Ja już nie mogę się doczekać. Będę w Vinisce od 18 sierpnia.

Titus ja z moją rodzinką też będziemy w Vinisce od 18.Może jakaś wspólna imprezka?
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 06.07.2012 21:20

jkos33 napisał(a):
Pasjonat Chorwacji napisał(a):

Mieszkamy dokladnie w tym domku, ja i moja rodzinka na parterze, a znajomi na 1 pietrze. Wiec jak masz pytania to pytaj :)

Najchętniej to bym sobie poczytał jak Wam tam jest, bo nawet nie wiem o co zapytać. Ale kilka pytań już mi się nasuwa:

1. Jak z klimatyzacją? Czy działa a właściciel nie ma pretensji, że się z niej korzysta? Pytam, bo ostatnio na Virze miałem takie akcje.

2. Czy faktycznie jest internet Wi-Fi i dostępne hasło, czy trzeba wykupić kartę startową np. Vodafone?

3. Żonka pyta, czy czajnik elektryczny jest i jak z wyposazeniem kuchni?

4. Jaka jest plaża i czy czysta jest woda w Zatoce?

5. Czy są komary?

Wystarczy, bo jak dodam jeszcze z 50 pytań, to się zniechęcisz i nic nie odpowiesz :lol:

Zazdroszczę Wam tego, że tam jesteście, ale sobie będę zazdrościł za 26 dni :)
jkos33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jkos33 » 06.07.2012 21:48

Ad 1. Klimatyzacja jest bez dodatkowej oplaty, od razu wlasciciel sam pokazal jak jej uzywac. Przy czym zainstalowana jest w "salonie", ale nam to starcza, a upaly obecnie sa solidne.

Ad 2.Wi-Fi jak widac dziala :), tez od razu haselko podal wlasciciel zanim sami zdazylismy o to zapytac. Czasem zrywa na krotka chwile lacze,ale w sumie to przeciez wakacje i uzywamy lacze jedynie do wyslalania maila do babci itp

Ad 3. Czajnika elektrycznego nie ma, jest ekspres do kawy przeplywowy, kuchenka gazowa z piekarnikiem, 3 garnki, patelnia, talerze ,kubki itp, sciereczki do wycierania naczyn, plyn do naczyn, miska, mop, miotla.
Lodowka plus dwie polki zamrazarki.

Ad 4. Plaza jest kamienista, troche cienia od drzewek, woda czysta ale zdazyly nam sie pojedyncze jezowce, do tego duzo ogorkow morskich ale one chyba nie sa grozne. Woda cieplutka, kapac sie mozna 24h na dobe.

Ad 5. Komary sa, nie jakos duzo ale sa, zreszta jeden komar starczy zeby zepsuc noc. Ale w pokojach (sypialniach) i w lazience sa moskitiery. Jedynie drzwi tarasowe i wejsciowe nie maja moskitier.
Wszystkie okna posiadaja rolety zewnetrzne.

Okno od sypialni "dzieciecej" jest od polnocy, "doroslej" od zachodu a taras od wschodu. Ok 11 jest juz na tarasie cien.

Dodam ze wlasciciele bardzo mili, bez problemu da sie dogadac po angielsku. Jedynie z mama wlasciciela (lub zony, nie wiem dokladnie) mozna tylko po chorwacku lub kombinacji chorwacko-polskiego.
Dodatkowa atrakcja (przynajmniej dla moich dzieci ) to kury, koza , pies, kot i sasiedztwo boiska szkolnego na ktore dzieciaki same moga isc i grac w pilke.
Dzieci mam w wieku 7 lat, 5 lat, 3,5 roku, a znajomi 7 lat, 5 lat, 5 miesiecy.

Sa tez dwa lezaki ktore od razu mowili ze mozna nosic na plaze z czego zreszta korzystamy.

Miejsca parkingowe nie sa zadaszone ani zacienione.

To tak na szybko tyle co mi przyszlo jeszcze do glowy.

Za 26 dni nas juz tu nie bedzie , beda tylko wspomnienia i to my Ci bedziemy zazdroscic.

Jak Ci sie jeszcze jakies pytania urodza to daj znac.
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 06.07.2012 21:58

Wielki dzięki jkos33!
Czytając wiadomości od Ciebie przez chwilę czułem się jakbym juz tam był...
Jak będziesz miał wolną chwilę to napisz coś jeszcze, wszystko będę czytał z ogromną uwagą.
Ja sobie teraz siedzę przez TV, na TVN własnie leci Harry Potter, a Wy pewnie szykujecie się do snu, bo dzieciaczki nie za duże. Moje mają 18 i 16 lat, więc o tej porze pewnie będę siedzial w Kaktusie :)
Miłego pobytu w Vinisce!
I niech te dni trwaja Wam jak najdłużej.

Jak będziesz mial okazję to powiedz właścicielowi, że nie mogę doczekac się przyjazdu. Mam u niego miec pokój trzyosobowu z dostawką.
titus.ok
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) titus.ok » 06.07.2012 21:58

Dzięki zaz info. Na pewno opiszę wrażenia może nawet jeszcze w czasie pobytu. Skwarek77 myślę że się spotkamy...! :lol:
jkos33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jkos33 » 11.07.2012 21:35

Dzisiaj jedlismy peke w Mastrince - super jedzonko bardzo polecam.
Jedynie trzeba dzien wczesniej zamowic, ale na prawde warto.
Przy czym przygotowuja porcje na 4 osoby.

Polecam tez samodzielnie przygotowanie prazonych ligni, rano u rybaka 1 kg kalmarow kosztuje 30 kun, do tego olej + maka,troche soli i pycha jedzonko wychodzi.
A przy okazji - dorady sa po 120kun, inne rybki (ale z tych wiekszych bo za malizny sie nie bore) sa po 70 -80kun.

Dzieki za namiary na Salone, niesamowite miejsce, nie przypuszcza czlowiek ze takie atrakcje sa w Chorwacj. Jak znajde chwile po powrocie to wkleje kilka zdjec.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone