Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ViniŚcie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marzka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marzka » 04.11.2012 17:37

Pasjonacie Chorwacji :D

Czy mógłyś mi sprecyzować, jak plaża była przed waszym apartamentem. Jedziemy z dwoma maluszkami i zadowoliła by nas żwirkowa. Czy rzeczywiście jest w odległości 30 m ?

Wiem, marudzę, ale wyjazd z kilkulatkami to nie lada wyzwanie... :( Jak wypada twój apart. w pownianiu do szeroko tu opisywanych Albatrosa i Cicaka? Chodzi mi właśnie o dostęp do fajnej plaży i ciszę?
jkos33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jkos33 » 06.11.2012 13:34

Plaza owszem zwirkowa, i faktycznie blisko od apartamentu. W tym roku w lipcu bylam z dzieciakami w wieku 7,5, 3 lata i rozwazam czy nie pojechac znowu w to samo miejsce.
Załączniki:
male_2.jpg
Apartament miesci sie w tym zoltym budynku
male.jpg
A tu plaza nieco blizej
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 06.11.2012 16:29

marzka napisał(a):Pasjonacie Chorwacji :D

Czy mógłyś mi sprecyzować, jak plaża była przed waszym apartamentem. Jedziemy z dwoma maluszkami i zadowoliła by nas żwirkowa. Czy rzeczywiście jest w odległości 30 m ?

Wiem, marudzę, ale wyjazd z kilkulatkami to nie lada wyzwanie... :( Jak wypada twój apart. w pownianiu do szeroko tu opisywanych Albatrosa i Cicaka? Chodzi mi właśnie o dostęp do fajnej plaży i ciszę?

Witaj. Przepraszam, że odpisuje późno, ale nie zaglądam na Cro.pl kazdego dnia (problem z czasem).
Mieszkałem w tym żółtym domku za Konobą Kaktus (widoczny na zdjęciu zamieszczonym przez jkos33). Faktycznie do plaży było blisko, wystarczyło przejść przez mała ruchliwa uliczkę. Na wprost Kaktusa można liczyć na cień (jest kilka drzewek), po prawej stronie jest otwarta plaża. Jest żwirowa.
Natomiast co do ciszy - to może byc problem. Nie wiem jak teraz, ale w wakacje, podczas weekendów w Kaktusie były głośne imprezy. Raz nawet, cos koło 1szej w nocy odbył sie pokaz sztucznych ogni :) Problem w tym, że chwilę wsześniej zasnąłem, więc przebudzenie miałem gwałtowne :lol:

Ale Vinisce jest super....

Pozdrawiam
leszek0250
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszek0250 » 01.01.2013 23:25

co do wyjazdu z maluszkami to polecam plażę Stari Trogir koło Sevidu, mozn dojechac polna drogą od Ljublievy lub od strony Sevidu. Droga za pierwszym razem wygląda niezbyt ciekawie - ale plażyczka z piaskiem fajna......
tylko później dzieciakom ten piasek trzeba wytrzepać ze stroju :)
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 02.01.2013 09:08

Leszek, nie zachwalaj za bardzo bo się tam tłoczno zrobi ;) :) . A zatoczka "Stari Trogir" rzeczywiście piękna, znajomym się tak spodobała że jeździli tam codziennie.
leszek0250
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) leszek0250 » 02.01.2013 15:34

Zatoczka extra - ale jeden wyjazd w ciagu 2 tygodni wystarczy
a tłok tam coraz większy.... nie ma sie co dziwic jak 5 aut przyjechało razem ze mną - w 2013 to chyba autokar będzie taniej wynająć..... :)
ale tym razem pora na okolice Zadaru....
wprawdzie Vinisce i Sevid się nam podobają ale 4 lata z rzędu to za dużo :)
jkos33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jkos33 » 16.01.2013 12:35

A ja w tym roku znowu do Vinisce jade :-). Generalnie nie lubie dwa razy w to samo miejsce jezdzic, ale tu lokalizacja jest dobra jesli o wycieczki chodzi, jak i sama miejscowosc nam sie spodobala. Tak wiec juz sie ciesze na powrot w znajome okolice i zaczynam odliczac :-)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 16.01.2013 12:50

Fajne te Viniście.
Ostatnio edytowano 17.02.2013 13:38 przez darek1, łącznie edytowano 1 raz
titus.ok
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) titus.ok » 13.02.2013 12:51

:hut: :hut: Ja już też się cieszę na ponowną wizytę w Vinisce. Szkoda że do sierpnia jeszczepół roku...!
jkos33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jkos33 » 13.02.2013 14:04

Ja jadę zaraz po zakończeniu roku szkolnego, ale to też jeszcze sporo czasu...
A czekajac na czerwiec szukam co by mozna ciekawego w okolicy zobaczyć, więc jeśli ktoś ma jakieś dobre propozyje to chętnie podchwycę.
Przy czym Salonę, Klis, Trogir mamy już zaliczone, podobnie Primosten i Rogoznica.
Jako że dzieciaki są dość małe (wiek 8, 6, 4 ) preferujemy mniej tłumne miejsca niz np Split.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 13.02.2013 18:03

jkos33 napisał(a):Ja jadę zaraz po zakończeniu roku szkolnego, ale to też jeszcze sporo czasu...
A czekajac na czerwiec szukam co by mozna ciekawego w okolicy zobaczyć, więc jeśli ktoś ma jakieś dobre propozyje to chętnie podchwycę.
Przy czym Salonę, Klis, Trogir mamy już zaliczone, podobnie Primosten i Rogoznica.
Jako że dzieciaki są dość małe (wiek 8, 6, 4 ) preferujemy mniej tłumne miejsca niz np Split.

A Szybenik :?: byliście tam :?:
jkos33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jkos33 » 13.02.2013 20:01

W Szybeniku właśnie nie byliśmy i bierzemy go pod uwagę, muszę jedynie poszukać na forum gdzie jest jakis sensowny parking, żeby zbyt daleko od centrum nie wylądować.
W zeszlym roku trochę pojeździliśmy po małych wioskach, gdzie turystów się nie widuje. Lubimy odwiedzać takie zwyczajne miejsca, gdzie nie trzeba w pośpiechu wziedzać wszystkich przewodnikowych zabytków,ale w spokoju poprzyglądać się życiu ludzi, wypić kawusię w miejscowej kanjpeczce i "chłonąć klimat".
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 13.02.2013 20:06

jkos33 napisał(a):W Szybeniku właśnie nie byliśmy i bierzemy go pod uwagę, muszę jedynie poszukać na forum gdzie jest jakis sensowny parking, żeby zbyt daleko od centrum nie wylądować.
W zeszlym roku trochę pojeździliśmy po małych wioskach, gdzie turystów się nie widuje. Lubimy odwiedzać takie zwyczajne miejsca, gdzie nie trzeba w pośpiechu wziedzać wszystkich przewodnikowych zabytków,ale w spokoju poprzyglądać się życiu ludzi, wypić kawusię w miejscowej kanjpeczce i "chłonąć klimat".

Sprawdź sobie mapy, żeby nie krążyć......a co do parkingów.....było tego sporo na samym nabrzeżu :D
Ja odniosłam wrażenie, że Szybenik nie jest aż tak bardzo zatłoczony :D
KrisM
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisM » 16.02.2013 17:53

tak ja pisze Miecia, wielki parking masz na samym nabrzeżu. chyba płatny z tego co pamiętam. ale nawet w sezonie tłoku na nim nie było a i do zabytkowej części miasta stamtąd rzut kamieniem
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 17.02.2013 13:39

Pojechałbym chetnie do Viniście ale pod warunkiem, że szwagier zostanie w domu. Ileż ja się namordowałem z nim. To nie był urlop tylko horror. Ponad trzydzieści butelek alkoholi wysokoprocentowych poszło, z 15 kg ryby smażonej, pieczonej albo grilowanej o piwie nie wspominając. Dwie doby dochodziłem do siebie przed powrotem do kraju. Szwagier jak trzeżwiał to łówił ryby na wędkę, kuszę albo jeszcze na różnego rodzaju kłusowanego żelastwo. Rybak z niego pierwsza klasa. Właścicielka domu wniebowzięta bo codziennie ryby miała za darmo, właścicel uśmiechnięty bo miał z kim dziabnąć. Mówię Wam to był Horror.

Nie mniej jednak wrażenia zostały. Polecam Viniście
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone