Pasjonat Chorwacji napisał(a):Dopilnuj, dopilnuj...
żebyś tylko nie miał mnie dość......a poza tym......będą moje tereny Twoim okiem
Pasjonat Chorwacji napisał(a):LordVader napisał(a):Witam.
Jadę 17/18 do Vinisce do tego AP https://www.casamundo.pl/cm_object/?object=782112
Czy ktoś z forumowiczów tam był i mógłby coś powiedzieć na ten temat?
Pozdrawiam
Cześć. Wydaje mi się, że jest to domek Ivony Ducic. A to by znaczyło, że mieszkam teraz w sąsiednim domku. Na naszym forum znajdziesz mnóstwo opisów tego domku i wszystkie pozytywne Ja niestety nie moge tego powiedzieć o swoim lokum, ale o tym po powrocie.
Przyjeżdżaj do Vinisce, pogoda gwarantowana. Spokój też
LordVader napisał(a):Pasjonat Chorwacji napisał(a):LordVader napisał(a):Witam.
Jadę 17/18 do Vinisce do tego AP https://www.casamundo.pl/cm_object/?object=782112
Czy ktoś z forumowiczów tam był i mógłby coś powiedzieć na ten temat?
Pozdrawiam
Cześć. Wydaje mi się, że jest to domek Ivony Ducic. A to by znaczyło, że mieszkam teraz w sąsiednim domku. Na naszym forum znajdziesz mnóstwo opisów tego domku i wszystkie pozytywne Ja niestety nie moge tego powiedzieć o swoim lokum, ale o tym po powrocie.
Przyjeżdżaj do Vinisce, pogoda gwarantowana. Spokój też
No niestety, podobny ale chyba nie ten sam.
O Apartamentach p. Ivony sporo tu czytałem, ale właścicielem mojego jest Ivan Milković. Adres to Baćina 27. Chyba, że to jakaś spółka
Pasjonat Chorwacji napisał(a):Sorki, że odpisuję dopiero teraz (pewnie jesteś już w drodze), ale od kilku dni nie miałem dostępu do internetu (z właścicielem mojego lokum mam faktycznie problemy). Jeśli Twój domek jest przy ul. Bacina tzn. że jest po lewej stronie zatoki (patrząc w kierunku otwartego morza), a to znaczy, że do knajpek będziesz miał blisko i jest to bardziej rozrywkowa część miasteczka (poza Kaktusem w centrum). Plaża tez jest, taka jak w całym Vinisce, czyli nie za szeroka, żwirowa. I blisko bedziesz miał przycumowane jachty, łódki, a nawet 2-3 całkiem duże statki do połowu ryb. I będziesz miał też blisko do starej, uboższej części miasteczka położonej ponad "turystycznym centrum" przy morzu. Połaziłem sobie tam wczoraj, to inna, prawdziwsza Chorwacja.
Ja jutro wracam do Polski.
Vinisce jest fajne
Baton605 napisał(a):Pewnie szkoda, że już po .....
Ja wyjeżdżam w piątek 07-09 przez CZ, A, SL - objazd..... (dziewiczy wyjazd). Mam nadzieję, że już będzie luźno na trasie.
Będę w tym lokalu gdzie kolega wcześniej opisywał te jakieś problemy z właścicielem. Z niecierpliwością czekam na zdjęcia......
A teraz kilka pytań:
- czy ceny w konobach zgadzają się ze skanami menu, czy też trzeba więcej kasy przygotować ?
- byłeś na jakimś rejsie? jeśli tak to podaj proszę kilka wskazówek
- czy w sklepach w Viniście można kartą płacić czy tylko gotówka?
I szczególne do @PasjonatChorwacji:
- w pokoju na 1 piętrze jest w końcu czajnik czy tylko ekspres do kawy? :)
- i jak tam z netem - jest czy są jakieś problemy?
pozdrawiam
skwarek77 napisał(a):Wszystko na miejscu , a te opowieści o dojeździe z Mariny do Viniście częściowo przesadzone bo rzeczywiście jest trochę kręcenia i te 8km zajmuje około 30-40 minut ale nie ma tragedii.
lubelski napisał(a):..kiepska droga była przynajmniej 2 lata temu dalej, do zatoki Ljubljeva ( z drogi do Vinisce w prawo) ..było tam parę dołków z wyślizganymi śladami od misek olejowych i trochę plastiku :mrgreen: