Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

VINISCE spokojna urocza mieścina

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 20.12.2011 09:34

henius34 napisał(a):
Tomasz W napisał(a):
doctorwho napisał(a): ... Vinisce ma swój urok jak każda mało-zatoczkowa zadupiasta mieścina :)

Dzięki za informację. :) oma
Ta zadupiastość to jest to, o co właśnie chodzi mi coraz bardziej.
A jakieś knajpki, konoby itp? Jest takich chociaż ze dwie?

Witaj!
Tomasz chcesz zadupie, z dwoma knajpkami,małym studenacem dobrą plażą bardzo dobrym miejscem wypadowym polecam Pisak (15 km od Omisza, 23od Makarskiej). Jak będziesz zainteresowany napiszę więcej na mejla.
Pozdrav

Dzięki. O Pisak kiedyś zahaczyłem. Ale miejsce rzeczywiście godne polecenia. :wink:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 20.12.2011 17:21

Popieram w całej rozciągłości ziomka.
Jeżeli chodzi o plaże, główna plaża w tej miejscowości będzie akurat dla Twojej córki, jest łagodne zejście, w sam raz dla dzieci.
Pozdrav. :D
rafjar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafjar » 20.12.2011 21:30

Miecia - dzięki za informację.
W tym tygodniu bedziemy juz chyba rezerwować jakąś kwaterę w Vinisce.
Pozdrawiam:)
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 20.12.2011 21:32

Nie ma za co, w końcu, wydaje mi się, że jesteśmy tutaj po to, żeby sobie pomagać, Pozdrawiam. :D
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 20.12.2011 21:35

Weldon trochę wybił mi z głowy Kalebową Lukę, chciałem blisko Rogoznicy, może Vinisce wybiorę, też blisko, ale nie na nogach, wizyta nawet jednodniowa w tym roku zauroczyła mnie tym miejscem.
Wino i oliwę kupiłem w okolicy. Oliwa tak samo wyśmienita jak w Borku.
Miała też zaletę, była tańsza.
A może tegoroczny urlop powtórzyć :?: był wspaniały :D
henius34
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) henius34 » 21.12.2011 09:13

rafjar napisał(a):darek 1 Ocenianie kogoś po kilku postach na forum to chyba niezbyt własciwe...
Jeśli chcesz się podzielić wiadomościami na temat Vinisce to prosze bardzo - interesują mnie na tym etapie głównie plaże i jakie jest na nich zejście do morza , gdyż moja 7 letnia córka nie jest jeszcze dobrą pływaczką ( a relacje o ilości wypitych trunków i urodzie opalających się turystek zostaw dla siebie - gramy chyba w innych ligach)
pozdrawiam

Rafajl luuuz :lol: kolega darek1 ma specyficzne poczucie humoru, przeczytaj jego wcześniejsze posty i z pewnością stwierdzisz,że nie chciał Cię urazić, nie bez przyczyny admin nadał mu przydomek Pan Czepialski :D Pozdrawiam obu Panów :wink: :wink:
rafjar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafjar » 21.12.2011 20:41

henius34 napisał(a):
rafjar napisał(a):darek 1 Ocenianie kogoś po kilku postach na forum to chyba niezbyt własciwe...
Jeśli chcesz się podzielić wiadomościami na temat Vinisce to prosze bardzo - interesują mnie na tym etapie głównie plaże i jakie jest na nich zejście do morza , gdyż moja 7 letnia córka nie jest jeszcze dobrą pływaczką ( a relacje o ilości wypitych trunków i urodzie opalających się turystek zostaw dla siebie - gramy chyba w innych ligach)
pozdrawiam

Rafajl luuuz :lol: kolega darek1 ma specyficzne poczucie humoru, przeczytaj jego wcześniejsze posty i z pewnością stwierdzisz,że nie chciał Cię urazić, nie bez przyczyny admin nadał mu przydomek Pan Czepialski :D Pozdrawiam obu Panów :wink: :wink:

Spoko - luzik jest , tym bardziej , że wakacje w Vinisce już coraz bliżej:)
doctorwho
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) doctorwho » 09.01.2012 11:55

Po długiej świątecznej nieobecności nadszedł czas na zakończenie tej opowiastki moim zdaniem najlepszym kąskiem.
Ok tydzień przed wyjazdem wracając chyba z Trogiru moja żona powiedziała "chcę pojechać TAM za górę" Obrazek
Przyjechaliśmy do domku NAVI w ręce , szukam .
Znalazłem jedyną "widoczną" drogę.
Oto CEL naszej wycieczki.
Rano szybkie pakowanie i całą gromadą wio za górę.
Po jakichś 3 km. drogi, która nie wyglądała na prowadzącą gdziekolwiek, dojechaliśmy do skrzyżowania które było za tym przejazdem .
Obrazek
Za skrzyżowaniem skończyła się asfaltowa droga, decyzja:"Jedziemy zobaczyć co jest na końcu"
Na końcu tej drogi ukazał nam sie widok warty katowania naszych samochodów. A droga od skrzyżownania wyglądała TAK
Komentarz żony załączony w filmiku :) :) :)
A oto i to miejsce w kilku fotkach
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
-Woda jak w wannie.
-Cisza jak na bezludnej wyspie
-Słońce jak zawsze :) .
-Widoki jak z katalogu Biura Podrózy
-Muszelek jeżowców jak na targu w Trogirze
-Okolica jak z bajki (dookoła góry)
Raj w raju tak w kilku słowach :)
Polecam każdemu kto nie ma obaw przed tym , że spali sprzęglo.
I tak minęły kolejne wakacje, które były niezapomniane i na pewno nie ostatnie w CRO.
Został jeszcze króciutki opis drogi powrotnej, ale niestety nie dzisiaj bo czas przeznaczony na CRO.PL wlaśnie uciekł.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 09.01.2012 17:18

Oj, znajoma ta zatoczka, :D
Dojazd do niej jest zagrzebisty, :wink: :lol:
rafjar
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafjar » 11.01.2012 14:24

Teraz się dopiero cieszę , ze mam juz zaklepaną kwaterkę w Vinisce!!!!!
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 11.01.2012 16:20

rafjar napisał(a):Teraz się dopiero cieszę , ze mam juz zaklepaną kwaterkę w Vinisce!!!!!

to jest właśnie ta zatoka, o której kiedyś wspominałam :lol: :wink:
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 11.01.2012 18:34

Też mam tam zaklepaną kwaterkę (obok Kaktusa, będzie blisko na Karlovacko). I do tej zatoczki też się wybieram :)
troszkę studzi mnie załączony film, ale mój Focusik, mam nadzieję, swego ducha nie wyzionie (jeszcze) :lol:
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 11.01.2012 18:40

Pasjonat Chorwacji napisał(a):Też mam tam zaklepaną kwaterkę (obok Kaktusa, będzie blisko na Karlovacko). I do tej zatoczki też się wybieram :)
troszkę studzi mnie załączony film, ale mój Focusik, mam nadzieję, swego ducha nie wyzionie (jeszcze) :lol:

:lol:
Jak chcesz, możesz z buta wystartować z górki :lol: , ale ostrzegam, można się lekko zmęczyć. Tym bardziej,że dobrze zabrać z sobą "troszkę" sprzętu - a to do pływania, do opalania, do nurkowania, o jakimś "fotopstryku" już nie mówiąc :wink:
Zapomniałabym, że potem trzeba jeszcze pod górkę wrócić :lol:
Pasjonat Chorwacji
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pasjonat Chorwacji » 11.01.2012 21:15

Co Ty Mieciu!!!!
Na nogach - w drodze bym umarł :)
I szkoda by było nie zobaczyć takich cudowności :)
Autko nie ma wyjścia - musi dojechać :)
W sumie to stare nie jest - ma 3 lata, ale ma też blisko 120 tys. km :(
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 11.01.2012 21:19

Pasjonat Chorwacji napisał(a):Co Ty Mieciu!!!!
Na nogach - w drodze bym umarł :)
I szkoda by było nie zobaczyć takich cudowności :)
Autko nie ma wyjścia - musi dojechać :)
W sumie to stare nie jest - ma 3 lata, ale ma też blisko 120 tys. km :(

Oj nie umarłbyś, nie umarł.
Po górkach biegasz jak kozica z aparatem to tam też dałbyś radę.
Gorzej tylko, że z kozicy musiałbyś się zamienić w .........., hmmmmm, delikatnie rzecz ujmując - tragarza :wink: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

VINISCE spokojna urocza mieścina - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone