Vinisce - Rogoznica - Kastela
Witam wszystkich przed sezonem. Czytam różne opinie o wymienionych miejscowościach i chciałabym wybrać jak najlepiej, bo zabieramy znajomych, których chcemy do Chorwacji przekonać.
A jednocześnie nie chcemy jechać w miejce, w którym już bylismy.
Szukam apartamentu dla 6 osób (4+2) najchętniej z dwoma łazienkami i blisko plaży dla dzieci, niestety albo konfiguracja łózek nieodpowiednia, albo cena wygórowana, albo klimatyzacji brak itp. A jeśli coś się podoba to już zajęte.
Znalazłam w Vinisce 300 m od plaży i "centrum", powiedzmy wschodnie wybrzeże:-) Ze zdjęć wynika, że do plaży trzeba schodzić w dół. Czy tam mogą być jakieś utrudnienia? Są tam jakieś górki?
Znalazłam też w Kastel Stafilic - 1 km od lotniska w Splicie. Mam jednak wrażenie, że zbyt blisko pasa startowego? Ale może okolica warta tej niedogodności?
Wpadła mi w oko Rogoznica ale apartament, który nam się spodobał jest w starszej części, przy kościele (podobno dzwon o 6) i tylko z 1 miejscem parkingowym.
Jeśli ktoś byłby tak uprzejmy to może mógłby coś zasugerować odnośnie powyższych miejsc albo wskazać inne spokojne miejscówki. Ma być uroczo i gościnnie ale nie luksusowo:-) Chcemy zwiedzać WSZYSTKO: Split, Trogir, Primosten, Szibenik - a niech się znajomi zachwycą:-)
pozdrawiam