ponieważ mam nadzieję spędzić tegoroczny urlop w Chorwacji (po złapaniu bakcyla na to przepiękne miejsce w zeszłym roku) i kieruję się właśnie ku Breli i może właśnie do apartamentu opisywanego w tym wątku - mam kilka pytań:
- czy pokoiki w villa visnja - jak pisze joasiasok maleńkie - nadają się do zamieszkania pary z małym dzieckiem (1,5 roku)
- czy taras, o którym mowa w wątku, jest tarasem dla wszystkich gości ze wszystkich pokoi - co może doprowadzić do tłoku w newralgicznych momentach?
- czy balkon w pokoju jest oddzielony od balkonów z pokojów sąsiadujących - pytam, bo córcia jeszcze sypia w dzień i w zeszłym roku w Chorwacji spała w wózku na balkonie właśnie - ale tam hałasu nie było - jeśli tutaj balkon jest "otwarty" na sąsiadów, którzy mogą się okazać hałaśliwi, to muszę szukać innego miejsca
- ile jest schodów do plaży - nie chodzi mi o dokładną liczbę oczywiście, raczej pytam o możliwość dotarcia na plażę z całym ekwipunkiem dziecka bez wylewania z siebie siódmych potów - tzn. jak wysoko nad plażą jest opisywany dom
- od właściciela willi dostałem odpowiedź, że kuchnia dla pokoju, który mógłbym wynająć, jest wspólna - i tutaj pytanie znowu raczej bezpośrednio do joasiasok - jak to wygląda w praktyce - czy nie powoduje to tłoku "przy garach"
Wybaczcie taka ilość pytań, ale przy planowaniu wyjazdu z maluchem 1,5 rocznym sporo bierze się pod uwagę - i ostatnie pytanie
- czy Brela to dobre miejsce na pobyt z dzieckiem (jadę tam pierwszy raz) - czy istnieje jakaś promenada, gdzie można pospacerować z wózkiem wieczorem
Dziękuję z góry za pomoc i pozdrawiam - udanych wyjazdów życzę
Krzysiek
joasiasok napisał(a):byłam w villa visnja w zeszłym roku i za miesiąc też tam bede
ekstra lokalizacja, miły i kontaktowy wlasciciel, czysto i schludnie. polecam! jedyne co może niektorym sprawiac problem, to pokoiki są naprawde małe, taras to wynagradza, ale nie dla tych którzy szukaja przestronnego apartamentu moze to byc problem.
dla mnie było tam super. dlatego już niedlugo tam wracamy