Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

villa ruza

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
GABRIEL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) GABRIEL » 26.04.2007 16:18

Piotrek_B napisał(a):
GABRIEL napisał(a):
chesjowisz napisał(a):
GABRIEL napisał(a):moze analfabetyzm mi nie grozi ale grozi mi strata 400 euro
jak to zycie moze pogmatfać plany
może lapiej faktycznie w ciemo
sorry znów piszę bez tych altów i shoftow :oops:

może kupię ,proszę napisać wszystkie swoje dane na chesjowisz()op.pl

jakie dane mam ci podac?
dane apartamentu czy co?

a nie prościej do gościa wysłac mejla niż zadawac głupie pytania ? :twisted:

a nie prosciej zająć się sobą
GABRIEL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) GABRIEL » 26.04.2007 16:20

śmiech to zdrowie
cieszcie się że ktoś wam to serwuje :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.04.2007 16:47

GABRIEL napisał(a):.....
a nie prosciej zająć się sobą

zdecydowanie NIE :lol: :lol: :lol:
GABRIEL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) GABRIEL » 26.04.2007 16:52

jak lubisz zajmować się kimś to może mi znajdziesz chętnego na moją wydaną zaliczkę
villa ruza chyba nie należy do najgorszych
miał to być mój pierwszy wyjazd do cro. i nic z tego nie wyszło
:roll: :P
GABRIEL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) GABRIEL » 26.04.2007 16:54

uperalam się na Tatry jak co roku,bo to dla mnie przyjemność z odpoczynku
dostosowałam się do reszty mojej grupy i ciach ciąża
I CO MAM ZROBIC???????
:cry:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.04.2007 17:09

GABRIEL napisał(a):jak lubisz zajmować się kimś to może mi znajdziesz chętnego na moją wydaną zaliczkę
villa ruza chyba nie należy do najgorszych
miał to być mój pierwszy wyjazd do cro. i nic z tego nie wyszło
:roll: :P

a skąd ja Ci znajdę od ręki 7 osób na ten apartament, sorki ale nie jestem biurem turystycznym a i cena nie jest wg mnie powalająca :wink:
:papa:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 26.04.2007 17:29

GABRIEL napisał(a): i ciach ciąża
:cry:

A to jakiś problem stwarza żeby Chorwację odwiedzić :?: :P :P :P
GABRIEL
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) GABRIEL » 26.04.2007 18:33

6 miesiecy lekarz mowi nie
ach te alty!!!!!!!!!!!!!!!!
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 26.04.2007 21:51

GABRIEL napisał(a):6 miesiecy lekarz mowi nie
ach te alty!!!!!!!!!!!!!!!!

to serdzio jest w ciąży? :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 27.04.2007 08:26

Lekarz mówi nie bo może miniesz jedną wizytę i nie zostawisz u niego 80 zł. Czym różni się pobyt w domu od pobytu na wakacjach :?: Tym że tam masz spokój, relaks, odprężenie a w domu zaiwaniasz przy garcach sprzątaniu itd. Tam również jest służba zdrowia, zdrowa służba zdrowia a nie chora jak u nas. Sama musisz wiedzieć czy masz jakieś zagrożenia ze strony nienarodzonego jeszcze malucha. Jeśli dobrze rozplanujecie podróż żeby nie była dla Ciebie mordęgą wyjazd na wakacje ma wyłącznie pozytywne strony. Ewentualnie dla świętego spokoju weź od swojego lekarza prowadzącego kartę przebiegu ciąży zapisaną w języku angielskim lub po łacinie (ma obowiązek coś takiego wystawić na Twoje żądanie) , tak aby w razie gdybyś się gorzej poczuła i chciała wdepnąć w Chorwacji do lekarza wiedział on co i jak u Ciebie postępuje i czego się spodziewać. W Splicie jest duży szpital/klinika gdzie w razie czego możesz liczyć na profesjonalną obsługę i bezpłatną zarazem. Wykup w tym celu ubezpieczenie np. PZU Wojażer i zaznacz zawierając je że jesteś w ciąży tak aby obejmowało ono również wszystkie komplikacja jakie mogłyby wystąpić w Twoim ciężarówkowym stanie. I JEDŹ :!: :!: :!: :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.04.2007 08:34

6 lat temu, jak miał sie urodzić nasz syn, pojechaliśmy z żoną w objazd po Polsce. Zawijaliśmy do znajomych, do rodziny, biwakowaliśmy pod namiotem w malusiej dwójeczce. Żona była w 6 miesiącu ciąży, a zrobiliśmy łącznie ponad dwa tysiące kilometrów. Były upały i daliśmy radę :D. JEDŹ :!::!::!: Tylko najpierw faktycznie dowiedz się (może u innego lekarza) czy nie zagrażałaby taka podróż ani dziecku ani Tobie :D

Pozdrav :papa:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 27.04.2007 09:32

Panowie - sory, ale to nie wasza sprawa - jak lekarz mówi nie - to nie. A decyzję zostawcie rodzicom - nic mądrego w ten sposób nie doradzicie, bo się nie znacie , K.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.04.2007 09:35

Vademecum mamy podróżniczki

* Zawsze uzgodnij wyjazd z lekarzem prowadzącym. Poproś, by powiedział Ci, jakie mogą być symptomy ostrzegawcze kłopotów czy chorób związanych z ciążą.
* Weź ze sobą dokumentację medyczną dotyczącą ciąży oraz dokument z wpisaną grupą krwi.
* Nie zapomnij o apteczce.
* Zapakuj NO-SPĘ, czyli lek przeciw rozkurczowy. Pomoże, gdy poczujesz ciążenie w dole brzucha, pojawią się skurcze lub plamienie (maksymalnie możesz przyjąć 8 tabletek na dobę).
* Włóż też Nystatynę (ma działanie przeciwgrzybicze - w ciąży produkowana jest zwiększona ilość wydzieliny w pochwie, dlatego łatwiej dochodzi do stanów zapalnych.
* Przyda się także Tantum Rosa (dzięki niej łatwiej pozbędziesz się wydzieliny, która jest czynnikiem zapalnym). Możesz użyć tego preparatu do podmywania się. Unikaj płynów do higieny intymnej - lepsza jest czysta woda!
* Sprawdź, gdzie jest najbliższy szpital położniczy. Jeśli jedziesz do kraju, którego języka nie znasz, zapisz sobie ważniejsze zwroty, np. "Jestem w ciąży i szukam lekarza"
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 27.04.2007 09:49

Janusz Bajcer napisał(a):* (...) zapisz sobie ważniejsze zwroty, np. "Jestem w ciąży i szukam lekarza"

Mama (po chorwacku): Jestem w ciąży i szukam lekarza!
Przechodzień (również po chorwacku): Musi Pani iść na przystanek autobusowy, poczekać na autobus linii 62 i przejechać 4 przystanki.
Mama: Aaaaa???

:wink:
PozdraV
J.
chesjowisz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) chesjowisz » 27.04.2007 10:03

Jacunio napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):* (...) zapisz sobie ważniejsze zwroty, np. "Jestem w ciąży i szukam lekarza"

Mama (po chorwacku): Jestem w ciąży i szukam lekarza!
Przechodzień (również po chorwacku): Musi Pani iść na przystanek autobusowy, poczekać na autobus linii 62 i przejechać 4 przystanki.
Mama: Aaaaa???

:wink:
PozdraV
J.

Ale jak będzie jechać starą drogą to tam ani przystanku ,ani lekarza pewnie dlatego lekarz jej zabronił.
A do tego lekarza co piszesz to jedzie autobus linii 63 i tylko trzy przystanki.Reszta się zgadza. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje