Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

villa roko Tucepi

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zwiduch
Podróżnik
villa roko Tucepi

Nieprzeczytany postnapisał(a) zwiduch » 06.11.2013 00:40

Witam serdecznie drogich forumowiczów.

Czy ktoś z Państwa był może w Villa Roko w Tucepi ul.Kamena 6 w apartamencie 2+1. Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda? Jak właściciele? Czy warto?
Pozdrawiam
ANKA_26
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) ANKA_26 » 07.11.2013 15:37

Witam

Jak najbardziej polecam tę miejscówkę. Na 6 wyjazdów do CRO, standard oceniam najlepiej. Pokoje bardzo czyste, nowe meble, możliwa wymiana ręczników codziennie. Mieliśmy ap 2 pokojowy (do każdego była łazienka). Polecam jak najbardziej. Niestety nie pamiętam dokładnie ile płaciliśmy w 2009 (w czerwcu udało nam się jeszcze wynegocjować niższą cenę, niż proponowana). Pojechaliśmy do Tucepi w ciemno. Willę polecali także inni forumowicze. Pokoje w większości wyposażone jak na zdjęciach z ich strony.
zwiduch
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) zwiduch » 08.11.2013 00:40

ślicznie dziękuję za odpowiedź.
20laura20
Autostopowicz
Villa roko kamena 6 Tucepi

Nieprzeczytany postnapisał(a) 20laura20 » 06.04.2017 18:20

Witam,

Mamy zarezerwowany wstępnie apartament villa roko przy ul.Kamena 6. Apartament z sypialnia, pokojem dziennym z kuchnia oraz dwie łazienki. Lokalizacja świetna tylko jedziemy w dwie pary z dwójka małych dzieci (2 i 3 lata) , może mi ktoś doradzić czy ten apartament jest w miarę duży . Początkowo chcieliśmy wynająć apartament z dwoma sypialniami i salonem, ale o taki bardzo ciężko a jak już jest, to cena dobrze ponad 140 euro początkiem sierpnia. Wiem, ze to wysoki sezon ale niestety w tym roku tak nam wypadł urlop. Proszę o kilka uwag od osób które były w tym apartamencie. Z góry bardzo dziękuje. Mój mail:sylwiasorek@wp.pl
P.s. A która stronę Tucepi polecacie gdzie będzie względnie na plazy początkiem sierpnia?
joso79
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joso79 » 21.04.2017 16:21

Witam byłam w tym apartamencie w ubiegłym roku, wg mnie trochę mało miejsca na dwie rodziny, jedna sypialnia ma przylegajacą łazienkę, ale druga jest z kuchnią razem więc nie ma intymności. No chyba że wam to nie przeszkadza.
elizkagk
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) elizkagk » 15.12.2019 15:43

Witam wszystkich,
czy był ktoś z Was pod tym adresem w tym roku? Wg opinii z poprzednich lat to miejsce warte polecenia. Czy dalej polecacie? Na jakie ceny można liczyć w środku czerwca(2 dorosłych+2 dzieci do 6 lat)?
Może polecacie jeszcze jakąś miejscówkę w pierwszej linii, ale nie przy marinie?
max21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) max21 » 04.03.2021 18:06

Witam wszystkich,
Mam takie pytanie odnośnie warunków pobytu w Villi Roko w apartamentach 2+1 .
Może ktoś z forumowiczów przebywał w takim właśnie apartmanie i będzie mógł podzielić się że mną swoimi wrażeniami z pobytu.
Będę wdzięczny za jakiekolwiek informacje .

Pozdrawiam
Zbyszek
Załączniki:
InkedRoko_LI.jpg
Apartamenty 2+1 to 2,5,8
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 04.03.2021 22:46

przechodziłem koło tej "willi" z 1k razy,
wygląda OK,
jak w środku nie wiem,
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 07.03.2021 09:17

Plażowałem obok tej villi praktycznie codziennie (krócej lub dłużej) podczas 3 pobytów w Tucepi. Z zewnątrz ok. W tym rejonie Tucepi zresztą wszystkie z zewnatrz mają standard bardzo dobry. Wewnątrz pewnie też. Ale jak dla mnie są to mini hotele. Poza tym w ciągu dnia plaża obok apartmanów jest totalnie zaludniona. Wieczorem pod balkonem musicie spodziewąć się tłumów które będą wędrowały w stronę konob, deptaku czy mariny. Ja tam byłem w licpu. Ludzi od groma. My zawsze spalismy w apartamencie, ktory był oddalony od linii brzegowej o 200 m. Ale za to wieczorem czulismy się jak na bezludnej wyspie. Jak błogo było usiąść na tarasie popijając winko i słyszeć totalną ciszę. :mrgreen: potęgowaną zapachem rozmarynu, który rósł dziko obok.
yooshky
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yooshky » 07.03.2021 12:30

Byłem tam w ap. nr 8 i 2 ze zdjęcia. Standard OK. Mirna i jej mąż są b. w porządku, dość dobrze znają angielski.
Chętnie bym pojechał i w tym roku do nich, ale jedziemy w 8 osób i chcemy jeden apartament z 3 sypialniami.
Osobiście polecam. We wrześniu plaże przy Kamena puste. W lipcu i sierpniu dość tłoczno. W 2019 dodałem ten obiekt do Google Maps, możesz tam znaleźć trochę moich zdjęć (niemal wyłącznie moich) -> zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link.
yooshky
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) yooshky » 09.03.2021 18:28

Przepraszam, źle pamiętałem. Byliśmy w 3 i 8.

Apartamenty 2, 5 i 8 są typu studio 2+1. Apartamenty 3, 6 i 9 to 2 sypialnie z podwójnymi łóżkami z osobnymi łazienkami, jedna z sypialni połączona jest z kuchnią (od plaży). Pozostałe nie wiem jak wyglądają.

Obrazek

Zgodnie z tym co powyżej, apartament 3 jest 4 osobowy, ma dwie sypialnie (byliśmy w nim tylko we dwoje z dzieckiem). Balkon widoczny na zdjęciu jest w sypialni połączonej z kuchnią, jest w niej łóżko podwójne, ma odrębną łazienkę. Po drugiej stronie (od Jadranki) również jest sypialnia z podwójnym łóżkiem, własną łazienką i balkonem.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

=========================================================================

Apartament 8 to tak naprawdę studio - pokój w którym jest podwójne łóżko i dostawka (2+1), połączony z kuchnią.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

=========================================================================

W kuchni jednej jak i drugiej było wszystko co potrzeba. Była też jak pamiętam zmywarka (ap. 8).
Zaletą jest duży parking na miejscu (wszystkie graty plażowe trzymałem w aucie 10m od plaży). Jest oczywiście klima. TV bez sat.
Okolica ok. 2 września:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Keywords: Villa Roko, Kamena 6, Tučepi, Mirna Zwirn, Riviera Makarska
asiaw16
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) asiaw16 » 04.02.2022 12:01

Bardzo polecam to miejsce .
Bylismy w 8 Ap 2+1 . 1 pokoj z kuchnia i łazienka piękny widok z balkonu.
Pokoje czyściutkie codziennie świeże ręczniki .
Ap 7 .4 .1 to też 2+2 ( 2 pokoje lazienka kuchnia w jednym z pokojowe 2 balkony klima osobno na każdy pokoj)
Co do cen od 3 lat te same
Jeździmy zazwyczaj WRZEŚNIU
Ap 2+1 45 euro we wrześniu
AP 2+2 65 EURO OD 1.09 PO 10.09 60 EURO .
Ten rok tez się wybieramy cena taka jak wyżej.

Ogromny plus za duży parking bylismy w kilku miejscach na ul. KAMENA i sa kwatery gdzie z dusza na ramieniu parkowaliśmy na cm z każdej strony

Mirna oraz jej mąż są bardzo sympatyczni i bezproblemowi
Jak tylko Ap jest wcześniej wolny można napisać sms dadzą znać my mogliśmy wejsc juz o 9 rano

Akceptują małe psy bez dodatkowej opłaty .

W razie pytań zapraszam na priv aaa jedyny minus brak zamrażarek w niektórych lodówkach ale jeśli chcecie coś przechować można bez problemu poprosić właściciela
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 06.02.2022 20:42

plaża przy tym apartamencie. Coś tam jej widać.

i trochę życia podwodnego

naszastruga
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) naszastruga » 06.02.2022 22:57

asiaw16 napisał(a):W razie pytań zapraszam na priv aaa jedyny minus brak zamrażarek w niektórych lodówkach ale jeśli chcecie coś przechować można bez problemu poprosić właściciela

Jak ktoś lubi takie klimaty, to ok. Ale brak zamrażalnika i możliwości zamrożenia lodu w takim klimacie i w takiej miejscowości w XXI wieku, dyskwalifikuje miejsce. Na totalnych zadoopiach na greckim Pelionie, nad Ohridem w Macedonii czy w Turcji w tureckiej Datca duża lodówka z dużym zamrażalnikiem to była podstawa i standard.
robert76
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robert76 » 07.06.2022 13:53

Witam, ma ktoś tel. do właściciela bo niestety na maila nikt nie odpisuje.
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje