Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Villa Polonia - wyspa Brać (Bol)

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 30.05.2008 22:23

raffiu napisał(a):a mój to adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

chyba jednak się tam wybiorę, nawet dla urozmaicenia sobie pobytu
pozdrawiam

Fotki poszły

POZDRAV! :D
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 31.05.2008 23:20

m82m napisał(a):
raffiu napisał(a):a mój to adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

chyba jednak się tam wybiorę, nawet dla urozmaicenia sobie pobytu
pozdrawiam

Fotki poszły

POZDRAV! :D

ja też już mam :) dziękuję i pozdrawiam
Lord79
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lord79 » 03.06.2008 14:13

Ja tez poprosze o zdjęcia
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 03.06.2008 14:21

Lord79 napisał(a):Ja tez poprosze o zdjęcia
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam

Fotki poszły

PozdraV! :D
Bogusław Marinković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bogusław Marinković » 03.06.2008 17:26

asikx&rafikx napisał(a):O plaże na Bracu od strony Bolu chyba w ogóle jest ciężej bo wyspa z tamtej strony jest bardziej stroma. Zlatni Rt i to co wokół niego - a tej strony nie znam - nie podobało mi się tam :( więc niestety nie umiem Ci pomóc.

Po drugiej stronie wyspy praktycznie całe wybrzeże to różne plaże i plażyczki. Zarówno kameralne (moja ulubiona w Povlji, rozległa, szeroka a wyludniona) jak i zatłoczone, zaśmiecone potwory jak Lovrecina.

Pozdrawiam,
Aśka

Pani chyba bardzo źle się przyjrzała wyspie BRAC ponieważ jest wiadomo i wszędzie można znaleźć, że na południowej stronie wyspy jest więcej plaż i zatoczek z pięknymi plażami.
asikx&rafikx
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx&rafikx » 04.06.2008 15:31

Bogusław Marinković napisał(a):
asikx&rafikx napisał(a):O plaże na Bracu od strony Bolu chyba w ogóle jest ciężej bo wyspa z tamtej strony jest bardziej stroma. Zlatni Rt i to co wokół niego - a tej strony nie znam - nie podobało mi się tam :( więc niestety nie umiem Ci pomóc.

Po drugiej stronie wyspy praktycznie całe wybrzeże to różne plaże i plażyczki. Zarówno kameralne (moja ulubiona w Povlji, rozległa, szeroka a wyludniona) jak i zatłoczone, zaśmiecone potwory jak Lovrecina.

Pozdrawiam,
Aśka

Pani chyba bardzo źle się przyjrzała wyspie BRAC ponieważ jest wiadomo i wszędzie można znaleźć, że na południowej stronie wyspy jest więcej plaż i zatoczek z pięknymi plażami.

Jak napisałam Zlatni Rt mnie odstraszył od tej strony wyspy. A może nie tyle Zlatni Rt co ten tłum na nim. Takie Władysławowo, tylko woda czysta i ciepła na szczęście!
A sądząc po ilości miejscowości, to wniosek, że łatwiej o dostęp do morza na północnym wybrzeżu jest słuszny? :)
Być może jest wiele pięknych zatoczek od południowej strony wyspy, tylko wydają się one trudniej dostępne z lądu - na północy droga idzie w dużej części praktycznie cały czas wzdłuż wybrzeża i co krok to plaża. Lepsza bądź gorsza ale plaża.

Pozdrawiam,
Aśka
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 05.06.2008 12:39

asikx&rafikx napisał(a):
Jak napisałam Zlatni Rt mnie odstraszył od tej strony wyspy. A może nie tyle Zlatni Rt co ten tłum na nim. Takie Władysławowo, tylko woda czysta i ciepła na szczęście!
A sądząc po ilości miejscowości, to wniosek, że łatwiej o dostęp do morza na północnym wybrzeżu jest słuszny? :)
Być może jest wiele pięknych zatoczek od południowej strony wyspy, tylko wydają się one trudniej dostępne z lądu - na północy droga idzie w dużej części praktycznie cały czas wzdłuż wybrzeża i co krok to plaża. Lepsza bądź gorsza ale plaża.

Pozdrawiam,
Aśka

Zlatni rat faktycznie koszmar (pod każdym wzgledem); fajnie wygląda tylko z lotu ptaka (polecam loty panoramiczne). Ale to nie znaczy, że Brač od południowej strony to beznadzieja. Wręcz przeciwnie. A to, że obecnie większość miasteczek i osad jest po północnej stronie wyspy, to tyko i wyłącznie ze względów praktycznych - połącznie z lądem (i nic więcej).
Pozdrawiam
avensis
Croentuzjasta
bol

Nieprzeczytany postnapisał(a) avensis » 05.06.2008 13:58

A mi tam sie podoba.
Jutro jade do Villi Polonia i mam nadzieje ze bedzie fajnie.
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 20.07.2008 10:44

A ja "wylądowałem" w Bolu i bardzo mi sie podobało. Nie sam Zlatni Rat, ale idąc za poradami (jeszcze raz dziękuję), plaże od Złotego Rogu w kierunku Murvicy. Mało ludzi (wynik sporej -2000m odległości od miasteczka i brak możliwości zaparkowania samochodu w drodze do Murvicy), kameralne zatoczki, swoboda w doborze stroju do opalania ;) , cisza, spokój, ciepłe morze i słońce... Mam oczywiście zdjęcia, ale one nie oddają całego piękna, tym bardziej że nie fotografowałem plaż w całej okazałości by nie naruszać prywatności osób (nielicznych) w zdecydowanej większości opalających sie nago. W zasadzie już od zachodniej części Zlatniego Ratu wybrzeże zdominowane jest przez nudystów, dlatego też polecam w szczególności osobom preferującym kompleksowe opalanie. Dla porównania byłem też na północnej stronie wyspy i albo źle trafiłem albo rzeczywiście tamtejsze plaże są znacznie mniej interesujące. Byłem tez tydzień na Makarskiej Rivierze i pomijając widoki (masyw Biokovo), oraz śliczną plażę "Nugal" między Makarską i Tucepi, raczej niczym mnie ona nie zachwyciła. Sama zaś Makarska, to w szczycie sezonu "masakra", choć stare miasto urokliwe zwłaszcza nocą...
pozdrawiam i polecam Brać
GumoL76
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) GumoL76 » 05.10.2010 12:09

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
Pelješac - na Pelješcu
Sućuraj - w Sućurju, do Sućurja
Ivan Dolac - w Ivan Dolcu
Karlovac - w Karlovcu
(Włocławek - we Włocławku, Bolesławiec - w Bolesławcu)

Pozdrawiam serdecznie

Trochę wyciągnę temat z archiwum, ale w jednym temacie Włocławek i Brac :) Akurat zadebiutowałem w tym roku w Chorwacji na Brac, w miejscowości Bol, a jestem z Włocławka :)
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje