Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Villa Polonia - wyspa Brać (Bol)

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 25.05.2008 19:38

asikx&rafikx napisał(a):
j_w napisał(a):Byłem na wyspie Brać oraz Hvar..hmmm nie wiem co takiego jest fajnego w tej wyspie. Jedynie co mi sie podobało to promenada z granitu wzdłóż której powstały domki z apartamentami. Nie doszłem do złotego rogu i nie żałuję. Znajomi doszli tam nic ciekawego kupa ludzi i "drorzuzna". W połowie drogi na ten cypel próbowaliśmy popływać i nurkować. Zero szans ..co chwile przepływały koło ciebie małe łódki i stateczki z turystami. woda nie zaciekawa i dużo ludzi wkoło (sierpień 2007). A jedno co mnie zaciekawiło to pare samochodów które leżały na dnie skarpy na zakręcie. Wiele zakrętów nie ma barierek zabezpieczających.
Bardziej mi się podobał Hvar. Jest bardziej "urokliwy' ale drogi ma gorsze od wyspy Brać.

Można znaleźć ustronne dzikie plaże i uniknąć tłumu w wodzie i na plaży.

Pozdrawiam,
Aśka

Asiu, a masz może namiary na takie ustronne dzikie plaże na wyspie Brac (najlepiej w pobliżu Bolu) bo tam sie właśnie wybieram i nie lubie ścisku???
asikx&rafikx
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx&rafikx » 25.05.2008 21:03

O plaże na Bracu od strony Bolu chyba w ogóle jest ciężej bo wyspa z tamtej strony jest bardziej stroma. Zlatni Rt i to co wokół niego - a tej strony nie znam - nie podobało mi się tam :( więc niestety nie umiem Ci pomóc.

Po drugiej stronie wyspy praktycznie całe wybrzeże to różne plaże i plażyczki. Zarówno kameralne (moja ulubiona w Povlji, rozległa, szeroka a wyludniona) jak i zatłoczone, zaśmiecone potwory jak Lovrecina.

Pozdrawiam,
Aśka
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 25.05.2008 21:33

raffiu napisał(a):
Asiu, a masz może namiary na takie ustronne dzikie plaże na wyspie Brac (najlepiej w pobliżu Bolu) bo tam sie właśnie wybieram i nie lubie ścisku???

Ja nie pytana, ale się odzywam... można poszukać w okolicach osady Murvica...
Pozdrawiam
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 26.05.2008 17:37

dziękuję paniom za cenne rady. Szczerze mówiąc imprezowy i komercyjny charakter Bolu odpowiada mi na ciepłe Chorwackie wieczory (noce), natomiast w dzień wolałbym jednak odrobinę prywatności i wyciszenia w malowniczym miejscu. Z tego co tu czytam "złoty róg" i pozostałe plaże do takich miejsc nie należą, stąd moje pytanie. Właściwie to zadowoli mnie nawet niewielki kawałek skałki tuż przy morzu, byle z dala od gwaru, ścisku i tabunów turystów.
Okolice Murvica oglądałem jedynie w Google Earth, ale wyglądały zachęcająco. Tak jak piszę nie musi to być plaża z prawdziwego zdarzenia, ale nawet jakieś fajne miejsce dostępne tylko z morza. jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
Artur68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur68 » 26.05.2008 17:51

stronka Villa Polonia
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 26.05.2008 18:07

Tu znalazłam foty Murvicy
tu troszkę info
P.S. Dodam, że nasi forumowi znajomi spędzili wakacje właśnie w tej osadzie i bardzo sobie chwalili...
Łodzianka pozdrawia Łodzian :D
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 28.05.2008 13:14

raffiu napisał(a):dziękuję paniom za cenne rady. Szczerze mówiąc imprezowy i komercyjny charakter Bolu odpowiada mi na ciepłe Chorwackie wieczory (noce), natomiast w dzień wolałbym jednak odrobinę prywatności i wyciszenia w malowniczym miejscu. Z tego co tu czytam "złoty róg" i pozostałe plaże do takich miejsc nie należą, stąd moje pytanie. Właściwie to zadowoli mnie nawet niewielki kawałek skałki tuż przy morzu, byle z dala od gwaru, ścisku i tabunów turystów.
Okolice Murvica oglądałem jedynie w Google Earth, ale wyglądały zachęcająco. Tak jak piszę nie musi to być plaża z prawdziwego zdarzenia, ale nawet jakieś fajne miejsce dostępne tylko z morza. jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam

Byłem w Murvicy ( 2006 ) i udało mi się tam znależć odrobinę prywatności i wyciszenia w malowniczym miejscu.
Myśle ,że to miejsce spełni Twoje oczekiwania :D .
Można sobie tam znależć spokojną , prawie prywatną plaże.
BOL blisko gdy zabraknie CI gwaru i wielkiego ruchu.

POLECAM

POZDRAWIAM ŁODZIAN Z ŁODZI I Z HVARU :D
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 29.05.2008 22:01

m82m napisał(a):
raffiu napisał(a):dziękuję paniom za cenne rady. Szczerze mówiąc imprezowy i komercyjny charakter Bolu odpowiada mi na ciepłe Chorwackie wieczory (noce), natomiast w dzień wolałbym jednak odrobinę prywatności i wyciszenia w malowniczym miejscu. Z tego co tu czytam "złoty róg" i pozostałe plaże do takich miejsc nie należą, stąd moje pytanie. Właściwie to zadowoli mnie nawet niewielki kawałek skałki tuż przy morzu, byle z dala od gwaru, ścisku i tabunów turystów.

Byłem w Murvicy ( 2006 ) i udało mi się tam znależć odrobinę prywatności i wyciszenia w malowniczym miejscu.
Myśle ,że to miejsce spełni Twoje oczekiwania :D .
Można sobie tam znależć spokojną , prawie prywatną plaże.
BOL blisko gdy zabraknie CI gwaru i wielkiego ruchu.

POLECAM

POZDRAWIAM ŁODZIAN Z ŁODZI I Z HVARU :D

a powiesz coś więcej na temat tej prawie prywatnej plaży? czy to sekretne miejsce :wink: ? wskazówki jak do niej dotrzeć, jakieś charakterystyczne punkty? morze zdjęcia? byłbym wdzięczny.
Zdjęcia na "linkach" od Łodzianki z Hvaru (dziękuję) zachęcają by właśnie tam szukać wyciszenia i delektować się urokiem Adriatyku! Ja mam już zarezerwowaną kwaterę w Bolu, więc na Murvicę nie zmienię ale odległość jest przystępna nawet na samo plażowanie. Jeszcze raz dziękuję za pomoc i pozdrawiam
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 30.05.2008 12:45

Jezeli masz już kwatere na BOLU to jazda na plaże do Murvicy nie ma sensu.Odwrotnie mieszkanie w Murvicy i tam plaża , a wieczory od czasu do czasu w miasteczku BOL to dobry pomysł.
Jeśli chcesz kilka fotek z Murvicy to ujawnij swój e-mail.

POZDRAV! :D
avensis
Croentuzjasta
witaj

Nieprzeczytany postnapisał(a) avensis » 30.05.2008 13:04

m82m napisał(a):Jezeli masz już kwatere na BOLU to jazda na plaże do Murvicy nie ma sensu.Odwrotnie mieszkanie w Murvicy i tam plaża , a wieczory od czasu do czasu w miasteczku BOL to dobry pomysł.

Jade z tydzien do Villi Polonia i chetnie zobaczyłbym twoje zdjecia z Murvici zamiezam tam troche poplazowac moze napiszesz mi jak tam dojechac?
Za odpowiedz byłbym bardzo wdzieczny adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
m82m
Cromaniak
Re: witaj

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 30.05.2008 14:05

avensis napisał(a):
m82m napisał(a):Jezeli masz już kwatere na BOLU to jazda na plaże do Murvicy nie ma sensu.Odwrotnie mieszkanie w Murvicy i tam plaża , a wieczory od czasu do czasu w miasteczku BOL to dobry pomysł.

Jade z tydzien do Villi Polonia i chetnie zobaczyłbym twoje zdjecia z Murvici zamiezam tam troche poplazowac moze napiszesz mi jak tam dojechac?
Za odpowiedz byłbym bardzo wdzieczny adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

Informacja poszła na e-mail.
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 30.05.2008 19:19

a mój to adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

chyba jednak się tam wybiorę, nawet dla urozmaicenia sobie pobytu
pozdrawiam
raffiu
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) raffiu » 30.05.2008 19:20

m82m napisał(a):
avensis napisał(a):

a mój to adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl pl
pozdrawiam
avensis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) avensis » 30.05.2008 19:41

m82m napisał(a):
avensis napisał(a):

Dzieki za maila. Zdjecia sa super na pewno sie tam wybiore bedac na Bol.
Dzieki
avensis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) avensis » 30.05.2008 19:44

m82m napisał(a):
avensis napisał(a):

Dzieki za zdjecia sa super. Bedac na Bol na pewno sie tam wybiore
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje