Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Villa Kaktus - pierwszy raz

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bestb
Podróżnik
Villa Kaktus - pierwszy raz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bestb » 27.07.2020 11:32

Hej wszystkim,
Tym razem postanowiliśmy z żoną zwiedzić Chorwację, przez Booking zarezerwowałem w Orebic Villa Kaktus 27.08- 5.09. Sugerowałem sie opiniami google i samego Bookingu, ale zastanawiam sie czy zbyt pochopnie to zrobiłem. Za całość zapłaciłem 315 EUR, na 9 dni, cena całkiem dobra, ale jest dość daleko do plaży. Czy macie jakieś fajne miejsce na pierwszy raz na półwyspie, czy może zostać przy obecym wyborze?
Czy ktoś z Was był w kaktusie ?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 27.07.2020 12:07

Daj linka, bo mi znajduje ta ville praktycznie przy samym morzu. Gorzej z plażami w pobliżu, ale jakieś mikro miejsca się znajdą. Do większej plaży masz spacerek 10 minutowy wzdłuż morza.
bestb
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bestb » 27.07.2020 12:24

adres tutaj -Ulica Joza Sunja 9a, Orebić, 20250, Chorwacja
niestety linków nie mogę zamieszczać,
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 27.07.2020 14:55

Miejsce fajne, do morza blisko. Zdjęcia street view są z 2012 r więc pewnie się zmieniło. Jeżeli się nie zmieniło to plaż tam nie ma
bestb
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bestb » 27.07.2020 16:55

no własnie wszystko ok ale plaży brak, chyba że rowery wypożyczę :D
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 27.07.2020 19:07

Napisz do gospodarza maila, lub sms by wyjaśnił jak i gdzie z plażami
bestb
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bestb » 28.07.2020 13:04

odpisali tylko ze jest najbliższa około 70m od domu, tylko nie widać tego na mapie.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2020 13:26

Z tego, co ja tam widzę to plaże są albo prywane albo kameralnie małe - 70 metrów pasuje akurat w linii prostej w dół tutaj. 400 m dalej jest szeroka plaża w pobliżu mariny...

Obrazek
Garo&Justa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Garo&Justa » 28.07.2020 15:28

Piszesz, że jedziecie sami z żoną. W takim razie duże i łagodne plaże nie są wam potrzebne. Dwa leżaczki spokojnie gdzieś upchniecie.
bestb
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bestb » 29.07.2020 20:53

Dziękuje wszystkim za pomoc i odpowiedzi. Zdecydowaliśmy ze pojedziemy troszkę bliżej do miejscowości Duce. Cena taka sama, i nie musimy się spieszyć na prom lub nadrabiać km. Zwłaszcza ze jedziemy wcześniej z Poznania w Bieszczady a później Chorwacja. Natomiast wszystko jeszcze przed nami wiec kto wie moze w przyszłym roku odwiedzimy półwysep.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje