Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Video - poradnik

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 25.02.2010 13:26

weldon napisał(a):
Plumek napisał(a):W ogóle jakaś dziwna cisza w temacie...

A ja się nieco zniechęciłam :(

Uprzedzam, jestem kompletną lamą w temacie, ale spróbuje podjąć rękawicę.

Masz mts'a. Ściągnij to.
Wybierz - video - wszystko do mp4.
W ustawieniach wyjściowych - wybierasz opcję najbardziej zbliżoną/identyczną
z danymi podanymi w pomocy YouTube.
Przekonwertuj. Wyślij.

Może zadziała?

Powodzenia.

PS Longtom, a ty, filmiki HD to gdzie zamieszczasz?
Może Plumek też by się tam podpięła, jeżeli odradzasz YT?

Dzięki :)

Ale mnie własnie chodzi o to, żeby umieszczać pliki HD lub w rozdzielczości min. 720 px. Format mp4 jest w sam raz na iPoda... Maleńki :)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 25.02.2010 14:02

Oczywiście, że możesz wysyłać HD na YT. Problem w tym, że wielu (większość?) oglądaczy Twojego dzieła i tak wybierze niższą rozdzielczość. Choćby z powodu za małej przepustowości swojego internetu, że nie wspomnę o monitorze.
Full HD to rozdzielczość jak na Blue Ray.
Ja na przykład byłem mocno zdziwiony jak odkryłem, że montując prezentację
w Adobe premiere elements i wypalając całość na płytce DVD (w max jakości) otrzymałem niższą jakość zdjęć niż robiąc slideshow z komputera.
Ale może to oczywisty banał, i nie powinienem się do tego przyznawać :?: :oops:
A swoją drogą............
Udajesz Plumko blondynkę-amatorkę, która wchodzi do sklepu i pokazuje paluszkiem na pierwszą z brzegu kamerę. A tak naprawdę b. ładne zdjęcia robisz, które przypadkiem odkryłem w innej części forum.
pzdr (w dużej rozdzielczości)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 25.02.2010 14:56

weldon napisał(a):W sumie to nie wiem, ale czy ty wiesz, że właśnie wysłałeś
cztery tysiące pięćsetnego posta?

Nie zwróciłem uwagi, że aż tyle jest już postów, a kamerkę chyba kupię na karty, (w razie czego mam "na chodzie" jeszcze na kasetki 8mm)
Znalazłem też coś takiego
http://www.kamera-cyfrowa.przed-zakupem.pl/ i spadam, bo to o czymś innym wątek.:papa:
.
pozdrawiam :wink: :D
MorskiPas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MorskiPas » 25.02.2010 15:43

Plumek napisał(a):Ale mnie własnie chodzi o to, żeby umieszczać pliki HD lub w rozdzielczości min. 720 px. Format mp4 jest w sam raz na iPoda... Maleńki :)

Bo Ty chyba mylisz pojęcia. MPEG-4 (.mp4) to format zapisu (tak jak w fotografii JPEG, TIFF, RAW itp.), a rozdzielczość to po prostu ilość pixeli. Można zapisać MPEG-4 w dowolnej rozdzielczości, tak jak i zdjęcie w JPEG może mieć 3 miliony, albo 10 milionów i to dalej będzie JPEG.

Ściągnij sobie program "Format Factory":

weldon napisał(a):Ściągnij to.
Wybierz - video - wszystko do mp4.
W ustawieniach wyjściowych - wybierasz opcję najbardziej zbliżoną/identyczną z danymi podanymi w pomocy YouTube.

czyli:
Kodowanie Video: AVC (H264)
Rozmiar Video: 1280x720

Obrazek

Przekonwertuj i pochwal się co wyszło i co na to YouTube powiedział.

pozdrav K
Ostatnio edytowano 25.02.2010 16:01 przez MorskiPas, łącznie edytowano 1 raz
HeniekWit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HeniekWit » 25.02.2010 15:57

Kamerkę cyfrową man od 2002, jest to jeszcze system Sony D8. Nie zamieszczałem jeszcze filmików na YouTube. Najprawdopodobniej trzeba by było znaleźć jakiś konwerter do mpg4. W moich początkach kopalnią wiedzy była strona:
http://www.swiatobrazu.pl/
Polecam, jest tam forum Video i Foto. Pozdrawiam. :)
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 25.02.2010 16:05

longtom napisał(a):Udajesz Plumko blondynkę-amatorkę, która wchodzi do sklepu i pokazuje paluszkiem na pierwszą z brzegu kamerę. A tak naprawdę b. ładne zdjęcia robisz...

Ale lizus ... :wink:
Poprzednia strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Video - poradnik - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone