dids76 napisał(a): Przed samą autostradą jest stacja benzynowa "Temell Tankstelle". Jeśli nie kupiłeś winiety na Austrię to jet to ostatnie miejsce przed autostradą gzie można to zrobić, niestety ostatnio jak tam kupowałem nie było możliwości płacenia za winietę kartą
dids76 napisał(a):Dostałem pytanko jak jechać objazdem w drodze powrotnej z CRO, więc stworzyłem cuś takiego, może komuś się jeszcze przyda ....
Venom555 napisał(a):Polecam wszystkim autostradę - to koszty tylko 140 zł a warto zaoszczędzić ten czas kosztem tej kwoty.
moominko napisał(a):Czy droga M-L-P (a raczej jej same zakończenie w Ptuju) nadal jest cały czas bezpłatna? Na stronie promet.si końcówka tego objazdu i część (chyba) obwodnicy miasta Ptuj zaznaczona jako droga płatna. Tak, wiem, że mogłem się wygłupić z tym pytaniem, ale jadę pierwszy raz więc wolę raz zapytać i zostać wyśmiany niż raz zapłacić i zapłakać
toomas napisał(a):No i dids76 wykrakał ).
Popatrz na stronę 9 wątku tam jest co nieco o Twoim problemie.
Dodam, że autostrada kończy się zaraz przez zjazdem którym wjeżdża się z Ptuj na drogę E59
Rero napisał(a):Witam. R.
Yankee napisał(a):Nie wiem czy to już tu było pisane ale co tam Powiem Wam, że ostatnio często wybierając ten objazd przez Mureck-Lenart-Ptuj, omijam także Graz i z Mureck lecę drogą krajową w Austrii prosto na północ wlatując na autostradę dopiero w miejscowości Ilz. Po drodze jest pięknie zlokalizowany zamek, czy też cały gród Riegersburg - warty oglądnięcia.
http://www.riegersburg.com/
Pozdr.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi