piekara114 napisał(a):leszel napisał(a):Mam pytanie, jakie byłoby alternatynwe przejście na granicy Słoweńsko-Chorwackiej w bliskiej odległości na wschód od Macelj? Czy przejście graniczne Cvetlin jest faktycznie tylko dla Chorwatów i Słoweńców?
Dobre pytanie... no i jak to połączyć z objazdem słoweńskiej autostrady....
endryu napisał(a):piekara114 napisał(a):leszel napisał(a):Mam pytanie, jakie byłoby alternatynwe przejście na granicy Słoweńsko-Chorwackiej w bliskiej odległości na wschód od Macelj? Czy przejście graniczne Cvetlin jest faktycznie tylko dla Chorwatów i Słoweńców?
Dobre pytanie... no i jak to połączyć z objazdem słoweńskiej autostrady....
Cvetlin jest także przejściem dla UE. Jechałem przez nie kilka razy w obie strony. Przejazd na bieżąco bez utrudnień.
Objazd M-L-P-Cvetlin https://www.google.pl/maps/dir/46.72579 ... 26!1m0!3e0
leszel napisał(a):A czy próbowałeś kiedyś ominąć Gratz? Tzn. jadąc z północy zjechać z autostrady autstriackiej już w mijscowosci Ilz i potem cały czas na południe lokalnymi drogami aż do Ptuj w Słowenii? To jest 50 km bliżej, a czasowo porównywalnie.
leszel napisał(a):A czy próbowałeś kiedyś ominąć Gratz? Tzn. jadąc z północy zjechać z autostrady autstriackiej już w mijscowosci Ilz i potem cały czas na południe lokalnymi drogami aż do Ptuj w Słowenii? To jest 50 km bliżej, a czasowo porównywalnie.
Jechałem https://www.google.pl/maps/dir/46.72579 ... e0!1m0!3e0 wczesnym, lipcowym, sobotnim rankiem od Cvetlina do Krapiny (tu tankowałem i wypłacałem kuny z bankomatu). Trasa od Krapiny wynikała z dużych "zatwardzeń" na autostradzie i Lučko. Jedynką jechało się bardzo płynnie. Droga była prawie pusta.raptorf22 napisał(a):...Widzę że z objazdu można kierować się na Cvetlin i dalej w kierunku Krapiny. Ktoś już tak jechał?
leszel napisał(a):Mam pytanie, jakie byłoby alternatynwe przejście na granicy Słoweńsko-Chorwackiej w bliskiej odległości na wschód od Macelj? Czy przejście graniczne Cvetlin jest faktycznie tylko dla Chorwatów i Słoweńców?
Hercklekot napisał(a):Kolega wrócił właśnie z tygodniowego wypadu do Rovinj - niestety korki na granicy Cro-Slo.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi