napisał(a) Franz » 19.05.2010 14:02
newdomin napisał(a):Na pewno chciałbym zaliczyć Bojinac i Bojin kuk (zastanawiam się nad wejściem z poziomu morza z miejscowości Milovac, powrót przez Veliko Rujno, dalej Dubrave i koniec w Milovac). Czy jest jakaś inna droga (nie wiem czy żona wytrzyma podejście).
Droga od Milovaca powinna być ciekawa. Może kiedyś się i ja na tamte okolice skuszę. Najkrótsze i najłatwiejsze dojście jest od tego parkingu, z którego ja startowałem.
newdomin napisał(a):Co jeszcze warto zobaczyć? Najbardziej zależy mi na widokach. Mogę poświęcić dodatkowo 1-2 dni.
Zajrzałeś na początek tego wątku? Tam są bliżej opisane te dni, do których teraz tylko suplement fotograficzny dokładam. Również w środkowym i północnym Velebicie.
Drogi bywają różnej jakości. Tak do końca nigdy nie ma pewności, że da się przejechać zaplanowaną trasą, jeśli mają to byc bardzo boczne drogi. Zarówno ze względu na ich jakość, jak i na ew. zakaz ruchu, bądź nawet zamknięty szlaban.
JacYamaha napisał(a):Wojtek - zmieniłeś aparat?
Jakieś "inne" te zdjęcia.
Hmmm... inne - lepsze? czy gorsze?
Zużyłem juz dwa aparaty a odkąd stałem się nieszczęśliwym posiadaczem Ricoh Caplio, przeróżne inne czasami używam - zastępczo, gdy mój leży w serwisie (jak jest to i w tej chwili). Na wypad w Velebit użyczyła mi swojego Kodaka Bea.
Pozdrawiam,
Wojtek