Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Vela Luka_Korcula_pierwszaki:-)

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Kingucha
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kingucha » 23.04.2007 10:29

Witam serdecznie,
Przejrzałam mnóstwo komentarzy zamieszczonych w tym linku. Każda informacja jest bardzo przydatna.
Nie chciałabym nikogo zbytnio angażować...ale mam prośbę.
Jako, że po raz pierwszy jadę z rodzinką do Chorwacji, byłabym wdzięczna za zaproponowanie najlepszej (czyt. komfortowej dla dzieci - wiek 11 i 5) drogi na Korculę _ VEla LUka. Doczytałam już informacje nt promów, wydrukowałam sobie rozkład itd.
Ale być może macie jakieś najświeższe wieści?...
Jedziemy tam 29 czerwca. Będziemy w Chorwacji pewnie 30.06.
Jeżeli ktoś z Was będzie miał czas, żeby pomóc - będę wdzięczna :D
Każda informacja dla "pierwszaków" będzie dla mnie cenna...
Pozdrawiam,
Nowa:-)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.04.2007 11:38

Witam,w/g mnie jedzcie przez Ołomuniec-Brno-Wiedeń-Graz-Maribor-Zagrzeb-Split,większość trasy pokonacie autostradami więc jedzie się w miarę szybko(trasę Zielona-Ołomuniec pozostawiam wam do wyboru).Ja będę jechał też 29.06 na Hvar z Opola,celuję tak żeby być w Cro w nocy,aby tunele przejechać przed świtem,wiadomo weekend i korki. W nocy dzieciaki śpią więc jest spokój w aucie i można pogonić .Jak macie jakieś pytania to śmiało .Pozdrawiam :papa:
Kingucha
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kingucha » 23.04.2007 11:50

Dziękuję!
Mam nadzieję, że do tego czasu uzbieram wystarczająco informacji, żeby jechać spokojnie:-)
Pozdrawiam!
Doctor Wu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doctor Wu » 23.04.2007 18:59

Kingucha, zrób wszystko żeby nie jechać w dzień w weekend. 8 kilometrowy korek razy dwa tunele w upalny dzień może zepsuć każde wakacje, zwłaszcza dzieciom. I każdy samochód.
Ewentualnie jak Szaki - jechać w nocy, ale to ryzykowne. My wyjeżdżamy 25.06, w poniedziałek. po drodze nocleg i tunele w środku tygodnia - liczę na taki przejazd. Nawet może padać.
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 21.05.2007 15:39

Witam na Twoim miejscu pojechał bym przez niemcy austrię słowenię , Ja tak jechałem do vela luki z promami nie ma problemu odchodzą co pół godziny chyba że chcesz płynąć ze splitu do samej vela luki to wygląda trochę inaczej wszystko na stronie jadrolini , trasa którą proponuję jest całkiem przyzwoita same autostrady oczywiście prócz słoweni ja wyjeżdżam 12.06 i jadę tak jak napisałem. Pozdrav.
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 21.05.2007 15:41

felder*eagles napisał(a):Kingucha, zrób wszystko żeby nie jechać w dzień w weekend. 8 kilometrowy korek razy dwa tunele w upalny dzień może zepsuć każde wakacje, zwłaszcza dzieciom. I każdy samochód.
Ewentualnie jak Szaki - jechać w nocy, ale to ryzykowne. My wyjeżdżamy 25.06, w poniedziałek. po drodze nocleg i tunele w środku tygodnia - liczę na taki przejazd. Nawet może padać.

No i podzielam to co napisał mój przedmówca to prawda ja nie stałęm bo jechalem w odwrotnym kierunku ale to co widziałem to masakra.

Powrót do Chorwackie ABC

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone