napisał(a) Puzzle1 » 06.03.2006 09:10
wyrzej napisał(a):dzięki,
jest jeszcze trochę czasu, przyjrzę sie dokładniej tej drodze.
Witam
Zasiegnąłem języka u kierowców zawodowców. Twierdzą, że przez Czechy jest lepiej bo:
Aby dojechać do Wiener Neustadt kazdą z tych tras trzeba pokonać taka samą odległośc po odcinkach jednopasmowych ( ok 120km).
Jednak:
1. Droga do Wiednia z Brna jest bardzo szeroka, prosta i nie trzeba błądzic po miasteczkach.
2. Przez Wiedeń przejeżdza się łatwo i szybko. Wystarczy dojechać dwupasmówką ( nigdzie nie odbijasz z trasy tylko lecisz prosto jak cie droga prowadzi -niestety z licznymi światłami) do autostrady, a na autostradzie trzymac sie tego pasa nad którym sa drogowskazy na Graz. Trzymając sie innego pasa możesz nagle znaleźć się na innej drodze.
3. Starają się wjechac w Wiedeń po godz 21. Wtedy Wiedeń jest prawie pusty i przejazd trwa ok 25-35min.
4. W ciągu dnia w Wiedniu jest duże natęzenie ruchu i czas przejazdu jest znacznie dłuższy. Wtedy lepiej jest lecieć przez Słowację.
3. Droga z Bratysławy do Wiener Neustadt prowadzi przez liczne miasteczka gdzie krzyżuje się wiele dróg.
4. Droga z Cieszyna do granicy ze Słowacją i z Bratysławy do Wiener Neustadt jest bardzo wąska i tu sie traci wiele czasu.
Wybór nalezy do Ciebie , ja pozostaję przy starej trasie przez Czechy bo jadę nocą. Nigdy nie jechałem przez Słowację i chyba tak pozostanie , bo przyzwyczajeń staram sie nie zmieniać
Pozdrawiam
Mariusz