Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

vela luka hotel adria

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
evik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) evik » 13.01.2006 10:21

Jedżcie ,bo warto.Polecam przede wszystkim tym którzy chcą trochę spokoju.KTO ma dylemat,cz promem to podpowiem ,że chyba lepiej prom.
W zeszłym roku jechaliśmy samochodem droga długa i męcząca szczególnie Magistralą,gdy przed tobą jedzie ktoś z przyczepą i trudno go wyprzedzić.Wracaliśmy promem z Veli Luki do Splitu podróż spokojniejsza i mniej stresująca.MIŁEGO DNIA.
wyrzej
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wyrzej » 15.01.2006 08:42

Serdecznie witam wszystkich forumowiczów.
Podobnie jak Darko, wybieram sie do Adrii od 11.06. i z tego co wiem, to trzeba było być szybkim - podobno nie ma już wolnych miejsc w tym terminie.
Do zobaczenia na miejscu.
KOLEŚ
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOLEŚ » 27.01.2006 19:50

:lol:

Nawet bardzo szybkim.Z Zielonej Góry ''wąskie grono"jadące do ADRII to samych znajomych 18 osób!!!!!.Ale człowiek z biura turystycznego twierdzi ,że to nie wszystko.My będziemy tam od 16.06.
Pozdrawiam
PS.Ale same"normalne" towarzystwo.
PS1.Za tą cenę to się nie ma co dziwić tym szybkim decyzją.
wyrzej
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wyrzej » 03.02.2006 10:22

Juz sie ciesze na ten wyjazd, chociaż to jeszcze tyle czasu...
Ogladałem zdjęcia znajomych, którzy byli tam w 2005 roku - piękne chorwackie klimaty.
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 03.03.2006 08:38

Jadę do Adrii od 28.05. (2+2) Czy będzie tam jakiś Polak, czy sami kuracjusze ze Słowacji. Wyjezdzam z Katowic.

Pozdrawiam

Mariusz
wyrzej
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wyrzej » 03.03.2006 10:33

Puzzle1 napisał(a):Jadę do Adrii od 28.05. (2+2) Czy będzie tam jakiś Polak, czy sami kuracjusze ze Słowacji. Wyjezdzam z Katowic.

Pozdrawiam

Mariusz

witaj,
pewnie sie miniemy po drodze. Wiesz już jaka trasą jedziesz?
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 03.03.2006 13:05

wyrzej napisał(a):
Puzzle1 napisał(a):Jadę do Adrii od 28.05. (2+2) Czy będzie tam jakiś Polak, czy sami kuracjusze ze Słowacji. Wyjezdzam z Katowic.

Pozdrawiam

Mariusz

witaj,
pewnie sie miniemy po drodze. Wiesz już jaka trasą jedziesz?

Tak.
Wyjazd Katowice 27.05 godz 21 z Katowic- Cieszyn Brno Wiedeń,Maribor,Zagrzeb,Split. W Splicie jestem ok godz 6-7 rano. Rodzinka zwiedza Split a ja śpię. O godz 14 wkładam rodzinkę na Katamaran do Velej Luki, a ja czekam na prom samochodowy do godz 18.
O 21.40 jestem w Vela Luka

Czy ty jedziesz też do Adrii?

Puzzle1
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 04.03.2006 00:24

evik napisał(a):Jedżcie ,bo warto.Polecam przede wszystkim tym którzy chcą trochę spokoju.KTO ma dylemat,cz promem to podpowiem ,że chyba lepiej prom.
W zeszłym roku jechaliśmy samochodem droga długa i męcząca szczególnie Magistralą,gdy przed tobą jedzie ktoś z przyczepą i trudno go wyprzedzić.Wracaliśmy promem z Veli Luki do Splitu podróż spokojniejsza i mniej stresująca.MIŁEGO DNIA.

Czy wracałaś tym promem o 6 rano?Podobno ciężko się na niego zabrać?
wyrzej
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wyrzej » 04.03.2006 10:19

Puzzle1 napisał(a):Tak.
Wyjazd Katowice 27.05 godz 21 z Katowic- Cieszyn Brno Wiedeń,Maribor,Zagrzeb,Split. W Splicie jestem ok godz 6-7 rano. Rodzinka zwiedza Split a ja śpię. O godz 14 wkładam rodzinkę na Katamaran do Velej Luki, a ja czekam na prom samochodowy do godz 18.

Puzzle1

Tak, wybieram sie do Adrii od 11.06.
trasę planuję trochę inaczej niż Ty.
Wyjazd z Łodzi około 04:00- dalej Cieszyn, Zilina, Bratysława, Wiedeń, Maribor, nocleg jak najdalej się da (może Karlovac lub okolice), rano autostradą do Splitu, potem do Ploce (jesli będzie prom to płynę, jeśli nie to jadę dookoła do Orebic'a i tam na prom na Korcule).
Takie mam plany.
Powiedz mi dlaczego jedziesz z Cieszyna przez Czechy do Wiednia a nie przez Słowację? Lepsza droga? Na Słowacji od Żiliny jest już autostrada do Bratysławy. Drogi przez Brno nie znam.
Pozdrawiam
evik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) evik » 04.03.2006 14:17

Wracaliśmy,o ile pamiętam promem,który odpływał o 6.30 rano.Na przystani byliśmy około 5.30.Wcześniej kupiliśmy bilety.Na przystani byliśmy drugim samochodem w kolejce. W pobliżu otwierają bardzo wcześnie knajpkę i sklep ,więc oczekując można jeszcze napić się kawy bądż zrobić zakupy.Przystań promowa znajduje się około 1km -2km od hotelu.Wracaliśmy 1.07. wszyscy którzy czekali zabrali się na prom.POZDRO.
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 04.03.2006 14:27

wyrzej napisał(a):
Puzzle1 napisał(a):Tak.

Puzzle1

Tak, wybieram sie do Adrii od 11.06.
trasę planuję trochę inaczej niż Ty.
Wyjazd z Łodzi około 04:00- dalej Cieszyn, Zilina, Bratysława, Wiedeń, Maribor, nocleg jak najdalej się da (może Karlovac lub okolice), rano autostradą do Splitu, potem do Ploce (jesli będzie prom to płynę, jeśli nie to jadę dookoła do Orebic'a i tam na prom na Korcule).
Takie mam plany.
Powiedz mi dlaczego jedziesz z Cieszyna przez Czechy do Wiednia a nie przez Słowację? Lepsza droga? Na Słowacji od Żiliny jest już autostrada do Bratysławy. Drogi przez Brno nie znam.
Pozdrawiam

Zawsze pytam kierowców TIR. Oni za każdym razem polecają Czechy- więc tak jadę.A po drugie znam tą drogę.

Pozdrawiam
wyrzej
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wyrzej » 04.03.2006 19:57

dzięki,
jest jeszcze trochę czasu, przyjrzę sie dokładniej tej drodze.
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 06.03.2006 09:10

wyrzej napisał(a):dzięki,
jest jeszcze trochę czasu, przyjrzę sie dokładniej tej drodze.

Witam

Zasiegnąłem języka u kierowców zawodowców. Twierdzą, że przez Czechy jest lepiej bo:

Aby dojechać do Wiener Neustadt kazdą z tych tras trzeba pokonać taka samą odległośc po odcinkach jednopasmowych ( ok 120km).

Jednak:

1. Droga do Wiednia z Brna jest bardzo szeroka, prosta i nie trzeba błądzic po miasteczkach.
2. Przez Wiedeń przejeżdza się łatwo i szybko. Wystarczy dojechać dwupasmówką ( nigdzie nie odbijasz z trasy tylko lecisz prosto jak cie droga prowadzi -niestety z licznymi światłami) do autostrady, a na autostradzie trzymac sie tego pasa nad którym sa drogowskazy na Graz. Trzymając sie innego pasa możesz nagle znaleźć się na innej drodze.
3. Starają się wjechac w Wiedeń po godz 21. Wtedy Wiedeń jest prawie pusty i przejazd trwa ok 25-35min.
4. W ciągu dnia w Wiedniu jest duże natęzenie ruchu i czas przejazdu jest znacznie dłuższy. Wtedy lepiej jest lecieć przez Słowację.
3. Droga z Bratysławy do Wiener Neustadt prowadzi przez liczne miasteczka gdzie krzyżuje się wiele dróg.
4. Droga z Cieszyna do granicy ze Słowacją i z Bratysławy do Wiener Neustadt jest bardzo wąska i tu sie traci wiele czasu.

Wybór nalezy do Ciebie , ja pozostaję przy starej trasie przez Czechy bo jadę nocą. Nigdy nie jechałem przez Słowację i chyba tak pozostanie , bo przyzwyczajeń staram sie nie zmieniać

Pozdrawiam

Mariusz
wyrzej
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wyrzej » 06.03.2006 10:48

dziekuję za wyczerpujący opis.
Na pewno bedę jechał w dzień, decyzja, którą trasą jeszcze nie podjęta.

Pozdrawiam.

PS
Umieściłem w sieci kilka zdjęć z pobytu znajomych w Adrii w czerwcu 2005, jęsli ktoś jest zainteresowany to zapraszam: http://www.wyrzej.ao.pl/
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 07.03.2006 09:23

wyrzej napisał(a):dziekuję za wyczerpujący opis.
Na pewno bedę jechał w dzień, decyzja, którą trasą jeszcze nie podjęta.

Pozdrawiam.

PS
Umieściłem w sieci kilka zdjęć z pobytu znajomych w Adrii w czerwcu 2005, jęsli ktoś jest zainteresowany to zapraszam: http://www.wyrzej.ao.pl/

No i pieknie tam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

vela luka hotel adria - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone