Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

vela luka hotel adria

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 18.07.2005 16:30

Witanko.
Wszystko co napisano na tym forum o hotelu ADRIA zgadza się.
Byłem bardzo zadowolony z pobytu w tym hotelu.
Co ja więcej mogę napisać ?
Proszę o konkretne pytania (wczesniej czytając uwagi na tym, forum abym się nie musiał powtarzać).
Pozdrawiam
tobuj
Turysta
jade 20 sierpnia

Nieprzeczytany postnapisał(a) tobuj » 01.08.2005 11:57

moze sa jakies nowe wiadomosci z hotelu adria vela luka, ja jade z warszawy, jescze nie wiem ktoredy, moze ktos cos doradzi
James Bond
Croentuzjasta
Re: jade 20 sierpnia

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 01.08.2005 13:29

tobuj napisał(a):moze sa jakies nowe wiadomosci z hotelu adria vela luka, ja jade z warszawy, jescze nie wiem ktoredy, moze ktos cos doradzi

Wszystkie dane dotyczące dojazdu na Korcule znajdziesz na forum cro.pl.
Prom SPLIT - VELA LUKA za 3 osoby i samochód to 250 zł.
Prom PLOCE _ OREBIC _ KORCULA to ok.140 zł.
Prom OREBIC - KORCULA to ok. 40 zl.
Autostrada w Chorwacji 22 euro za odcinek Zagrzeb - Split.
Pozdrawiam
radko999
Plażowicz
Adria

Nieprzeczytany postnapisał(a) radko999 » 05.08.2005 09:27

Mam pytanko czy napoje w barze przy tarasie są dodatkowo płatne mimo wykupienia opcji ALL. Taką informację znalazłem na stronce Neckermanna.
Ja wyjeżdzam z Poznania na turnus rozpoczynający się od piatku 19.08 zgodnie z logiką- unikać jazdy w weekend - mam nadzieję że podróż będzie bez problemowa. Mam jednak nadal dylemat czy przez Austrię-Słowienię :lol: czy przez Węgry i nie wiem na ile wcześniej przed odpłynięciem promu muszę być w Splicie aby dostać się na prom do Vela Luka ??? Może ktoś płynął już tym promem i coś doradzi.
Pozdrawiam
James Bond
Croentuzjasta
Re: Adria

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 05.08.2005 14:16

radko999 napisał(a):Mam pytanko czy napoje w barze przy tarasie są dodatkowo płatne mimo wykupienia opcji ALL. Taką informację znalazłem na stronce Neckermanna.
Ja wyjeżdzam z Poznania na turnus rozpoczynający się od piatku 19.08 zgodnie z logiką- unikać jazdy w weekend - mam nadzieję że podróż będzie bez problemowa. Mam jednak nadal dylemat czy przez Austrię-Słowienię :lol: czy przez Węgry i nie wiem na ile wcześniej przed odpłynięciem promu muszę być w Splicie aby dostać się na prom do Vela Luka ??? Może ktoś płynął już tym promem i coś doradzi.
Pozdrawiam

Witam.
W barze na tarasie pijesz do woli ( ile zmieścisz) przez cały dzień do 23.00.
Turnus rozpoczynający się w piątek to dobra sprawa.Jest mniejszy ruch na drogach.
Ja jeżdżę przez Austrię i Słowenię a Ty jedź jak chcesz.
Jak nie pojedziesz to i tak będzie ci się wydawało ,że lepiej było jechać inną drogą.
Na prom do portu najlepiej przybyć na ok. 2,5 godziny przed odpłynięciem promu.Napewno sie dostaniesz na prom.
Ja wyjezdżałem dzień wczesniej , barłem nocleg ok.25 euro za 3 osoby i rano wybierałem sie na prom.
Życzę udanego wypoczynku !!!
Było fajowo jak byłem w lipcu.
Pozdrawiam
James
radko999
Plażowicz
Adria Vela Luka

Nieprzeczytany postnapisał(a) radko999 » 06.08.2005 13:52

Dzięki za informację.
Ja równiez planuję nocleg z czwartku na piątek gdzieś w Chorwacji. Czy Ty spałeś w samym Splicie. Czy znalezienie czegoś na jedną noc to problem ??
Dodatkowo mam pytanko czy w hotelu są jakieś sensowne animacje dla dzieci lub możliwość wynajęcia np. opiekunki.

Pozdrawiam
Radek
James Bond
Croentuzjasta
Re: Adria Vela Luka

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 06.08.2005 14:19

radko999 napisał(a):Dzięki za informację.
Ja równiez planuję nocleg z czwartku na piątek gdzieś w Chorwacji. Czy Ty spałeś w samym Splicie. Czy znalezienie czegoś na jedną noc to problem ??
Dodatkowo mam pytanko czy w hotelu są jakieś sensowne animacje dla dzieci lub możliwość wynajęcia np. opiekunki.

Pozdrawiam
Radek

Spałem w okolicy Makarskiej ponieważ w tamtą stronę na wyspę płynąłem dwoma promami.Nie ze Splitu tylko z Ploce.Można też z Drvenika plynąć.Nie załapałem się na ten prom bo za późno przybyłem do portu.
Z noclegami nie ma problemu.Wchodzisz do domu i pytasz jaka cena i ogladasz pokój.Decyzja należy do ciebie.
Opiekunek do dzieci nie ma.Nie zajmują się dziećmi.Robią to rezydentki słoweńskiego biura ,które też ma w tym hotelu swoich gości.
Neckermann w tej kwestii się nie wysila.
Pozdrawiam
tobuj
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tobuj » 09.08.2005 13:25

tobuj napisał(a):jedziemy do hotelu ADRIA VELA LUKA od 21 sierpnia do 4 wrzesnia, jesli ktos tam bedzie tez akurat wtedy to niech sie odezwie.
prosze tez o opinie tych co znaja to miejsce i ten hotel.
8) 8) 8) :P :P :!: :?: :?:

JUZ NIEDŁUGO, OJ NIEDŁUGO!!!OD 21 SIERPNIA MAMY BYC W ADRII VELA LUKA, JEDZIEMY Z WARSZAWY PRZEZ CIESZYN, BRNO AUSTRIA, SLOWENIA ITD. NOCLEG TRANZYTOWY CHYBA W PTUJU A JESLI BEDZIE SIE KIEPSKO JECHALO TO W MIKULOVIE. JEDZIEMY DWOJE DOROSLYCH I TROJE DZIECI (16,12,14). mOZE KTOŚ TEŻ SIE WYBIERA DO ADRII???
radko999
Plażowicz
wyjzad

Nieprzeczytany postnapisał(a) radko999 » 11.08.2005 00:20

Cześć Tobuj!!!! 8)
Jak pisałem wcześniej ja również będę z rodzinką w zbliżonym terminie w Hotelu Adria od 19.08 do 28.08. Wyjeżdzam z żonką i dwojgiem dzieci. Ponieważ córka ma niespałna 3 latka (syn 8) planuję spokojna jazdę co oznacza ze wyjeżdzamy już w środę z Poznania przez Boboszów Czechy, Słowacaja, Austria Słowenia i Chorwacja. Planuję 2 nocelgi po drodze tzn. pierwszy w Słowenii, 2 już w Chorwacji gdyż w czwartek chce zachaczyć o Plitvice i nocować docelowo w okolicy Splitu. W piątek rano planuje dostać się na prom w Splicie do Vela Luki. Jeśli się nie uda pojadę dalej ale z tego co wiem raczej nie będzie problemu w piątek. Wiem że to większe koszty ale to akurat nie gra roli preferuję wygodę i szybkość.
Tak więc myślę że sie spotkamy i napijemy piwka przy basenie jak już dotrzecie na miejsce w niedzielę. Z tego co wiem (przejąłem rezerwację po rodzince która zrezygnowała z przyczyn zdrowotnych) w tym czasie będzie trochę ludzi z Polski w tym 2 rodzinki z Bialegostoku (ja przejąłem rezerwację 3 rodzinki). A tak na marginesie jak planujesz tankowanie. Ja mam zasięg jakieś 900-1000 km (OctaviaII 1,9 TDI ) i planuję tankować dopiero w Słowenii bo tam podobno najtaniej. Pozdrawiam i do zobaczenia.
Radek
emial : adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
radko999
Plażowicz
Adria Vela Luka

Nieprzeczytany postnapisał(a) radko999 » 01.09.2005 18:42

No i wróciłem. Było fajnie, może nieco nudno bo Vela Luka to jednak dziura ale generalnie polecam.

Jak ktoś mam pytanka niech pyta.
PS.
Wbrew zapewnieniam bar na plaży jest płatny mimo All Inclusive, natomiast bar w hotelu w niedalekiej odległości od basenu jest za free szkoda że tylko do 23:00.
tobuj
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tobuj » 06.09.2005 10:01

wrocilem, bylo boskoooo... teraz mam depresje pourlopową odmiana chorwacka. nie wiem czy z tego wyjde??
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 31.12.2005 12:18

Witam wszystkich czytających , zaklepałem sobie urlop w tym podobno uroczym miejscu ( chodzi oczywiście o hotel adria w vela luka) będę tam od 11.06 2 tygodnie jadę z żoną i dwójką dzieciaków mam nadzieję że spotkam tam jakichś rodaków , dzięki wszystkim za opisy poczytałem sobie bardzo ciekawe i jeśli można będę mia ł pytania ale to dopiero przed wyjazdem jeśli ktoś posiada jakieś dodatkowe zdjątka obiektu i okolicy to też będę wdzięczny. dajcie znać kto jedzie .pozdrowionka.
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 02.01.2006 12:52

darko napisał(a):Witam wszystkich czytających , zaklepałem sobie urlop w tym podobno uroczym miejscu ( chodzi oczywiście o hotel adria w vela luka) będę tam od 11.06 2 tygodnie jadę z żoną i dwójką dzieciaków mam nadzieję że spotkam tam jakichś rodaków , dzięki wszystkim za opisy poczytałem sobie bardzo ciekawe i jeśli można będę mia ł pytania ale to dopiero przed wyjazdem jeśli ktoś posiada jakieś dodatkowe zdjątka obiektu i okolicy to też będę wdzięczny. dajcie znać kto jedzie .pozdrowionka.

Szybki Gość !!
Ja na razie studiuję oferty katalogowe.Szukam żeby było tanio a fajnie.
Na razie nic nie odkryłem.
Taka oferta cenowa jak na lato 2005 w hotelu Adria to się chyba nie powtórzy.Oglądam hotel RUSKAMEN w Omis ale czy się zdecyduję tego jeszcze nie wiem.
Pozdrawiam Cromaniaków
KOLEŚ
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KOLEŚ » 08.01.2006 13:44

Witam serdecznie! Od rana studiuję forum. Jadę do Adrii od 16.06. na tydzień 2+2 (duże). 2 rodzinki znajomych jeszcze się zastanawiają do jutra! Wymagający kolega był w zeszłym roku. Wrócił zadowolony. Tak w ogóle jestem z Zielonej Góry. Do zobaczenia! :D
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 08.01.2006 16:54

To się wymienimy bo ja jadę tam od 25 .06.
Taka oferta cenowa jak na lato 2005 w hotelu Adria to się chyba nie powtórzy.

Z tego co mi wiadomo to w tym roku jest tam jeszcze taniej.Za 2+2 2030pln a tydzieńZ tego co słyszałem w zeszłym roku było trochę drożej.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

vela luka hotel adria - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone