Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

vela luka hotel adria

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 07.06.2006 10:02

już znalazłem to "rynio" dał cynka od "puzzla" żeby o 7 rano być na promie w Ploce itd. wygląda nieźle i myślę że tak zrobimy , przynajmniej taki jest plan.
piotr1354
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr1354 » 07.06.2006 11:04

rynioo napisał(a):A jak woda w morzu? Udało Ci się wykąpać?Bo słyszałem ,że woda raczej chłodna :(

Woda w morzu taka sama jak w basenie takze bez przeszkód można się kąpać i nurkować, polecam zabrać ze sobą przynajmniej okulary do nurkowania.
Pozdrówka
boybondek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) boybondek » 07.06.2006 12:10

a gdzie planujesz po drodze nocleg bo ja planuję w okolicy Karlovaca. Podaję swój telefon 502 640007.
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 07.06.2006 14:06

Tak naprawdę to nie mamy zaplanowanego noclegu , zobaczymy dokąd dojedziemy ale chcemy się zatrzymać gdzieś w okolicy jezior pltwickich
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 08.06.2006 11:33

No i zaległa cisza. My siedzimy na walizkach ruszamy jutro około południa.
Serdziu
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Serdziu » 08.06.2006 11:41

Duuuża prośba do Was- dowiedzcie się proszę, czy z przebywających teraz, lub z dopiero jadących do Adrii jest ktoś z biurem podróży "Rainbow tours", to bardzo ważne dla mnie! Pozdrawiam!!!
piotr1354
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr1354 » 08.06.2006 17:13

Serdziu napisał(a):Duuuża prośba do Was- dowiedzcie się proszę, czy z przebywających teraz, lub z dopiero jadących do Adrii jest ktoś z biurem podróży "Rainbow tours", to bardzo ważne dla mnie! Pozdrawiam!!!

Z tego co ja wiem to 99% ludzi którzy są teraz w Adrii pojechali z Neckermanna.
wyrzej
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wyrzej » 09.06.2006 08:42

Darko - szerokiej drogi
my wyruszamy około czwartej nad ranem.
Do zobaczenia na miejscu.
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 09.06.2006 15:53

piotr1354 napisał(a):
Serdziu napisał(a):Duuuża prośba do Was- dowiedzcie się proszę, czy z przebywających teraz, lub z dopiero jadących do Adrii jest ktoś z biurem podróży "Rainbow tours", to bardzo ważne dla mnie! Pozdrawiam!!!

Z tego co ja wiem to 99% ludzi którzy są teraz w Adrii pojechali z Neckermanna.

Puzzle też mówi,że wszyscy są z Neckermanna
Justynab69
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Justynab69 » 10.06.2006 09:52

Mam pytanie do osób, które już wróciły z Adrii.
Czy płynął ktoś promem ze Splitu, bo chciałam prosić o kilka praktycznych rad np. ile trzeba być wcześniej, aby załapać się na prom.
Ja chciałabym dostać się na ten, który odpływa 25.06 o godz. 10.00.
A drugie moje pytanie to jak wygląda wypożyczenie rowerów i kajaków ( ile jest rowerów w hotelu ?)
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 12.06.2006 08:41

Justynab69 napisał(a):Mam pytanie do osób, które już wróciły z Adrii.
Czy płynął ktoś promem ze Splitu, bo chciałam prosić o kilka praktycznych rad np. ile trzeba być wcześniej, aby załapać się na prom.
Ja chciałabym dostać się na ten, który odpływa 25.06 o godz. 10.00.
A drugie moje pytanie to jak wygląda wypożyczenie rowerów i kajaków ( ile jest rowerów w hotelu ?)

Witajcie !!! właśnie wróciłem

Prom ze Splitu do Vela Luki mieści 120 samochodów ( osobowych) raczej nie ma problemów w Splicie z zabraniem sie (( byłem poza sezonem) Jak okrętowaliśmy sie na prom do Splitu w Vela Luce to Pani w Jadrolinii mówiłe ,że trzeba być 1,30h wcześniej- okazało sie to niepotrzebne. Kajaki sa 2 , rowerów 4 i wypożyczaja je z regóły tylko polacy, wiec mozna sie dogadać.

Pozdrawiam

Puzzle1
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 12.06.2006 08:45

slawek&gosia napisał(a):Policzylam i wierzyc mi sie nie chce, sporostujcie jak sie myle:
1 euro = 7,18 ku (by puzle1)
I teraz moje przeliczenie: u nas w Opolu 1 kuna = 0,65 zł, czyli za 1000 zł dostane 1538 kun, ale kupujac za 1000 zł 250 euro (po 4 zł max) i sprzedajac je potem w chorwacji w adrii dostane 250E*7,18 = 1795 kun
reasumujac oplaca sie kupic euro za zlotowki i wymienic na kuny i daje to 257 kun oszczednosci... (257 kun*0,65 zł = 167 zł - tyle oszczedzamy)
Czy to mozliwe? Bo wierzyc mi sie nie chce ze opłaca sie podwójne przewalutowanie...
pozdrawiam

W moim SMS zapomniałem dodać ,że niestety pobierają wszędzie prowizję 1,5%. Przepraszam
Justynab69
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Justynab69 » 12.06.2006 20:14

Puzzle 1 bardzo dziękuję za informacje, ale nie wiem czy się przydadzą ,bo dzisiaj zadzwoniła pani z biura , że moja rezerwacja jest nieaktualna pomimo że w domu mam juz Voucher do Adrii. Jutro wybieramy sie do biura na pertraktacje - zobaczymy co z tego wyniknie i gdzie spędzę tegoroczny urlop?????
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 12.06.2006 20:44

Justynab69 napisał(a):Puzzle 1 bardzo dziękuję za informacje, ale nie wiem czy się przydadzą ,bo dzisiaj zadzwoniła pani z biura , że moja rezerwacja jest nieaktualna pomimo że w domu mam juz Voucher do Adrii. Jutro wybieramy sie do biura na pertraktacje - zobaczymy co z tego wyniknie i gdzie spędzę tegoroczny urlop?????

Nie rób głupich ruchów. Nie idz do biura. Odwołanie rezerwacji nie jest możliwe na mniej niż 21 dni przed podróża, masz voucher, a dodatkowo o zmianie warunków uczestnictwa musza poinforować Cię pisemnie. Wg mnie dalej jedziesz bo masz papiery.I to oni muszą zadbać o twoje zadowolemnie , a nie ,że ty idziesz do nich pertraktować. prawo jest po twojej stronie. Jakie to biuro - neckeramnn????

Lepiej przeczytaj dokładnie warunki uczestnictaw i skonsultuj z prawnikiem.
A jeżeli nie wytrzymasz i pójdziesz tam jutro to pamiętaj o ich zapisie gdybyś ty zrezygnowała i odwróć kota ogonem.

Wg nich jeżeli ty zrezygnujesz to potrącaja tobie 30-45% kosztów imprezy. W związku z tym ,żądaj wczasów o tyle właśnie droższych.

Pozdrawiam

Puzzle1
piotr1354
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr1354 » 12.06.2006 22:04

Puzzle1 napisał(a):
Justynab69 napisał(a):Puzzle 1 bardzo dziękuję za informacje, ale nie wiem czy się przydadzą ,bo dzisiaj zadzwoniła pani z biura , że moja rezerwacja jest nieaktualna pomimo że w domu mam juz Voucher do Adrii. Jutro wybieramy sie do biura na pertraktacje - zobaczymy co z tego wyniknie i gdzie spędzę tegoroczny urlop?????

Witamy w szarej rzeczywistości
Pozdrówka dla Ciebie Asi i Dziewczynek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

vela luka hotel adria - strona 17
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone