Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

vela luka hotel adria

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slawek&gosia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek&gosia » 03.06.2006 12:09

Mimo ze nie bylam jeszcze w Cro, to mam wielu znajomych , ktorzy tam regularnie bywaja i jeszcze nikt nie narzekal na pogode :) jak nawet jest jakas burza to szybko mija...mam nadzieje ze tak bedzie...pozdrawiam My bedziemy tam juz tydzien po Tobie Darko :)
boybondek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) boybondek » 03.06.2006 20:38

Witam,
darko życzę Ci przyjemnej i bezkorkowej podróży. Ja i mój kolega wyrzej wyruszamy za Tobą w sobotę 10.06. Co do pogody to bym się nie martwił, wiem z doświadczenia (jak była jeszcze Jugosławia) nigdy nie miałem złej pogody.
Do zobaczenia przy schłodzonym piwku.
frytek5a
Plażowicz
Adria Vela Luka

Nieprzeczytany postnapisał(a) frytek5a » 04.06.2006 15:32

Witam, wczoraj wróciłem z Adrii, jeżeli macie jakieś pytania proszę pisać ! :D
slawek&gosia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek&gosia » 04.06.2006 18:51

czesc, jaka pogoda byla i jedzonko? jak okolica i miasteczko vela luka?
frytek5a
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) frytek5a » 04.06.2006 20:38

Pogoda była ok.,choć pod koniec się trochę popsuła,ale z tym trzeba się liczyć bo to nie Egipt a poza tym góry. Jedzenie w porządku, spory wybór dań ,można nie ruszać się z hotelu pod tym względem.Ogólnie hotel Adria jest naszym zdaniem najmocniejszym punktem Vela Luki,przepięknie położony.Sama miejscowość nie zachęca do dłuższych spacerów ,ale wokół hotelu jest sporo ścieżek idealnych do spacerowania.Żeby zobaczyć coś ciekawego trzeba się wybrać na drugi koniec wyspy do Korculi(super),Lumbardy(plaża!), no i cały Paljesac. Nie wspominam już o Dubrowniku,który obowiązkowo trzeba zobaczyć.
slawek&gosia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek&gosia » 04.06.2006 21:48

dzieki za info, juz od miesiaca czytam na necie info o wyspie i wlasnie mamy w planie pojechac do Korculi, na piaszczysta plaze Lumbardi i jeszcze na bezludna wysepke Proizd, Dubrovnik i Split rowniez. Plitvice zaliczyliscie?
pozdrawiamy
frytek5a
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) frytek5a » 04.06.2006 22:16

Niestety nie. Do Plitvickich należałoby wpaść po drodze do Korculi jednak dla dwójki naszych pociech mogłoby to byc zbyt męczące. Zajrzymy tam następnym razem !!!
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 05.06.2006 07:44

boybondek napisał(a):Witam,
darko życzę Ci przyjemnej i bezkorkowej podróży. Ja i mój kolega wyrzej wyruszamy za Tobą w sobotę 10.06. Co do pogody to bym się nie martwił, wiem z doświadczenia (jak była jeszcze Jugosławia) nigdy nie miałem złej pogody.
Do zobaczenia przy schłodzonym piwku.

To macie realną szansę mnie dogonić , ja nie lubię się spieszyć podejrzewam że spotkamy się w niedzielę na promie. co do życzeń to vice versa. - teraz czas zacząć przygotowania a pogoda ma być 8) !!!
kwatera1
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kwatera1 » 05.06.2006 09:09

mam pytanko gdzie wymienić euro na kuny po przekroczeniu granicy z Chorwacją? kaliś kantor całodobowy a może można płacić za autostrady w euro?
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 05.06.2006 09:20

ja będę płącił w euro
piotr1354
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr1354 » 06.06.2006 17:20

kwatera1 napisał(a):mam pytanko gdzie wymienić euro na kuny po przekroczeniu granicy z Chorwacją? kaliś kantor całodobowy a może można płacić za autostrady w euro?

Właśnie wczoraj rano dotarłem po wczasach i już zazdroszę tym którzy dopiero tam jadą. Co do kasy to wyliczyliśmy na miekscu że najkorzystniej jest wziąć ze sobą dolary i wymienić je tam na kuny.
Za promy nie wszędzie chcą przyjmować euro, ale zawsze za autostrady i promy można płacic kartą.
Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku
piotr1354
Turysta
Powrót ze wczasów :-(

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr1354 » 06.06.2006 17:26

Wróciliśmy wczoraj z Adrii i muszę napisać że nikt nie będzie żałował wyjazdu.
Hotel bardzo przyjemny zwłaszcza pokoje rodzinne, ale zaznaczam że na trzecim piętrze są mniejsze od pokoi rodzinnych na I piętrze.
All Inclusive jeśli chodzi o bar, mają Brandy, Rum, Czystą, Rakije, i taki śmieszny żółty napój dla kobiet. Jeśli chodzi o napoje bezalkoholowe to pełen zestaw: podróba coli, podróba ice tee, woda itd. itp.
Można to znieść, najważniejsze że promili nie brakuje.
Pozdrawiam wszystkich a najbardziej Karola z rodziną za mile spędzony czas (poza jednym występkiem naszych dzieci)
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 06.06.2006 21:17

A jak woda w morzu? Udało Ci się wykąpać?Bo słyszałem ,że woda raczej chłodna :(
boybondek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) boybondek » 07.06.2006 09:39

To macie realną szansę mnie dogonić , ja nie lubię się spieszyć podejrzewam że spotkamy się w niedzielę na promie. co do życzeń to vice versa. - teraz czas zacząć przygotowania a pogoda ma być 8) !!![/quote]

Darko w jakiej miejscowości będziesz wsiadał na prom i na jaki samochód mam zwracać uwagę?
Ja będę jechał białą Astrą II i będę chcę dostać się w Splicie na prom, a jak nie to jadę do następnych miejscowości.
pozdrawiam
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 07.06.2006 10:00

My chcemy wsiąść na prom w Ploce o 7 rano tak jak ktoś wcześniej pisał , jedziemy zieloną Omegą w sedanie , nie wiem tylko gdzie będziemy się kręcić w sobotę. na wszelki wypadek podaję tel 0 605 359121.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

vela luka hotel adria - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone