Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

vela luka hotel adria

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fun_tom
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fun_tom » 23.04.2006 17:16

Witam
Może ktoś zna odpowiedź: czy wystarczy wpis w paszporcie (matki i ojca) dziecka 3 - letniego czy muszę wyrabiać oddzielny paszport na malucha?
dziękuję za pomoc
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.04.2006 17:30

fun_tom napisał(a):Witam
Może ktoś zna odpowiedź: czy wystarczy wpis w paszporcie (matki i ojca) dziecka 3 - letniego czy muszę wyrabiać oddzielny paszport na malucha?
dziękuję za pomoc

Tu jest odpowiedź: http://www.lublin.uw.gov.pl/new/urzad/wso/dzieci.htm
fun_tom
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fun_tom » 23.04.2006 19:06

dziękuję za pomoc. Romzumiem, że nie powinno być problemów przy przekraczaniu granicy. serdecznie pozdrawiam
Serdziu
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Serdziu » 24.04.2006 12:40

No i kicha... :cry: Adria odpadła... Nie mogliśmy dłużej czekać...
Aktualny wariant i rezerwacja- Hotel "Alan", Starigrad, riwiera Paklenicka... Żal tyłek ściska, bo zapowiadało się tak miło... Jest jeszcze szansa, że wszystko się odkreci, i cały czas mam wielką nadzieję na piwo w Vela- luce... Pozdrawiam wszystkich :lol:
Ps. Czy któraś z osób jadących do Adrii w okresie 13-24 Czerwiec mogłaby się do mnie na gg odezwać? Mam nietypową sprawę... Mój Nr.-3759579 (Michał)
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 24.04.2006 12:44

fun_tom napisał(a):dziękuję za pomoc. Romzumiem, że nie powinno być problemów przy przekraczaniu granicy. serdecznie pozdrawiam

Mam dzieciaka 4 lata w paszporcie żony. Nigdy nie było problemów.
piotr1354
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr1354 » 27.04.2006 12:09

Puzzle1 napisał(a):
fun_tom napisał(a):dziękuję za pomoc. Romzumiem, że nie powinno być problemów przy przekraczaniu granicy. serdecznie pozdrawiam

Mam takie pytanie do Ciebie na który prom jedziesz do Splitu czy PLOCE??
Mam mieszane uczucia co do tego w Splicie strasznie drogo to wychodzi. Z tego co liczyłem to ze Splitu będę płacił ok 230 zł a z Ploce ok 120 w jedna stonę.
Może mi poradzicie czy warto jest wydać te więcej pieniędzy czy lepiej iść tą oszczędniejszą wersją??
Z góry dziekuję za odpowiedz
Pozdrawiam
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 27.04.2006 12:33

piotr1354 napisał(a):
Puzzle1 napisał(a):

Mam mieszane uczucia co do tego w Splicie strasznie drogo to wychodzi. Z tego co liczyłem to ze Splitu będę płacił ok 230 zł a z Ploce ok 120 w jedna stonę.
Może mi poradzicie czy warto jest wydać te więcej pieniędzy czy lepiej iść tą oszczędniejszą wersją??
Pozdrawiam

Ja wybrałem przeprawę w Ploce.
1. Prom ze Splitu jest tylko jeden i w hotelu jesteś ok godz 21-22, a to jeden dzień urlopu stracony.
2. Do Ploce jest kawałek, ale bardzo piękne widoki rekompensujace jazdę
3.Z Ploce jest taniej
4.Jadąc przez Ploce jestem w hotelu ok 14-15
5.Z Ploce jest więcej połączeń promowych i nawet jak sie spóźnię na jeden to za 2h mam drugi.

Pozdrawiam

Puzzle1
piotr1354
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr1354 » 27.04.2006 15:17

Puzzle1 napisał(a):
piotr1354 napisał(a):
Puzzle1 napisał(a):

Pozdrawiam

1. Prom ze Splitu jest tylko jeden i w hotelu jesteś ok godz 21-22, a to jeden dzień urlopu stracony.
3.Z Ploce jest taniej
5.Z Ploce jest więcej połączeń promowych i nawet jak sie spóźnię na jeden to za 2h mam drugi.

Pozdrawiam

Puzzle1

Dzieki za informację czyli moja teoria się sprawdziła jadę na Ploce, będzie taniej i szybciej.

Pozdrówka i do zobaczenia w Chorawcji. (mam nadzieję na jakieś piwko)
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 27.04.2006 18:12

piotr1354 napisał(a):
Puzzle1 napisał(a):
piotr1354 napisał(a):
Puzzle1 napisał(a):

Pozdrawiam

3.Z Ploce jest taniej

Pozdrawiam

Puzzle1

Dzieki za informację czyli moja teoria się sprawdziła jadę na Ploce, będzie taniej i szybciej.

Pozdrówka i do zobaczenia w Chorawcji. (mam nadzieję na jakieś piwko)

Do zobaczenia przy barze w Adrii
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 27.04.2006 19:22

A można jeszcze płynąć z Orebica.Jeszcze taniej wychodzi i jeszcze więcej pieknych widoków do zobaczenia.A promy pływają co godzinę.

pozdrav
Puzzle1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 28.04.2006 07:09

rynioo napisał(a):A można jeszcze płynąć z Orebica.Jeszcze taniej wychodzi i jeszcze więcej pieknych widoków do zobaczenia.A promy pływają co godzinę.

pozdrav

To też jest wyjście , ale chyba będę za bardzo zmęczony po całonocnej drodze, aby jechać dalej. U mnie juz nie te lata.

Puzzle1
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 28.04.2006 22:53

To może warto zrobic sobie jeden dodatkowy nocleg w okolicach Splitu.Koszt niewielki.Max 30 euro.Ale za to mozesz wyjechac rano i przez Orebic dojechac do Vela Luki jeszcze na obiad.Masz praktycznie jeden dzień pobytu w hotelu do przodu.A koszty noclegu zwrócą Ci się na kosztach promu.
laser
Turysta
adria

Nieprzeczytany postnapisał(a) laser » 03.05.2006 10:54

Za co trzeba płacić? leżaki, kajaki , parasole, rovery.itd? Czy płaci się za korzystanie z siłowni/fitness (jeśli jest)? Mam All Inclusive czy to oznacza napoje i alkohole do woli czy do wyczerpania tego co stoi na stole?
Puzzle1
Croentuzjasta
Re: adria

Nieprzeczytany postnapisał(a) Puzzle1 » 04.05.2006 21:22

laser napisał(a):Za co trzeba płacić? leżaki, kajaki , parasole, rovery.itd? Czy płaci się za korzystanie z siłowni/fitness (jeśli jest)? Mam All Inclusive czy to oznacza napoje i alkohole do woli czy do wyczerpania tego co stoi na stole?

Witaj

Leżaki i parasole na plaży i basenie bez opłaty
kajaki- bez opłaty
korty- bez opłaty
rowery - bez opłaty
sauna , siłownia,bilard, nurkowanie- płatne
masaż - bezpłatny tylko 1 raz na pobyt

Napoje bezalkoholowe i piwo są z automatów, więc podchodzisz kiedy chcesz i lejesz ile chcesz
wino ( białe i czerwone) z beczki - też samoobsługa ile w siebie wlejesz
alkohole wysokoprocentowe ( rakija, likiery, brendy)- tez samoobsługa, na ile wątroba pozwoli.

Pijesz ile chcesz , i kiedy chcesz (pomiędzy 11-23) i możesz być pewien - nigdy nie zabraknie, bo doniosą nowe. Problem tylko, że jest to ustawione w jednym miejscu- w barze hotelowym. W innych miejscach(plaża) jest płatne. Podczas posiłków w restauracji napoje(piwo i wino też) są też bezpłatne.

Pozdrawiam

Puzzle1
darko
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darko » 08.05.2006 13:07

podaję numer telefonu do informacji o promach w cro 0 32 4235112 biuro w rybniku na ulicy Rybnickiej
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

vela luka hotel adria - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone