Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

vela luka hotel adria

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bosc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosc » 17.06.2005 14:45

sam mówiłeś, że już więcej nie ma nic do dodania - co z tym piwkiem??? :lol:
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 17.06.2005 17:12

bosc napisał(a):sam mówiłeś, że już więcej nie ma nic do dodania - co z tym piwkiem??? :lol:

No nie ma nic do dodania ale pogadać można.
Piwko cały czas się chłodzi .
bosc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosc » 17.06.2005 17:35

Będziesz w Vela Luce od 1 czy od 3 go. Mnie w Neckermanie powiedzieli, że tylko w niedzielę można przyjeżdżać. A tak w piątek to jazda bez kłopotu. A co do piwka to musiałem sobie jedno strzelić bo już mi ślinka ciekła choć akurat Chorwackie piwo nie należy do moich ulubionych
pozdrowionka bosc
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 17.06.2005 17:54

bosc napisał(a):Będziesz w Vela Luce od 1 czy od 3 go. Mnie w Neckermanie powiedzieli, że tylko w niedzielę można przyjeżdżać. A tak w piątek to jazda bez kłopotu. A co do piwka to musiałem sobie jedno strzelić bo już mi ślinka ciekła choć akurat Chorwackie piwo nie należy do moich ulubionych
pozdrowionka bosc

Jadę z Neckermanna i zaczynam turnus od piątku 1 lipca.
Trochę obawiam się jaki pokój otrzymam bo mało zapłaciłem za ten pobyt dwutygodniowy. 3 osoby 2500 zł.
Jak cos jest za tanie to jest podejrzane !!!
Piwko chorwackie może być !! Jakims wybitnym smakoszem nie jestem.
Tylko gaszę pragnienie.
Pozdro
bosc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosc » 17.06.2005 18:05

Jeżeli zapłaciłeś wcześniej to taka cena jest realna, teraz ceny są już zdecydowanie wyższe :lol:
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 17.06.2005 18:30

bosc napisał(a):Jeżeli zapłaciłeś wcześniej to taka cena jest realna, teraz ceny są już zdecydowanie wyższe :lol:

w styczniu dokonałem rezerwacji ale i tak podejrzana jest sprawa tego mojego pokoju.Chyba będzie bez balkonu i bez widoku na morze ale to przeboleję bo jest all inclusive.
Pozdro
bosc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosc » 17.06.2005 19:10

ja zarezerwowałem pokój rodzinny - dwa pomieszczenia z balkonem - mam nadzieję, że nie będzie to przedzielony pokój 16 metrowy bo trochę ciasnawo będzie ale i tak więcej miejsca niż w namiocie. I masz rację jedzonko i picie....słoneczko, opalone ciała....
A poważnie - jak masz zamiar dostać się na Korculę - co z promami? :lol:
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 18.06.2005 09:24

Na Korcule jak się dostanę ??
Ciągle myślę ale plan mam taki.
Dojechać do Splitu i nocleg.
Następnie Ploce i krótka przeprawa promowa,kawałek jazdy do Orebicia i znowu kawałek promem na Korcule do miasta Korcula, no i dalej wyspą do Vela Luka ( jakoś się to odmienia) Velej Luki .
Opcja promu ze Splitu do Vela Luka upadła z powodu walki o prom i kosztu dojazdu.
Jest jeszcze opcja objazdu całego półwyspu Pelsjaca ( jakos tak ) i przeprawa z Orebicia na Korcule.
Zobaczę jak to wygląda najpierw z Ploce i jak mi sie nie spodoba to pojadę te 80 km dalej do Orebicia.
Troche to skomplikowanie wyjaśniłem ale myślę ,że skumasz to.
Pozdrawiam
james
Ostatnio edytowano 18.06.2005 15:39 przez James Bond, łącznie edytowano 1 raz
bosc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosc » 18.06.2005 15:11

a nie myślałeś o Drveniku? Tu masz odres http://www.korcula.net/grad/pitanja/q13.htm
Moim zdaniem jakby się postarać i zdążyć na prom to wyszłoby nieźle
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 18.06.2005 15:38

bosc napisał(a):a nie myślałeś o Drveniku? Tu masz odres http://www.korcula.net/grad/pitanja/q13.htm
Moim zdaniem jakby się postarać i zdążyć na prom to wyszłoby nieźle

oglądałem wczesniej to połączenie ale odpadło z powodu złych godzin wypływania promów.
Jak mnie natchnie ,to może skuszę się na ten prom o 14.30 (1 lipca).
kanion
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanion » 20.06.2005 21:14

Wczoraj wrocilismy z dwutygodniowego pobytu w tym hotelu . Hotel z 1986 roku :) przynajmniej taka widnieje tabliczka przy wejsciu . Dwa lata temu odnowiono pokoje hotelowe - dobry standard ( tv okolo 20 kanalow w tym TV polonia , telefon , wymiana recznikow codziennie , poscieli co trzy dni ) reszta tzn recepcja , stolowka , tarasy niestety nie . W tym roku jest juz otwarty basen odkryty ( okolo 30 lezakow z parasolami wokol basenu ) w hotelu ponadto basen kryty z morska woda , korty tenisowe , pingpong , wypozyczalnia rowerow . Codziennie w hotelu sa animacje wieczorne od 20-23 .Wyzywienie bardzo dobre .

Jak macie pytania to smialo piszcie .

pozdrawiam
bosc
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosc » 20.06.2005 21:51

z nieba mi chłopie spadłeś. Oto moja lista pytań
1. Jak z plażą - słyszałem, że raczej kiepska
2. Czy tą animację małe dzici przeżyją (w swoich pokojach)
3. jak z przeprawą promową
4. Jak ogólne wrażenia z Vela Luki
sory, że tyle pytań ale żona stoi koło mnie
pozdrówka bosc :lol:
James Bond
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) James Bond » 21.06.2005 06:01

Panie Zagłębiak (Kanion - Sosnowiec) proszę odpowiedźieć na dręczące żonę kolegi pytania.Żona Bosca i tak mało pytań zadaje.Mojej nawet nie pokazuje to forum bo musiałbyś książkę napisać na tema tego hotelu,okolicy,dojazdu.promu itp.
Czy ja mam jakieś pytania ?? zastanawiam się .
MAM !!! ile godzin zajęła ci podróż i jak jechałeś-w lewo, i w prawo, i prosto (tzn. jaka trasę wybrałeś).
Będę myślał nad innymi pytaniami .
Pozdrawiam
James Bond / Bytom
kanion
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanion » 21.06.2005 07:41

bosc napisał(a):z nieba mi chłopie spadłeś. Oto moja lista pytań
1. Jak z plażą - słyszałem, że raczej kiepska
2. Czy tą animację małe dzici przeżyją (w swoich pokojach)
3. jak z przeprawą promową
4. Jak ogólne wrażenia z Vela Luki
sory, że tyle pytań ale żona stoi koło mnie
pozdrówka bosc :lol:

Witam ,

"plaza" - mala , betonowa okolo 150 metrow dlugosci , bardzo wąska ( max jeden lezak wchodzi ) lezakow na plazy jak na lekarstwo ( 30) . Na naszym turnusie to ponoc ludzie okolo 3-4 godziny wstwali i kladli reczniki :)

Animacje sie odbywaja na tarasie od strony morza , raczej bez wielkich szalenstw , poniewaz w tym hotelu 80% osob to ludzie powyzej 60 lat :) . Slowenskie biuro RELAX ma tam wiekszosc zarezerwowanych miejsc a oni ten osrodek traktuja jak Sanatorium:)

Promem plynelismy z Orebicia na Korcule okolo 20 minut koszt samochod + 3 dorosle osoby i dziecko 80 kun , kursuje co godzine .

Spokojne miasteczko , jedna dyskoteka , kilka knajpek . POlecam Pizzerie
Casablanca serwuja tam mniamniuśna pizze rozmiar JUMBO za 60 kun :)

pozdrawiam
kanion
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanion » 21.06.2005 07:50

James Bond napisał(a):Panie Zagłębiak (Kanion - Sosnowiec) proszę odpowiedźieć na dręczące żonę kolegi pytania.Żona Bosca i tak mało pytań zadaje.Mojej nawet nie pokazuje to forum bo musiałbyś książkę napisać na tema tego hotelu,okolicy,dojazdu.promu itp.
Czy ja mam jakieś pytania ?? zastanawiam się .
MAM !!! ile godzin zajęła ci podróż i jak jechałeś-w lewo, i w prawo, i prosto (tzn. jaka trasę wybrałeś).
Będę myślał nad innymi pytaniami .
Pozdrawiam
James Bond / Bytom

Podroz to Vela luki zajela nam 20 godzin - Sosnowiec - Zwardon - Zlinina - Bratyslawa - Widen ( noca ) Graz - Maribor - Zabrzeb - Split ( okolo 9 godziny , chcielismy promem do Vela luki , ale byl dopiero o 18 ) Ston - Orebic - Korcula i .... Vela luka hotel Adria:) . Wyjazd z Orebicia juz po przeprawie promowej mielismy o 16 a o 9:00 bylismy juz w Sosnowcu
( troche naginalismy autkami )

pozdraiwam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

vela luka hotel adria - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone