napisał(a) cronaturki » 21.06.2013 14:06
mcbas
Brednie powiadasz?
Czyli jedyna słuszna opinia o Polakach za granicą jest ta wyznawana przez Was! I broń Boże by ktoś miał inną (nawet popartą dowodami i konkretnymi sytuacjami - i to najczęściej nie jedną takową sytuacją) bo od razu opinie takie określane są mianem bredni i legend.
Wyobraź sobie - choć wiem ze może to być dla Ciebie trudne.. iż to co zostało przez nas napisane nie jest brednią, a tak jak wspomniałem wyżej - oparte jest na konkretnych sytuacjach. Opisanych choćby w naszej relacji z zeszłorocznego urlopu w CRO, którą czy to na tym portalu, czy na innym, na którym także jesteście mieliście MOŻLIWOŚĆ przeczytać. Fakt - wówczas nie udało nam się do końca postąpić w myśl zasady opisanej powyżej, a to jednak jeszcze bardziej utwierdziło nas w tym by tej zasady na przyszłość się trzymać.
Nie wiem gdzie zatem znajdujesz owo pociesznie, bo jak się okazuje g. (niewiele) wiesz o tym co (i na jakiej podstawie) napisali piotrulex czy tez poprzednicy (w tym my).
Poza tym... nie ma czego współczuć no chyba ze tym hordom ludzi z kraju miedzy Bugiem a Odrą, które (choć oczywiście nie wszystkie) po opuszczeniu kraju robią z siebie wielkich panów
, a które to hordy pewnymi zachowaniami niewiele odbiegają od plemion znad Amazonki.
piotrulex i poprzednikom wypada raczej pogratulować znalezienia sposobu na to, by czas urlopu był - jak to już zostało napisane - czasem miłych wspomnień, a nie czasem wstydu i zażenowania.
PS będzie miło jeżeli pozwolisz innym mieć zdanie nieco różniące się od twojej opinii, bez określania tychże opinii jako "brednie". Tym bardziej, że owe opinie oparte są na faktycznych sytuacjach zaobserwowanych poza granicami PL. No chyba ze jesteś osobą, która wszystkie odmienne opnie od twoich z góry określa jako "brednie" - jeżeli tak, to już będziemy wiedzieć jak podchodzić do twoich wypowiedzi.
Pozdrav