Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Valalta 2011- ceny, dojazd, opinie

Plaże, kempingi, ośrodki FKK i wszystkie inne nietekstylne sprawy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 29.09.2011 07:47

krystian186 napisał(a):Ulika kontra Valalta :
Ulika.....spokojniejsza, cichsza, bardziej kameralna. Taka oaza spokoju. Wydaje sie że ludzie tam przebywający mieli większe poszanowanie dla spokoju i prywatności sąsiadów, blisko do Poreca po lokalnych dróżkach.
Valalta...dużo lepsze plaże, leżaki i parasole na plażach, więcej rozrywek na samym kempingu.

Uwielbiamy na wakacjach swiety spokoj. Dziekuje za utwierdzenie mnie w przekonaniu, ze od lat dokonujemy wlasciwego wyboru :)

Gratulujemy udanego wrzesniowego urlopu
krystian186
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystian186 » 29.09.2011 09:28

[quote="piotrulex"][quote="krystian186"]
Uwielbiamy na wakacjach swiety spokoj. Dziekuje za utwierdzenie mnie w przekonaniu, ze od lat dokonujemy wlasciwego wyboru :)

Cóż...piszę własne odczucia....ale jak widac mamy podobne :-) Za rok sprawdze inne campy...pewnie Bunculuka też bedzie odwiedzona

Dziękuję...urlop był miły ale oczywiście za krótki :cry:
naturysta-06
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) naturysta-06 » 29.09.2011 13:44

krystian186 napisał(a):Akurat miałem termometr w przedsionku, więc mogę dokładnie odpowiedzieć....
Pierwsze 2 dni tak po 32 stopnie i oczywiście patelnia. W niedziele wieczorem przyszły deszcze, padało do połowy poniedziałku i w najgorszym momencie było 15 stopni. Reszta poniedziałku zachmurzona. Od połowy wtorku powrót plażowania ale już troche chłodniej ok 27 stopni 8) i zdarzały sie niewielkie chmurki na niebie. Wieczory ok 20 stopni, ranki 17. Adriatyk....nie wiem ale woda była przyjemna.

Dzięki za informację, bo w przyszłym roku wybieram się właśnie o takiej porze. W tym roku byłem tam z początkiem sierpnia, więc nie muszę relacjonować ówczesnej pogody... - wiadomo "normalna Chorwacka" :) . Pozdrawiam!
krystian186
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystian186 » 29.09.2011 14:05

Jedyna wada w powyższym okresie to krótki dzień....ściemnia się w okolicach 19 30.
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 30.09.2011 08:52

krystian186 napisał(a):Jedyna wada w powyższym okresie to krótki dzień....ściemnia się w okolicach 19 30.

Tak jest. W 2010 bylismy miedzy innymi na Bunculuce i Ulice pod koniec sierpnia i juz dzien byl dla nas za krotki :)
Poprzednia strona

Powrót do Naturystyczna Chorwacja